Annonse

Nyhetsstudio Bergen

Avslutter søket i Fana
LANDLIG: Festivalen mannen forsvant fra, ble avholdt på Frotveit i Fana, et populært turområde. Foto: Google Street View

Avslutter søket i Fana

Politiet avslutter søket etter mannen som har vært savnet etter en uoffisiell festival på Frotveit i Fana. Årsaken er at de tror han har reist fra området, skriver de i en pressemelding.

- Politiet har mottatt opplysninger om at den 27 år gamle mannen som det har vært søkt etter, skal ha reist ut fra Bergen den 9.7. Han skal da ha benyttet offentlig kommunikasjon, skriver operasjonsleder Tom Øyvind Johannessen.

Søket er avsluttet i samråd med Hovedredningssentralen, og den tyske statsborgerens pårørende er varslet om opplysningene.

Det var mandag mannens telt ble funnet tomt, men lommeboka og mobilen lå igjen. Et omfattende søk med blant andre store frivillige mannskaper, hundepatruljer og redningshelikopter har deltatt i søket.

Selve festivalen, The Western Edge / Westland, har vært på politiets radar siden helga. Patruljer rykket flere ganger dit etter meldinger om høy musikk og at nakne folk fløy rundt på området. Ifølge en pressemelding ble de også møtt av en representant iført vikingkostyme. Natt til mandag påtraff imidlertid politiet bare påkledde deltakere.

- Det framstår som et arrangement som er åpent for allmennheten, med inngangspenger. Det er ikke søkt om tillatelse, slik det skal gjøres, konstaterte operasjonsleder Johannessen overfor Dagbladet tidligere i dag.

Det er uklart om festivalen får et strafferettslig etterspill. Talsmann Christian Westblikk ønsket tidligere i dag ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, ut over at arrangørene selv deltok i letingen etter den savnede mannen.

I en kommentar i kveld uttaler Westblikk at han er lettet over at leteaksjonen er avblåst, og roser politiet og redningsmannskapene. Festivalen vil nå «gå gjennom og forbedre» systemene sine, opplyser han og understreker:

- Vi tar sikkerheten til våre gjester meget alvorlig.

Westblikk sier videre at festivalen er et privat arrangement på privat grunn, og dermed «er godt innenfor lovverket». Arrangørene vurderer likevel å informere kommunen neste gang, slik at de er informert på forhånd.

Les hele saken

Helikopter satt inn

Annonse

BA: Venstre taper mandat til Bergenslisten

Venstre ender opp med tre mandater og Bergenslisten med fire etter den nye gjennomgangen av slengere i Bergen.

Bakgrunnen er at Martin Smith-Sivertsen (H) fikk 377 slengere fra Bergenslistens velgere. Han mistet sin plass i bystyret, fordi han er folkeregistrert i Bærum.

Når disse slengerne nå strykes som følge av at Smith-Sivertsen ikke er valgbar, får Bergenslisten større oppslutning.

Bergensavisen meldte først om resultatet.

Melding om fallskjermulykke i Voss

Politiet i Vest har fått melding om en fallskjermulykke i Voss. Det er meldt om en hard landing i høy fart, skriver de.

Personen skal være en mann i 50-åra.

Nødetatene er på vei.

Operasjonsleder Eivind Hellesund opplyser at nødetatene har ankommet stedet.

- Vedkommende er bevisst og blir behandlet av helse, sier han til Dagbladet.

Fallskjermhopperen er amerikansk statsborger, og hadde en svært hard landing på landingsområdet, ifølge operasjonslederen.

Annonse
Politiet: Opptøyene i Bergen kostet to millioner kroner
KAOS: Politiet i Bergen måtte sette inn omfattende ressurser for å slå ned opptøyene i sentrum forrige helg. Foto: NTB

Politiet: Opptøyene i Bergen kostet to millioner kroner

Lørdag oppsto det kaos og opptøyer i forbindelse med et eritreisk arrangement i Bergen sentrum.

Mange motdemonstranter møtte opp, blant dem tilreisende fra andre stedet i landet. Lørdag ettermiddag var det flere voldshendelser, og politiet måtte hasteinnkalle 60-70 ekstramannskaper for å håndtere situasjonen.

Politiet selv har anslått kostnadene i arbeidstimer til om lag to millioner kroner, opplyser Vest politidistrikt etter innsyn fra Dagbladet.

Dagbladet har samtidig bedt om innsyn i hvor mye av dette som knytter seg til overtidstimer, men det ønsker ikke politiet å spesifisere.

- Politiet vil ikke utlevere en sammenstilling som viser vår kapasitet og operativ evne, heter det i innsynssvaret fra Vest politidistrikt.

I etterkant av hendelsen har ledelsen i politidistriktet fått kritikk fra Politiets Fellesforbund (PF), den største fagforeningen i politiet, kunne Dagbladet fortelle tidligere denne uka.

PF har vært kritisk til at politiet i utgangspunktet ikke stilte med nok mannskap og tilstrekkelig utstyr for å håndtere situasjonen som oppsto.

Les hele saken

Slakter politiledelsen: - Var ikke trygge

Risør: Kvinne har falt i vannet

Politiet i Agder melder på Twitter/X klokka 21.27 at en kvinne skal ha falt i vannet i Risør.

De ble først informert om hendelsen klokka 21.20.

- Nødetater på vei, skriver de.

Bare få minutter senere opplyser politiet i en oppdatering at kvinnen er blitt reddet opp av vannet.

Annonse