Annonse

Kjendisstudio

- Høres ut som «Shallow»
Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB

- Høres ut som «Shallow»

I skrivende stund ligger Sverige på andreplass på bettinglistene til årets Eurovision Song Contest-finale, med elleve prosents vinnersjanse.

Flere MGP-tungvektere Dagbladet har snakket med synes Sveriges bidrag, «Hold Me Closer» av Cornelia Jacobs, minner mistenkelig om låten «Shallow» med Lady Gaga og Bradley Cooper, gjort kjent fra filmen «A Star Is Born» fra 2018.

- Svenskene kan det med å låne litt, siste gang de vant lånte de mer, sier Morten Thomassen, leder i MGP-klubben, til Dagbladet.

Han får støtte fra MGP-veteran Per Sundnes.

- Ingen har vært i tvil om at Sverige høres ut som «Shallow». Den er en blåkopi. Hun er superfin men det bli blodfattig.

De er imidlertid i godt selskap på den fronten, mener han.

- UKs bidrag er også en kopi av alt fint britisk, men elendig med mindre man liker tørt og livløst hår.

ESC-ekspert William Lee Adams, mannen bak Eurovision-nettstedet Wiwibloggs, stiller seg delvis bak Sundnes og Thomassen.

- Følelsen av den svenske sangen minner om «Shallow», men sangen i seg selv virker for meg original. For meg er Cornelia Jakobs og Sverige nummer én i år. Tidligere bidrag fra Sverige har vært så polert, men Cornelias litt rustne, skitne røst gir dem det lille ekstra. Jeg håper de vinner!

Eurovision-tabbe: - Oops
BLEMME: Da Eurovisions offisielle Instagram-konto skulle kunngjøre Alessandra som vinner gikk ikke alt helt etter planen. Foto: Skjermdump Twitter

Eurovision-tabbe: - Oops

Alt gikk ikke smertefritt da den offisielle Instagram-kontoen til Eurovision kunngjorde Norges vinner lørdag kveld.

I innlegget der de skulle kunngjøre at Alessandra stakk av med seieren, publiserte de et bilde av Alessandra, men bildeteksten viket noe.

- Atle Peterson er vinneren av Melodi Grand Prix og vil synge «Masterpiece» i Liverpool, het det.

Ikke nok med at navnet på artisten var feil - og for øvrig at Atle Pettersens navn var skrevet feil. De nevnte også Pettersens låt. Låta til Alessandra heter «Queen of Kings».

Kontoen oppdaget imidlertid tabben etter kort tid, og posten er nå rettet med Alessandras navn.

De var også raskt ute med lage humor på egen bekostning:

- Oops. Definitivt ikke dronninga av bildetekster i dag, skriver de i en kommentar til posten.

Brukere har også stilt spørsmål ved om tabben viser at Eurovision forhåndspubliserer innlegg med forhåndsfavoritter. I et svar til påstanden, skriver de:

- Hemmeligheten er ute.

Øverst på poenglista
Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør

Øverst på poenglista

Snart vil vinneren av årets Melodi Grand Prix 2023 bli kåret.

Nytt i år er at den norske finalen likner mer på hvordan Eurovision annonserer en vinner.

I tillegg til stemmene fra nordmenn, får finalistene poeng fra en internasjonal jury. Dette er første gangen at stemmene fra juryen blir lest opp høyt under sendingen.

Etter at den internasjonale juryen har gitt sine stemmer, er det Alessandra som ligger best an med 104 poeng.

Bråk under MGP-finalen
Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør

Bråk under MGP-finalen

Under kveldens MGP-finale i Trondheim Spektrum skal det ha oppstått knuffing blant noen i publikum.

Dagbladets reporter på stedet var vitne til publikummere som skrek og gråt, og flere skal ha prøvd å roe ned situasjonen.

Hendelsen fant sted under Eline Thorps låt «Not Meant to Be». Bråket skal ha tatt vekk fokuset til flere i publikum.

Daglig leder ved Trondheim Spektrum, Terje Stewart Marriott, har ansvaret for sikkerheten under MGP-finalen.

Han bekrefter overfor Dagbladet at det oppsto amper stemning mellom to publikummere under arrangementet.

- Det var to personer som klinket sammen i en uenighet, men de ble splittet ganske raskt av sikkerhetspersonell. Det ble aldri noe masseslagsmål, men et par ørefiker som ble delt ut, så var det slutt sier Marriott.

- Når så mange mennesker er samlet på ett sted, hender det dessverre at noen ødelegger for andre, legger han til.
Ellers er det ikke meldt om andre hendelser av spesiell karakter i forbindelse med arrangementet. Marriot melder om en feststemt forsamling, og opplever at alt hittil har gått etter planen.

Brøt under Femundløpet
Foto: Andreas Fadum / Se og Hør

Brøt under Femundløpet

Jørgine Massa Vasstrand brøt under Femundløpet.

Det deler hun på Instagram.

«To døgn med Femundløpet er over og jeg sitter igjen så stappfull av inntrykk og opplevelser at det kommer til å ta noen dager å lande!» skriver Vasstrand og legger til:

«Etter fem timers hvile og en kaotisk veterinærsjekk, ender det med at jeg må sette igjen tre hunder før jeg kjører ut fra Orkelbogen. En som hostet, en med ømt håndledd og en med stiv skulder. Blant disse min elskede Mummi. Lederhunden min og ryggmargen i spannet».

Fraværet til lederhunden ble merkbart forklarer hun videre. Da enda en hund begynte å hoste brøt hun løpet.

Ikke redd for sympatistemmer
Foto: Ulrik Kramer/NRK

Ikke redd for sympatistemmer

Årets Melodi Grand Prix-finale er rett rundt hjørnet, og finalist Ulrikke Brandstorp er sulten på revansj.

For tre år siden, på samme scene som i kveld, ble hun Norges bidrag til Eurovision. Drømmen gikk imidlertid i tusen knas på grunn av pandemien.

Brandstorp er en storfavoritt både blant publikum og på oddsen, men på sosiale medier er det flere som kritiserer artisten for at hun i kveld vil vinne på det de kaller for «sympatistemmer».

Det bryr ikke Brandstorp seg om.

- Jeg håper jo at hvis folk stemmer på meg så er det fordi de liker låta og fordi de tror at jeg kan gjøre en god jobb i Eurovision. Det er jo kanskje derfor så mange stemte forrige gang. Det er opp til de der hjemme om de stemmer av sympati eller fordi de elsker låta. Det vet ikke jeg noe om.

Til Dagbladet forteller artisten at hun er svært emosjonell før kveldens finale.

- Da jeg kom hit så ble jeg veldig emosjonell. Selv om 2020 ble som det ble, så er det også et veldig fint minne. Så jeg drømmer jo om å kunne kjenne på de følelsene en gang til. Jeg har så lyst til å representere Norge i Eurovision, jeg er så sulten på det! Jeg prøver å holde meg rolig, men på innsiden så eksploderer det.

Røper diagnose
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB

Røper diagnose

Fredag delte komiker Jonna Støme (44) på Instagram at han var innlagt på sykehus.

Overfor Dagbladet fortalte Støme at han hadde smerter i brystet, og at han var på sykehuset for å sjekke det opp. Selv trodde han ikke at det var noe alvorlig.

Lørdag kommer komikeren med en oppdatering på Instagram. Der skriver han følgende:

«Nå er det på tide med den alvorlige oppdateringen hvor jeg påpeker at det ikke er synd på meg assa. Da virker jeg uselvisk samtidig som mange ser på meg som et offer allikevel. Fram med for stor ullgenser og Ole Brum-kopp. Nå skal jeg stå fram med diagnosen. Perikarditt. Velger denne gang å ikke tulle med å kalle det perikarDRITT.»

Ifølge NHI er perikarditt en betennelse av hjerteposen, en hinne som omslutter hjertet. Den vanligste årsaken er virusinfeksjon.

Støme skriver videre at han i en uke gikk med nedsatt førlighet i venstre arm og smerter i brystet før han oppsøkte lege.

«Det er faktisk ganske teit. Jeg er gammeldags og synes folk syter for mye og tenkte at ekte menn bare biter tenna sammen. Ekte menn bør ta vare på seg selv og gå til legen. Jeg fikk med meg de siste dagene at jeg er elsket og likt. Og at mange hadde blitt lei seg om jeg hadde blitt borte så alt for tidlig som den ydmyke dyktige underholderen som hadde etterlatt et enormt tomrom på verdens scene.»

Avslutningsvis forteller 44-åringen at han kommer til å snakke mer om diagnosen i neste episode av sin egen podkast «Støme og Jerman».

Avlyser konsert
Foto: NTB

Avlyser konsert

Countryartisten Rune Rudberg (61) har sett seg nødt til å avlyse lørdagens konsert på Charlies Diner i Spydeberg. Det melder Smaalenenes Avis.

Årsaken til avlysningen skyldes at Rudberg har blitt syk.

- Jeg har vært på Costa Del Virus, som jeg pleier å kalle det, fleiper Rudberg, og fortsetter:

- Dette er helt standard når jeg har vært på Gran Canaria, blir alltid syk når jeg kommer hjem. Jeg er der nede hvert år, og jeg kan ikke gå mer enn par meter av gangen før jeg får et mobilkamera i ansiktet og noen skal ta en selfie sammen med meg. Så folk er veldig tett på meg der nede. Da er det ikke rart man blir syk.

Overfor avisa forteller Rudberg at han først trodde at han hadde fått corona. Det viste seg å bare være en kraftig forkjølelse og sår hals.

- Da nytter det ikke å prøve å synge, for da blir tilstanden bare verre og det tar lenger tid før stemmen blir bra igjen.

Videre opplyses det om at konserten flyttes til 10. mars.