Annonse

Kjendisstudio

Hedret dronning Elizabeth
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Hedret dronning Elizabeth

Lørdag kveld er det duket for feiring av dronning Margrethe i København, ettersom hun har sittet 50 år ved den danske tronen.

Feiringen finner sted bare to dager etter den britiske monarken, dronning Elizabeth gikk bort, og de frammøtte i København benyttet derfor muligheten til å hedre den avdøde dronningen med ett minutt stillhet.

Det skriver det danske kongehuset selv på Instagram:

«For å hedre dronning Elizabeth II hadde Hennes Majestet Dronningen bestemt at det skulle holdes ett minutts stillhet før kveldens gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene startet».

Annonse
Trekker bok etter grov faktafeil
Foto: NTB

Trekker bok etter grov faktafeil

Forfatter og podkast-vert Einar Tørnquist trekker boka «198 land» etter at en grov faktafeil har blitt oppdaget i boka. Det melder TV 2.

- Jeg våknet i dag og hadde fått masse meldinger fra noen små twittergrupper med norsk-rwandere som hadde funnet en helt horribel feil i boka mi, forteller Einar Tørnquist kanalen.

I boka omtaler Tørnquist folkemordet i Rwanda i 1994 - der mellom 800 000 og én million tutsier og moderate hutuer ble drept av hutuer, ifølge Store Norske Leksikon.

I boka står det imidlertid at rundt én million hutuer, og et mindre antall tutsier ble drept under folkemordet.

Det var den rwandiske organisasjonen Urukundo som oppdaget feilen på Twitter. Tørnquist har beklaget feilen overfor organisasjonen.

Bakgrunnen for feilen stammer fra forfatterens podcast med samme navn som boka, forklarer Tørnquist overfor TV 2.

- Boka er satt opp på den måten at det er transkripsjoner fra podkasten. Alle kjenner jo til folkemordet i Rwanda. I podkasten snakket jeg med Kash, som flyktet i sin mors armer fordi han var tutsi. Men det jeg har sagt i podkasten, er ikke det som kom på trykk. Det har åpenbart vært slurv i korrekturlesningen, sier Tørnquist til TV 2.

- Jeg har ikke vært så involvert i dette, men det er jævlig flaut. Jeg har kontaktet forlaget og anmodet om å få boka trukket. De må bare få den vekk. Kast den i søpla!

Beslutningen om å trekke boka omgående ble tatt torsdag morgen, skriver kanalen.

Annonse
- Vet ikke mellomnavnet ditt
Foto: NTB

- Vet ikke mellomnavnet ditt

Torsdag kom de tre første episodene av Netflix-dokumentarserien «Harry og Meghan», der prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) gir seerne et innblikk i deres liv.

I seriens tredje episode åpner Meghan seg om hvordan familien hennes ble kontaktet av pressen. Blant annet hennes halvsøster, Samantha Markle.

- Halvsøsteren min, som jeg ikke har sett på over et tiår, og dette var bare én dag: plutselig føltes det som om hun var overalt.

Hertuginnen forklarer at halvsøsteren hevdet hun oppdro henne i pressen, og ga henne kallenavnet «prinsesse pågående».

-Jeg vet ikke mellomnavnet ditt eller bursdagen din, sier Meghan om halvsøsteren i dokumentaren.

Videre forteller 41-åringen at hun ikke kan huske å ha sett halvsøsteren i barndommen. Hun kan heller ikke huske at de noen gang har hatt en krangel.

Ifølge dokuemtarserien hevder Samantha Markle at hun og halvsøsteren hadde et nært forhold fram til 2018, og at mediene har fabrikert sitater som har blitt tilskrevet henne.

Annonse
- Ansvarsfraskrivelse
Foto: NTB

- Ansvarsfraskrivelse

Klokka 09.00 torsdag kom de første tre episodene av den nye Netflix-dokumentaren til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41).

Store deler av verden har ventet i spenning, og de fleste har forberedt seg på at det blir en bombe av en dokumentar.

BBC omtaler den emosjonelle åpningen på dokumentarserien.

- Den første episoden av Harry og Meghan åpner med en ansvarsfraskrivelse: «Alle intervjuer var gjennomført innen august 2022», skriver underholdningsjournalist Steven McIntosh.

- Dette er antakeligvis et forsøk på å gi signal til seerne om at serien ble spilt inn før dronning Elizabeth døde i september, skriver han videre.

Hertugparet har tidligere blitt kritisert for at dokumentaren kommer så kort tid etter dronningens død.

Dronning Elizabeth gikk bort 8. september i år.

Annonse
Om TV-bomba: - Hyperventilerer
Foto: NTB

Om TV-bomba: - Hyperventilerer

Klokka ni i dag ble «TV-bomba» til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) sluppet på Netflix.

Reaksjonene har allerede begynt å hagle i sosiale medier.

Den britiske TV-profilen og kjente Meghan og Harry-kritikeren Piers Morgan er nådeløs i sin omtale av dokumentaren.

- Dette er verre enn «Keeping up with the Kardashians». Jeg trodde ikke det var menneskelig mulig, skriver Morgan til sine åtte millioner følgere.

- Jeg er bare fire minutter inn i Harry & Meghan og det er så bra at jeg praktisk talt hyperventilerer, skriver Anita Singh på Twitter, som jobber for den britiske avisa The Telegraph.

Det er ellers blandende reaksjoner i sosiale medier. Noen omtaler dokumentaren som kjedelig, mens andre har skrevet at den allerede etter noen minutter er «skummel».