Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

- Flere av voldtektene er filmet
Foto: Iver Daaland Ase iverdaa / Shutterstock / NTB

- Flere av voldtektene er filmet

Mannen i 40-åra som er siktet for voldtekt av til sammen fem kvinner i Trondheim, er varetektsfengslet i fire nye uker. Det kommer fram av en kjennelse fra Trøndelag tingrett fredag.

Den siktede ble tirsdag framstilt for sin femte varetektsperiode siden pågripelsen 10. april. Siden han ble pågrepet har saken vokst kraftig.

Mannen er nå siktet for voldtekt av fem kvinner samt to tilfeller av vold i nære relasjoner, ett brudd på våpenloven og ett narkotikaforhold. De anmeldte forholdene strekker seg over perioden fra 2020 og fram til pågripelsen.

Dagbladet har foreløpig ikke fått kontakt med mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium. Mannen har siden pågripelsen nektet straffskyld for voldtektene.

- Status for etterforskningen er at vi har gjort et stort beslag av blant annet videofiler. Flere av voldtektene i siktelsen mener påtalemyndigheten at er filmet, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret til Dagbladet.

Det er fremdeles en stor jobb som gjenstår, ifølge politiadvokaten. En rettssak er foreløpig forespeilet i første kvartal av 2023.

- Det er mye data som er beslaglagt, så det tar tid. Det blir prioriteten framover. Det er tatt flere avhør av fornærmede og siktede. 6775 filer er beslaglagt, av dette 1130 timer video. I tillegg er det gjennomført 52 vitneavhør, sier Aftret.

Da mannen ble pågrepet, rykket politiet opprinnelig ut til festbråk i en bolig. Utrykninga endte med beslag av et større antall våpen og narkotika. Funnet ble starten på den omfattende etterforskninga av mannen i 40-åra. Kort tid etter pågripelsen ble han siktet for to tilfeller av voldtekt. Siden har flere fornærmede meldte seg over en periode på mer enn to måneder.

Les hele saken

Nye anmeldelser - voldtektssak vokser

Person har pustet inn gass på hotell

Nødetatene rykker til et hotell etter å ha fått inn melding om gass inne på et hotell. Det opplyser politiet i Trøndelag på Twitter.

En person har pustet inn gass og er dårlig. Ytterligere to personer har symptomer.

Politiet skriver at opplysningene går på et verktøybatteri som skal ha eksplodert.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen, sier til Dagbladet at batteriet skal ha falt ned på gulvet i forbindelse med arbeid. Det begynte å ryke.

- Personene var i nærheten. Han som ble dårlig blir tatt med til akuttmottaket med pustebesvær, sier Johnsen.

En annen person ble dårlig, men skal ifølge Johnnsen ha reist hjem.

- Vi jobber med å finne personalia på han, sier hun.

Både ambulanse og brannvesen er på stedet. Det skal ikke være fare for andre personer på hotellet.

Drosjesjåfør utsatt for vold av passasjer

En drosjesjåfør er kjørt til sykehus etter ha blitt utsatt for vold av en passasjer i Trondheim. Det skal ha blitt brukt en skarp gjenstand under hendelsen.

Passasjeren er pågrepet, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Operasjonsleder Roger Mogstad sier til NTB at det var drosjesjåføren som selv kontaktet politiet.

- Vi fikk melding om hendelsen klokka 02.18. Sjåføren sa at det ble brukt en skarp gjenstand. Han er skadd i en arm og kjørt til St. Olavs hospital for behandling, sier Mogstad til NTB.

Kort tid etter at politiet fikk meldingen ble en ung mann pågrepet og siktet for vold. En annen mann er også innbrakt til politiet. Sistnevnte har status som vitne.

- Vi vil forsøke å avhøre drosjesjåføren så fort som mulig etter han har fått behandling, sier operasjonslederen.

(NTB)

Rykket ut til brann - var falsk alarm

Nødetatene i Trondheim rykket onsdag kveld ut til en melding om brann i et næringsbygg på Lade.

Litt før klokka 21.20 er brannvesenet på stedet. Det var ingen brann der likevel.

Har startet å fjerne kran

Politiet har tirsdag startet arbeidet med å fjerne kranen som veltet over Melhustorget i Trøndelag.

I den forbindelse har politiet innført droneforbud i området over Melhustorget, begrunnet i sikkerhet når arbeidet skal utføres, melder politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Droneforbudet gjelder fra tirsdag 7. februar klokken 15 til tirsdag 21. februar klokken 15.

Den veltede kranen vil bli undersøkt av politiet og sakkyndige, og vil dermed inngå i etterforskningen.

Politiet opplyser i samme pressemelding at det er for tidlig å si noe om årsaken til kranvelten, om noen har et straffansvar.

Ulykken som skjedde 6. januar i år, krevde et menneskeliv.

(NTB)

Påkjørsel av fotgjenger

Nødetaeten er på vei til stedet etter å ha fått melding pom at en fotgjenger skal ha blitt påkjørt i Trondheim. Det skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter klokka 07.45.

Framsatte trusler på NAV-kontor

En mann i 40-åra er pågrepet etter å ha framsatt trusler mot ansatte ved et NAV-kontor i Innherred, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter.

- Vi mottok melding klokka 10.45 om at det var en som framsatte trusler mot de som jobbet der. Han ble pågrepet litt før klokka 13.00, sier operasjonsleder Trond Volden til Dagbladet.

Mannen ble ikke pågrepet på NAV-kontoret. Pågripelsen foregikk uten noen form for dramatikk, opplyser Volden.

Som følge av etterforskningen, kan ikke politiet utdype hvilke trusler det er snakk om.

- Det ble ikke framvist noe våpen under truslene, sier Volden.

Politiet etterforsker saken.

- Svært alorlige forhold
Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet

- Svært alorlige forhold

Per nå har 61 personer forklart seg for politiet med status som fornærmet i saken mot en kommuneoverlege i Trøndelag som er siktet for misbruk av stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Det melder politiet i en pressemelding mandag.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

- Flere fornærmede har forklart seg om svært alvorlige forhold, og dette er en omfattende sak. Det er mange involverte og politiet ber om forståelse for at etterforskningen vil ta tid, sier etterforskningsleder Ellen Mari Burheim ved Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

Politiet bekrefter at det i forbindelse med ransaking er funnet det de omtaler som en betydelig mengde videomateriale fra den siktedes legekontor, og varsler ta de i tiden som kommer vil gå gjennom dette med mål om å klarlegge om det kan ha betydning som bevis i straffesaken.

- Ettersom det beslaglagte materialet har et svært personsensitivt innhold, er det viktig å understreke at dette gås gjennom av en begrenset gruppe etterforskere, og at saken under hele etterforskningen har vært skjermet internt i politiet. Det er også viktig å få frem at det er ingen mistanke om eller noe som tyder på at materialet er delt til andre eller at det finnes kopier utover det politiet besitter, sier Burheim.