Annonse

Kjendisstudio

Avslører kjønnet
Foto: Erik Edland/ TV 2/ NTB

Avslører kjønnet

Programleder Katarina Flatland og ektemannen og legen Harald Dobloug venter sitt andre barn sammen. Fra før har de sønnen Bernhard.

Sammen har ekteparet podkasten «Åpen journal», og i onsdagens episode avslører de kjønnet på barnet i magen.

- Vi venter en liten gutt til, en lillebror til Bernhard. Det gleder jeg meg veldig til, jeg har hatt enormt stor glede av min storesøster, som er min bestevenninne. Så jeg tenker at det unner jeg Bernhard, å få en lillebror som han kan forhåpentligvis bli god venn med, forteller Flatland.

Paret forteller at det ennå ikke har landet på et navn.

Annonse
Svarer på kritikken
Foto: Terje Pedersen/NTB

Svarer på kritikken

TV 2 skriver på sine nettsider i ettermiddag at det populære kosmetikkmerket Glöd av Sophie Elise, fått hard medfart på sosiale medier, etter at et innlegg på forumet Kvinneguiden hevder at merket ikke har belegg for å kalle seg «cruelty free».

- Hvis vi tar den viktigste ingrediensen i selvbruning, DHA*, så er den selvsagt testet på dyr., skriver brukeren Pust på kvinneguiden.

Influenseren på sin side, hevder det motsatte.

– Vi tester ikke på dyr. Testing på dyr er heller ikke lov i Europa, hvor produktene produseres. Glöd kommer aldri til å gå på kompromiss av mine verdier – hvor dyrevelferd er i fokus!, skriver influenseren i en tekstmelding til God Kveld Norge.

Les hele saken

Annonse
Céline Dion avslører sykdom
Foto: NTB

Céline Dion avslører sykdom

Céline Dion (54) avslører på Instagram at hun avlyser Europaturneen neste år, på grunn av sykdom.

- Jeg har nylig blitt diagnostisert med en svært sjelden nervesykdom som heter «Stiff person syndrome», sier artisten gråtkvalt.

- Jeg beklager at det har tatt meg så lang tid å nå ut til dere, jeg savner dere alle så mye, sier hun også i videosnutten på Instagram.

Artisten forteller at sykdommen påvirker henne på mange måter, og nevner blant annet at den påvirker stemmen hennes slik at hun ikke lenger kan synge slik hun er vant til.

Stjerna har over en lengre periode hatt helseutfordringer, men det er først nå Dion avslører diagnosen.

Ifølge NHI er «Stiff person syndrome» en tilstand som kjennetegnes av økende muskelstivhet og smertefulle kramper utløst av bevegelser og ulike sinnsstemninger. NHI skriver også at syndromet er svært sjeldent.

Annonse
Trekker bok etter grov faktafeil
Foto: NTB

Trekker bok etter grov faktafeil

Forfatter og podkast-vert Einar Tørnquist trekker boka «198 land» etter at en grov faktafeil har blitt oppdaget i boka. Det melder TV 2.

- Jeg våknet i dag og hadde fått masse meldinger fra noen små twittergrupper med norsk-rwandere som hadde funnet en helt horribel feil i boka mi, forteller Einar Tørnquist kanalen.

I boka omtaler Tørnquist folkemordet i Rwanda i 1994 - der mellom 800 000 og én million tutsier og moderate hutuer ble drept av hutuer, ifølge Store Norske Leksikon.

I boka står det imidlertid at rundt én million hutuer, og et mindre antall tutsier ble drept under folkemordet.

Det var den rwandiske organisasjonen Urukundo som oppdaget feilen på Twitter. Tørnquist har beklaget feilen overfor organisasjonen.

Bakgrunnen for feilen stammer fra forfatterens podcast med samme navn som boka, forklarer Tørnquist overfor TV 2.

- Boka er satt opp på den måten at det er transkripsjoner fra podkasten. Alle kjenner jo til folkemordet i Rwanda. I podkasten snakket jeg med Kash, som flyktet i sin mors armer fordi han var tutsi. Men det jeg har sagt i podkasten, er ikke det som kom på trykk. Det har åpenbart vært slurv i korrekturlesningen, sier Tørnquist til TV 2.

- Jeg har ikke vært så involvert i dette, men det er jævlig flaut. Jeg har kontaktet forlaget og anmodet om å få boka trukket. De må bare få den vekk. Kast den i søpla!

Beslutningen om å trekke boka omgående ble tatt torsdag morgen, skriver kanalen.

Annonse
- Vet ikke mellomnavnet ditt
Foto: NTB

- Vet ikke mellomnavnet ditt

Torsdag kom de tre første episodene av Netflix-dokumentarserien «Harry og Meghan», der prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) gir seerne et innblikk i deres liv.

I seriens tredje episode åpner Meghan seg om hvordan familien hennes ble kontaktet av pressen. Blant annet hennes halvsøster, Samantha Markle.

- Halvsøsteren min, som jeg ikke har sett på over et tiår, og dette var bare én dag: plutselig føltes det som om hun var overalt.

Hertuginnen forklarer at halvsøsteren hevdet hun oppdro henne i pressen, og ga henne kallenavnet «prinsesse pågående».

-Jeg vet ikke mellomnavnet ditt eller bursdagen din, sier Meghan om halvsøsteren i dokumentaren.

Videre forteller 41-åringen at hun ikke kan huske å ha sett halvsøsteren i barndommen. Hun kan heller ikke huske at de noen gang har hatt en krangel.

Ifølge dokuemtarserien hevder Samantha Markle at hun og halvsøsteren hadde et nært forhold fram til 2018, og at mediene har fabrikert sitater som har blitt tilskrevet henne.