Annonse

Nyhetsstudio Bergen

Barnehageansatt siktet for voldtekt av barn

En barnehageansatt er pågrepet av politiet i Bergen og er siktet for grov voldtekt av barn under 14 år. Han skal framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Mannen ble pågrepet tidligere denne uka, skriver Bergensavisen. Han er siktet for både voldtekt og grov voldtekt av barn under 14 år, men erkjenner ikke straffskyld.

- Han er villig til å samarbeide med politiet og bidra til sakens opplysning, sier mannens forsvarer, advokat Ivar Abrahamsen, til avisen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med flere opplysninger om antall fornærmede eller andre detaljer.

Barnehagedirektøren i Bergen har innkalt foreldre i den aktuelle barnehagen til møte onsdag kveld.

Politiadvokat Eli Andrea Skaar opplyser til Bergens Tidende at politiet vil begjære mannen fengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

Advokat Kjetil Ottesen bekrefter overfor avisen at han er oppnevnt som bistandsadvokat for et barn som er avhørt av politiet.

(NTB)

Les hele saken

Nyhetsstudio Bergen - Siktet for grov voldtekt av barn

Annonse
Markerer dødsfallet
MARKERTE: Mange møtte opp for å markere Mahsa Aminis dødsfall. Foto: Angelica Hagen / Bergen

Markerer dødsfallet

22-årige Mahsa Aminis dødsfall har ført til store protester i Iran. Hun døde i moralpolitiets varetekt og skal ha blitt pågrepet for å ha båret hijab på feil måte.

Hun har familie i Bergen, og lørdag var det en markering i sentrum. Mange hundre møtte opp i protest mot regimet.

«Min dypeste medfølelse med Mahsa Aminis familie i Iran og hennes slektninger i Norge,» skrev Jonas Gahr Støre på Twitter lørdag.

Tjenesteperson mistenkt etter politiskyting i Alver

Natt til fredag ble en mann i 20-åra skutt i forbindelse med en politiaksjon i Knarvik i Alver kommune i Vestland. Fredag ettermiddag opplyser i en pressemelding at én tjenesteperson har fått status som mistenkt i forbindelse med saken.

Spesialenheten skriver at tjenestepersonen og vitner til hendelsen vil bli avhørt så snart som mulig, og at Spesialenheten ikke vil gå nærmere inn på detaljer om selve hendelsen inntil avhør har blitt gjennomført.

Mannen som ble skutt er til behandling hos helsevesenet og skal ha blitt operert. Mannen regnes ikke som alvorlig skadd, ifølge Spesialenheten.

«Spesialenhetens etterforsking pågår. Kripos har ankommet Alver, og har gjennomført åstedsundersøkelse. Kripos bistår også med blant annet dokumentasjon av tjenestevåpnene til tjenestepersonene som var på stedet. Det er sikret videoovervåkning fra Nordhordland legevakt», skriver Spesialenheten i pressemeldingen.

Annonse
Skutt av politiet - siktet for trusler
Foto: Marit Hommedal / NTB

Skutt av politiet - siktet for trusler

Politiet avfyrte natt til fredag skudd mot en person i Alver kommune i Nordhordland, nord for Bergen, i forbindelse med et oppdrag.

- Spesialenheten er varslet om at politiet like over midnatt bistod helsevesenet på Nordhordaland legevakt. I forbindelse med oppdraget oppstod en situasjon med personen, en mann i 20-åra, som førte til at politiet avfyrte skudd, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Personen ble kjørt til Haukeland universitetssykehus, og var våken og bevisst da han ble ført til sykehuset. Ingen andre er skadet i forbindelse med hendelsen.

- Mannen har formelt status som pågrepet og siktelsen gjelder trusler, sier jourhavende jurist Jan Christian Alvheim i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Spesialenheten er rutinemessig varslet av Vest politidistrikt, og vil etteforske saken videre. Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser. Våpen involvert vil bli sikret, og spesialenheten vil avhøre tjenestepersonene og vitner så snart som mulig.

Vest politidistrikt og Spesialenheten ønsker ikke å svare på Dagbladets spørsmål om saken.

Person skutt av politiet i Nordhordland

En person ble natt til fredag skutt av politiet i Alver kommune i Nordhordland nord for Bergen i forbindelse med et oppdrag.

Det bekrefter Vest politidistrikt og Spesialenheten for politisaker overfor Dagbladet.

Vedkommende som ble skutt er ført til Haukeland universitetssykehus, og var våken og bevisst da han ble ført til sykehus. Det er uklart hva den skutte personens helsetilstand er nå.

I en pressemelding opplyser Spesialenheten at de har besluttet å etterforske saken, etter å ha blitt varslet av Vest politidistrikt.

«Våpen involvert vil bli sikret. Spesialenheten vil avhøre tjenestepersonene og vitner så snart som mulig», skriver påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten, Thor Larsen, i en uttalelse til Dagbladet.

«Av hensyn til den videre etterforskningen gis det ikke mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt», heter det videre i uttalelsen.

«Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser. Våpen involvert viil bli sikret. Spesia

Verken Vest politidistrikt eller Spesialenheten opplyser hva den skutte personens helsetilstand er. De opplyser heller ikke om personens kjønn eller alder.

På direkte spørsmål fra Dagbladet ønsker heller ikke Vest politidistrikt eller Spesialenheten å svare på disse spørsmålene, eller andre spørsmål som når politiet fikk melding om hendelsen, hva meldingen gikk ut på og når de avfyrte et eller flere skudd.

Dagbladet oppdaterer saken.

Annonse

Gutt (11) døde etter båtulykke

Gutt (11) døde etter en båtulykke på Byfjorden i Bergen 11. september. Vedkommende var om bord på en katamaran som kantret.

Gutten har vært innlagt på Haukeland Universitetssykehus siden ulykken. Det er besluttet rettsmedisinsk obduksjon.

Det skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har etterforsket hendelsen, og mannen som var fører av katamaranen fikk status som siktet for brudd på småbåtloven, for å ha navigert båten slik at det oppstod fare for liv og helse.

Siktede er far til gutten som døde. Han er selv alvorlig skadd.

Saken etterforskes bredt, og politiet har varslet Sjøfartsdirektoratet.