Fotball-VM: Frankrike - Norge

Christian Monge Hugsted

Frankrike nærmer seg:

Frankrike har yppet seg ved flere anledninger, mens Norge har fått nok med å forsvare seg. Hjelmseth bommet nettopp på ballen, men keeperen slapp med skrekken.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen
Christian Monge Hugsted

Billig straffe?:

Chelsea-manager Emma Hayes mener det. Hun sier til BBC Radio 5:

- Engens fot går over ballen, den kommer opp og det er litt klønete. Men det er en latterlig avgjørelse, det må jeg si.

- Jeg kan ikke hjelpe for at jeg sitte her og er frustrert. Jeg føler at kampen har blitt latt i stikken av VAR og svak dømming. Jeg mener det er en streng avgjørelse.

Engen feiet ned Torrent når hun skulle klarere, og VAR (videodommerne) reagerte på den situasjonen. Det endte med at dommer Steinhaus dømte straffespark til Frankrike.

Foto: NTB Scanpix
Christian Monge Hugsted
Christian Monge Hugsted

Straffespark til Frankrike!:

Engen feier ned Torrent når hun skal klarere, og VAR (videodommerne) reagerer på den. Det ender med at dommer Steinhaus dømmer straffespark til Frankrike.

- Det er fryktelig unødvendig, sier NRKs Christian Nilssen på direkten om taklingen.

Le Sommer sender ballen forbi Hjelmseth og i mål. Keeperen er etter den, men rekker ikke fram. Det står 2-1 til Frankrike.

Christian Monge Hugsted

Oi, oi, oi!:

Det er en gavepakke til Norge! Renard, som mange snakket så varmt om før kampen, setter ballen i eget nett! Herlovsen slår inn i boksen langs bakken, og det ser ut som midtstopperen har full kontroll. I stedet spaserer hun ballen i eget nett!

- Hva er det hun driver med? Spør NRK-kommentator Christian Nilssen på direkten.

- Det er uforståelig, sier NRKs Carl-Erik Torp.

Foto: NTB Scanpix
Christian Monge Hugsted

Mål til Frankrike!:

Det er en kalddusj for Norge, som slipper inn allerede etter 40 sekunder i andre omgang. Frankrike ruller opp på venstresiden, og innlegget lander i beina på Gauvin, som sender ballen i nettet. Det er Thorirsdottir som glipper i markeringen i Norges boks der.

Christian Monge Hugsted
Christian Monge Hugsted
Christian Monge Hugsted

Norges beste:

NICE (Dagbladet): Lagene går til pause på 0-0. Begge lag har hatt sine sjanser til å score, uten å få utteling.

Guro Reiten, Vilde Bøe Risa og Caroline Graham Hansen har vært Norges tre beste i første omgang, mener Dagbladet. Graham Hansen begynte svakt, men har spilt seg opp. Det skjer noe hver gang hun har ballen. Bøe Risa har god kontroll sentralt, mens Reiten har jobbet bra defensivt og skapt mye fra sin venstrekantposisjon.

Christian Monge Hugsted

Liv på tribunene:

NICE (Dagbladet): I forrige kamp mot Nigeria kunne man høre spillerne snakke sammen fra pressetribunen. Her er det mer enn tre ganger så mange folk. Man må rope for å snakke til sidemannen på pressetribunen.

Norge møter vertsnasjonen Frankrike i gruppespillet.

Christian Monge Hugsted

Annonsørinnhold