Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Voldtektssiktet mann fengslet igjen

Mannen i 40-åra som er siktet for voldtekt av fem kvinner i Trondheim er varetektsfengslet i fire nye uker. Det kommer fram i en kjennelse fra Trøndelag tingrett fredag.

Mannen hadde i forkant av fredagens fengslingsmøte sittet varetektsfengslet i fem måneder. Han har helt siden pågripelsen nektet straffskyld.

- En samlet vurdering tilsier at det er en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye voldslovbrudd og seksuallovbrudd av liknende art som han er siktet for. Retten mener at fortsatt varetektsfengsling i fire uker og frem til hovedforhandling i mars/april 2023 ikke er et uforholdsmessig inngrep, heter det i rettens kjennelse.

Mannens forsvarer, advokat Erik Vatne, reagerer kraftig på avgjørelsen.

- Vår oppfatning er at vi er uenig i rettens vurdering, og at det i de siste dagene har kommet fram bevis som svekker siktelsen. Vi vil vurdere om vi skal anke avgjørelsen til lagmannsretten kommende uke, sier han til Dagbladet.

Politiadvokat Line Novstad Klungreseth sier at du ikke har noen kommentarer til kjennelsen, utover at hun registrerer at retten har fulgt deres ønske om videre fengsling.

Siden pågripelsen i midten av april, har saken vokst i omfang. Mannen er nå siktet for voldtekt av fem kvinner samt to tilfeller av vold i nære relasjoner, ett brudd på våpenloven og ett narkotikaforhold. De anmeldte forholdene strekker seg over perioden fra 2020 og fram til pågripelsen. Fellesnevneren i sakene har ifølge Dagbladets opplysninger først og fremst unge fornærmede og festrelaterte hendelser.

Det er tatt flere avhør av fornærmede og siktede. 6775 filer er beslaglagt, av dette 1130 timer video. I tillegg er det gjennomført 52 vitneavhør.

Annonse
RBK-spissen skadet
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

RBK-spissen skadet

Ole Sæter måtte onsdag forlate treningsfeltet med skade, etter å ha landet forkjært, skriver Eurosport.

RBK-spissen forlot treningsfeltet med en ispose rundt ankelen og gikk i garderoben.

Kanalen skriver at Sæter skal ha sagt til trenerteamet at han tråkket over i det han landet, og selv ha beskrevet det som «jævlig vondt».

Søndag møtes Rosenborg og Vålerenga til storkamp på Lerkendal.

Framstilles for varetektsfengsling

Tirsdag ble det klart at en mann er siktet for kroppskrenkelse i forbindelse med forsvinningen til 46 år gamle Ronny Melby i Trøndelag.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling klokka 13.00 onsdag ettermiddag. Det bekrefter politiadvokat Bente Bøklepp i en SMS til Dagbladet onsdag.

Adresseavisen omtalte fengslingsmøtet først.

Advokat Kjell Myrland forsvarer den siktede mannen og forteller til Dagbladet at vedkommende ble pågrepet av politiet mandag.

- Han erkjenner ikke straffskyld, men jeg kan ikke si noe særlig om saken per nå, sa Myrland til Dagbladet tirsdag.

Les hele saken

Mann siktet for kroppskrenkelse

Annonse

Påvist harepest

Det er blitt påvist harepest i Røros kommune, skriver kommunen på deres hjemmeside.

- Ikke drikk vann fra elver, bekker og små vann, opplyser kommunen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Harepest (tularemi) er en infeksjonssykdom som kan overføres fra dyr til mennesker. Dette skjer ofte via drikkevann, dersom døde mus eller lefen infiserer bekker, brønner og andre vannkilder, ifølge Helsenorge.

Mann savnet - person siktet for kroppskrenkelse

Lørdag 1. oktober ble en mann meldt savnet i Rennebu i Trøndelag. Politiet har siden gjennomført flere etterforskningsskritt og har nå siktet en person for kroppskrenkelse i forbindelse med savnetsaken.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken relasjon den siktede personen har til den savnede personen, og understreker at saken fortsatt etterforskes bredt, ut fra flere mulige forklaringer.

Dersom noen har informasjon eller observasjoner av den savnede, ønsker politiet at dette meldes til politiets tipstelefon nummer 73489400 eller tips.politiet.no/trøndelag.

Annonse

Ulykke mellom bil og syklist

Nødetatene har rykket ut til en trafikkuhell mellom en bilist og syklist på City Syd i Trondheim.