Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Problemer med trygghetsalarmene - over 5000 berørte


Trondheim kommune har for tiden tekniske problemer med trygghetsalarmene, det skriver kommunen i en pressemelding torsdag morgen.

Om lag 5800 brukere er berørt av dette.

- Det jobbes intenst, sammen med leverandøren av tjenesten, for å få rettet feilen. Trondheim kommune regner med at feilen blir rettet så fort som mulig, skriver kommunen i pressemeldingen.

Dersom brukerne trykker på trygghetsalarmen vil alarmvarslet nå kun komme fram til Trygghetspatruljen. Det er derimot problemer med dialogen mellom brukeren og hjelpetjenesten gjennom systemet.

- Det fører til at Trygghetspatruljen må forsøke å opprette kontakt med brukerne via mobiltelefon, eller andre kanaler, og rykke ut på mange alarmer som vanligvis ikke krever utrykning, skriver kommunen videre.

Kommunen varslet at man må forvente noe lengre ventetid enn normalt før Trygghetspatruljen kommer til brukeren.

Annonse

Stein raste ned på E6 - igjen

En stein har rast ned på E6 ved Vegset i Snåsa, skriver Trønder-Avisa.

– Vi har fått et par-tre telefoner, som sier at det skal ligge en liten stein i vegbanen. Entreprenør er på veg til stedet, sier Hårsvær til avisa like etter klokka halv ni.

Det er kun knappe to uker siden sist det gikk et ras på den rasutatte strekningen. Da ble E6 stengt i flere timer. Det raset var det femte raset på strekningen siden september 2021.

Les hele saken

Raser: - Frykter for menneskeliv

Bråk utenfor utested

Politiet i Trøndelag rykket natt til mandag ut i Trondheim, etter melding om bråk og uro utenfor et utested på Solsiden.

- Politipatruljen ga muntlig pålegg til en mann på 19 år om å forlate midtbyen og utelivet for i natt, melder de.

Annonse

Bobil kjørt inn i rundkjøring

En bobil har kjørt inn i en rundkjøring på E6 ved Langstein i Stjørdal kommune.

- Ikke meldt om alvorlig personskade, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Nødetatene er på veg til stedet.

Det er noe kødannelse i området, men mulig å passere.

Dykker bekreftet omkommet

Det ble lørdag ettermiddag igangsatt en større redningsaksjon etter en savnet dykker i Indre Fosen kommune i Trøndelag. Meldinga kom til politiet klokka 15.11, fra en av de andre dykkerne i gruppa.

Klokken 20.59 bekrefter politiet at mannen er omkommet. Pårørende er varslet.

Dykkere, redningsskøyte, brannvesen, helse og politi deltok i søket etter den savnede dykkeren.

Operasjonsleder Anne Birgitte Arras opplyser til Dagbladet lørdag kveld at politiet gjennomfører avhør av dem som var til stede. Det var totalt fire perosner i gruppa som dykket.

- Det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken, sier hun.

Annonse

Beruset mann avfyrte skarpt våpen

Politiet i Trøndelag rykket natt til lørdag ut til Singsås, etter melding om en person som avfyrte et skarpt våpen i beruset tilstand i nærheten av flere andre.

- Politiet har kontroll på aktuell person og flere våpen. Personen er pågrepet og kjøres til sentralarresten i Trondheim, melder de.