Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Vurderer å kjøpe Meraker Brug
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vurderer å kjøpe Meraker Brug

Bjørn Rune Gjelsten vurderer å kjøpe en av Norges største private eiendommer, Meraker Brug. Det sier forretningsmannen i et intervju med Innherred.

– Min umiddelbare tanke er at det vil følge med et stort ansvar for kjøper av en slik eiendom. Det er faktisk veldig sammenlignbart med Værdalsbruket. Jeg tenker videre at jeg håper det er en, eventuelt flere, norske kjøpere. Det behøver ikke nødvendigvis være en enkeltperson som går inn som kjøper av den store eiendommen. Men jeg tenker at det bør være noen med lokal forankring, eller en norsk kjøper som vil bygge relasjoner for å få en lokal forankring, sier Gjelsten i et intervju med avisen.

Gjelsten er fra før eier av Værdalsbruket, som forvalter 900 000 dekar skog og fjell som utgjør 58 % av Verdal kommunens areal.

På spørsmål om han har lagt inn bud på eiendommen, svarer forretningsmannen fra Tomrefjord:

– Jeg kan vel si det på denne måten. Vi har sett på Meraker Brug, utover det har jeg per dags dato ingen videre kommentar, sier han.

Annonse

Stein raste ned på E6 - igjen

En stein har rast ned på E6 ved Vegset i Snåsa, skriver Trønder-Avisa.

– Vi har fått et par-tre telefoner, som sier at det skal ligge en liten stein i vegbanen. Entreprenør er på veg til stedet, sier Hårsvær til avisa like etter klokka halv ni.

Det er kun knappe to uker siden sist det gikk et ras på den rasutatte strekningen. Da ble E6 stengt i flere timer. Det raset var det femte raset på strekningen siden september 2021.

Les hele saken

Raser: - Frykter for menneskeliv

Bråk utenfor utested

Politiet i Trøndelag rykket natt til mandag ut i Trondheim, etter melding om bråk og uro utenfor et utested på Solsiden.

- Politipatruljen ga muntlig pålegg til en mann på 19 år om å forlate midtbyen og utelivet for i natt, melder de.

Annonse

Bobil kjørt inn i rundkjøring

En bobil har kjørt inn i en rundkjøring på E6 ved Langstein i Stjørdal kommune.

- Ikke meldt om alvorlig personskade, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Nødetatene er på veg til stedet.

Det er noe kødannelse i området, men mulig å passere.

Dykker bekreftet omkommet

Det ble lørdag ettermiddag igangsatt en større redningsaksjon etter en savnet dykker i Indre Fosen kommune i Trøndelag. Meldinga kom til politiet klokka 15.11, fra en av de andre dykkerne i gruppa.

Klokken 20.59 bekrefter politiet at mannen er omkommet. Pårørende er varslet.

Dykkere, redningsskøyte, brannvesen, helse og politi deltok i søket etter den savnede dykkeren.

Operasjonsleder Anne Birgitte Arras opplyser til Dagbladet lørdag kveld at politiet gjennomfører avhør av dem som var til stede. Det var totalt fire perosner i gruppa som dykket.

- Det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken, sier hun.

Annonse

Beruset mann avfyrte skarpt våpen

Politiet i Trøndelag rykket natt til lørdag ut til Singsås, etter melding om en person som avfyrte et skarpt våpen i beruset tilstand i nærheten av flere andre.

- Politiet har kontroll på aktuell person og flere våpen. Personen er pågrepet og kjøres til sentralarresten i Trondheim, melder de.