Annonse

Kjendisstudio

Tabbe for svenskene i Eurovision

Lørdag kveld skal det avgjøres hvem som vinner Eurovision Song Contest 2022. Deltakernes liveopptreden foran TV-publikumet i kveld er likevel ikke det eneste som avgjør deres skjebne.

Dagen før den store finalen avholdes det en full gjennomgang av opptredenene. Dette filmes, og oversendes juryene i alle Eurovision-landene. Juryene skal så dele ut poeng, som totalt står for halvparten av alle poengene.

Altså avgjøres halvparten av resultatet basert på fredagens juryprøve.

Derfor ble nok stemningen i den svenske Eurovision-delegasjonen noe anstrengt da Sveriges håp Cornelia Jakobs sto på scenen fredag.

I det andre refrenget av låta «Hold me closer» skal Jakobs etter planen motta et mikrofonstativ av scenearbeidere, men fredag kveld ble hun stående og holde mikrofonen.

Lotta Furebäck, Sveriges delegasjonssjef, bekrefter i en SMS til Expressen at dette var en feil.

- Sceneteknikeren mistet grepet om stativet. Det var den menneskelige faktoren, skriver Furebäck, som samtidig berømmer Jakobs for måten hun håndterte den uventede situasjonen på.

Det er heller ikke første gang det svenske håpet, som ligger på en tredjeplass på oddsen, har hatt problemer i finalebyen Torino.

Jakobs måtte flere ganger bryte en prøve i forrige uke, da verken monitor eller mikrofon fungerte som det skulle.

Tabbe for svenskene i Eurovision
Foto: Heiko Junge / NTB
Annonse
Dømt til fengsel
Foto: AP

Dømt til fengsel

Josh Duggar er dømt til opp til 20 år i fengsel, melder AP.

Duggar er dømt for å ha mottatt og oppbevart overgrepsbilder av barn.

Han er kjent fra TLC-programmet «19 kids and counting».

DN: Ordnet opp i skattetvist
Foto: Steve Marcus/Reuters/NTB

DN: Ordnet opp i skattetvist

Tidligere denne uka ble det kjent at Skatteetaten hadde tatt pant i artisten Kygos hus og saksøkt ham for 15 millioner kroner. Nå skal saken være løst, melder Dagens Næringsliv på onsdag.

Mandag ble skattetvisten kjent, og Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahlls talsperson sa da til Dagens Næringsliv at saken var en «misforståelse og forglemmelse».

Nå er tvisten løst og Skatteetatens pant er bortfalt, ifølge oppdaterte eiendomsdokumenter DN henviser til onsdag.

Les hele saken

Annonse
Kronprinsen værfast på Grønland
Foto: Ane Mette Sangreen/ UiT/NTB

Kronprinsen værfast på Grønland

Kronprinsens ekspedisjon er værfast på Grønland, melder NTB.

Etter å ha kommet seg 30 mil innover isen, er det nå bom stopp for kronprins Haakon, Vegard Ulvang og de andre deltakerne på en ekspedisjon over Grønland.

- Vi kommer ingen vei. Og vi har et stykke igjen. Og værmeldinga det neste døgnet er ikke all verden, skriver ekspedisjonsleder og polarhistoriker Harald Dag Jølle i sin daglige oppdatering fra ekspedisjonen på onsdag, ifølge NTB.

Ekspedisjonen øyner et lite håp om et vindblaff onsdag kveld, noe de i så fall ønsker å dra nytte av.

- Vi sjekker værmelding nok en gang – og diskuterer ulike alternativer for når vi skal gjøre et forsøk. Kanskje må vi bli her enda en dag, og da må vi nok, som Nansen ville sagt, «flittig smøre os med den salve som heder tålmodighed». En salve han mente enhver polarekspedisjon måtte ta med mye av.

Avslører kjønnet
Foto: Erik Edland/ TV 2/ NTB

Avslører kjønnet

Programleder Katarina Flatland og ektemannen og legen Harald Dobloug venter sitt andre barn sammen. Fra før har de sønnen Bernhard.

Sammen har ekteparet podkasten «Åpen journal», og i onsdagens episode avslører de kjønnet på barnet i magen.

- Vi venter en liten gutt til, en lillebror til Bernhard. Det gleder jeg meg veldig til, jeg har hatt enormt stor glede av min storesøster, som er min bestevenninne. Så jeg tenker at det unner jeg Bernhard, å få en lillebror som han kan forhåpentligvis bli god venn med, forteller Flatland.

Paret forteller at det ennå ikke har landet på et navn.

Annonse
TMZ med rettsbegjæring
Foto: NTB

TMZ med rettsbegjæring

Nettgiganten TMZ har levert en hastebegjæring til retten i Fairfax, Virginia, for å hindre at en av deres tidligere ansatte må vitne i Depp-Heard-rettssaken. Det melder avisa The Independent.

Den tidligere medarbeideren er innkalt for å vitne i den direktesendte rettssaken. Johnny Depp har saksøkt ekskona for ærekrenkelse og krever 50 millioner dollar, etter at hun skrev en kronikk om partnervold. Amber Heard har svart med et motsøksmål på 100 millioner dollar mot sin tidligere ektemann.

Partene skal etter planen være ferdig i retten førstkommende fredag.