Annonse

Nyhetsstudio Bergen

Dømt til tvungent psykisk helsevern
MED KNIV: Her er mannen avbildet bare sekunder før drapet. Foto: Politiet

Dømt til tvungent psykisk helsevern

Den 35 år gamle mannen som drepte sin far i parkeringshuset på Vestkanten kjøpesenter i Bergen, er dømt til tvungent psykisk helsevern.

Det opplyser hans forsvarer, Marius Wesenberg, til NRK.

Det var i mars i fjor at mannen gikk til knivangrep på sin far og stemor i parkeringshuset til det populære kjøpesenteret. Faren (59) døde av knivstikkene han ble påført, mens stemora slapp unna med lettere fysiske skader.

Dommen er i tråd med påtalemyndighetens påstand. Mannen erkjente straffskyld for drapet i retten.

- Jeg vil beklage. Jeg vet at det ikke hjelper mye. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre. Jeg var egentlig glad i min far. Jeg kan ikke forstå at jeg gjorde det jeg gjorde, og vil beklage til alle som er berørt. Spesielt kona til min far og mine søsken. I dag tenker jeg at det var en brutal skjebne. Det er en skjebne jeg må leve med resten av livet. Det er alt jeg kan si, sa han i vitneboksen.

Les hele saken

- Han var nådeløs

Annonse

Fant død person i Byfjorden i Bergen

Det melder Vest politidistrikt like etter klokken 12.30 torsdag.

- Politiet ble varslet av en hurtigbåt klokka 11.55. Vedkommende ble brakt på land og er bekreftet død. Politiet har ikke identitet på vedkommende og vil per nå ikke gå ut med cirka alder og kjønn, skriver politiet på Twitter.

Politiets operasjonsleder Tore André Brakstad forteller at det var en passasjer på den aktuelle hurtigruta som observerte avdøde i sjøen.

- Det ble sendt ut redningsskøyte og politibåt. Redningsskøyta fikk personen til land, men det ble raskt konstatert at vedkommende var død. Det ble ikke gjort noe forsøk på livreddende førstehjelp, sier Brakstad til Dagbladet.

- Bar vedkommende preg av å ha ligget lenge i vannet?

- Det har jeg ingen opplysninger om per nå, svarer operasjonslederen.

På spørsmål politiet setter likfunnet i sammenheng med eventuelle savnet-saker i Bergen-området, svarer Brakstad:

- Det er noe vi må undersøke. Det er stadig vekk noen som er savnet.

Ifølge Brakstad ble funnet gjort et «stykke ute i fjorden», uten at han har noe nærmere anslag av hvor langt det var fra land.

Annonse

Ber ansatte fjerne Tiktok

Bergen kommune ber alle ansatte om å fjerne appene Tiktok og Telegram fra tjenestemobiler, skriver NRK.

- Vi tar konklusjonen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet på alvor. Derfor ber vi nå om at ansatte fjerner TikTok og Telegram fra tjenestemobiler og andre enheter, sier Per-Arne Hvidsten Larsen.

Bergen kommune følger dermed Justis- og beredskapsdepartementet, som tidligere har frarådet at politikere og ansatte i departementet har Tiktok og Telegram på tjenesteenheter.

Det skjer etter at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) vurderer at risikoen er høy dersom ansatte har appene installert på telefonene sine.

Tidligere i år kunne Dagbladet avsløre at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) hadde Tiktok på jobbtelefonen sin en periode i fjor.

Tiktok er eid av det kinesiske selskapet Bytedance. Bekymringen er at kinesiske myndigheter kan misbruke data samlet inn via appen, som ved første øyekast kan fremstå som et ganske uskyldig sosialt medium med sang-miming, humor, matlaging og dansing.

Annonse

Bolig totalskadet i brann

03.20 natt til torsdag rykket nødetatene ut etter melding om brann i bolig i Kvinnherad, melder Vest politidistrikt på Twitter.

Beboer skal være ute av huset.

110-sentralen vest meldte om full overtenning i boligen, og flere nabohus ble evakuert på grunn av fare for spredning.

Rundt klokken 05.45 sier politiet at brannen er slukket, og at brannvesenet driver etterslukking.

- Huset er totalskadet og nærmest helt nedbrent. Vi vet foreløpig ikke årsaken til brannen, sier operasjonleder Dan Erik Johannessen.

Annonse