Annonse

Kjendisstudio

Azovstal-budskap fra scenen

Ukrainske Kalush Orchestra benyttet anledningen etter framføringen av «Stefania» til å komme med et politisk budskap under Eurovision-finalen:

- Hjelp Ukraina, hjelp Mariupol, hjelp Azovstal, nå! sa Oleg Psyuk til stormende applaus fra publikum i Torino.

«Stefania» er storfavoritt til å vinne årets finale. Ifølge Dagbladets oddsgjennomgang har ingen hatt så store vinnersjanser siden 2012.

Ifølge Eurovisions regler er det imidlertid ikke tillatt med politiske budskap. Overfor TV 2 uttrykker Aftenpostens kulturkommentator Robert Gjestad tvil om at Kalush Orchestra vil bli disket etter markeringen.

- I teorien og ifølge regelboka kan du bli disket, men det kommer aldri i livet til å skje. Det hadde vært tidenes skandale, sier Gjestad.

Også Morten Thomassen, leder av MGP-klubben, er rimelig sikker på at Ukrainas stunt ikke får noen drastiske følger.

- Jeg tror vel de er såpass heite i knollen på det tidspunktet at de glemmer at de sier noe som kan tolkes til å være politisk. Jeg tror det er høy grad av tilgivelse for det i kveld, sier han til Dagbladet.

Azovstal-budskap fra scenen
TOK ORDET: Vokalist Oleg Psyuk i Kalush Orchestra. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Les hele saken

- Vil irritere Putin

Annonse
Dømt til fengsel
Foto: AP

Dømt til fengsel

Josh Duggar er dømt til 12 år i fengsel, melder AP.

Påtalemyndighetene ønsket opprinnelig en fengselstid på 20 år for Duggar, og TLC-profilens advokater ba om fem.

Duggar er dømt for å ha mottatt og oppbevart overgrepsbilder av barn, inkludert spedbarn.

Han er kjent fra TLC-programmet «19 kids and counting».

Realityprofilen ble arrestert i april i fjor etter at Little Rock-politiet fant filer med overgrepsbilder av barn som var delt av en datamaskin som kunne spores tilbake til Duggar.


Les hele saken

DN: Ordnet opp i skattetvist
Foto: Steve Marcus/Reuters/NTB

DN: Ordnet opp i skattetvist

Tidligere denne uka ble det kjent at Skatteetaten hadde tatt pant i artisten Kygos hus og saksøkt ham for 15 millioner kroner. Nå skal saken være løst, melder Dagens Næringsliv på onsdag.

Mandag ble skattetvisten kjent, og Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahlls talsperson sa da til Dagens Næringsliv at saken var en «misforståelse og forglemmelse».

Nå er tvisten løst og Skatteetatens pant er bortfalt, ifølge oppdaterte eiendomsdokumenter DN henviser til onsdag.

Les hele saken

Annonse
Kronprinsen værfast på Grønland
Foto: Ane Mette Sangreen/ UiT/NTB

Kronprinsen værfast på Grønland

Kronprinsens ekspedisjon er værfast på Grønland, melder NTB.

Etter å ha kommet seg 30 mil innover isen, er det nå bom stopp for kronprins Haakon, Vegard Ulvang og de andre deltakerne på en ekspedisjon over Grønland.

- Vi kommer ingen vei. Og vi har et stykke igjen. Og værmeldinga det neste døgnet er ikke all verden, skriver ekspedisjonsleder og polarhistoriker Harald Dag Jølle i sin daglige oppdatering fra ekspedisjonen på onsdag, ifølge NTB.

Ekspedisjonen øyner et lite håp om et vindblaff onsdag kveld, noe de i så fall ønsker å dra nytte av.

- Vi sjekker værmelding nok en gang – og diskuterer ulike alternativer for når vi skal gjøre et forsøk. Kanskje må vi bli her enda en dag, og da må vi nok, som Nansen ville sagt, «flittig smøre os med den salve som heder tålmodighed». En salve han mente enhver polarekspedisjon måtte ta med mye av.

Avslører kjønnet
Foto: Erik Edland/ TV 2/ NTB

Avslører kjønnet

Programleder Katarina Flatland og ektemannen og legen Harald Dobloug venter sitt andre barn sammen. Fra før har de sønnen Bernhard.

Sammen har ekteparet podkasten «Åpen journal», og i onsdagens episode avslører de kjønnet på barnet i magen.

- Vi venter en liten gutt til, en lillebror til Bernhard. Det gleder jeg meg veldig til, jeg har hatt enormt stor glede av min storesøster, som er min bestevenninne. Så jeg tenker at det unner jeg Bernhard, å få en lillebror som han kan forhåpentligvis bli god venn med, forteller Flatland.

Paret forteller at det ennå ikke har landet på et navn.

Annonse
TMZ med rettsbegjæring
Foto: NTB

TMZ med rettsbegjæring

Nettgiganten TMZ har levert en hastebegjæring til retten i Fairfax, Virginia, for å hindre at en av deres tidligere ansatte må vitne i Depp-Heard-rettssaken. Det melder avisa The Independent.

Den tidligere medarbeideren er innkalt for å vitne i den direktesendte rettssaken. Johnny Depp har saksøkt ekskona for ærekrenkelse og krever 50 millioner dollar, etter at hun skrev en kronikk om partnervold. Amber Heard har svart med et motsøksmål på 100 millioner dollar mot sin tidligere ektemann.

Partene skal etter planen være ferdig i retten førstkommende fredag.