Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Klimademonstrasjon mot Equinor i Trondheim
Foto: Stopp oljeletinga

Klimademonstrasjon mot Equinor i Trondheim

Demonstranter fra organisasjonen Stopp oljeletinga har sølt oransje maling på Equinors bygg på Rotvoll i Trondheim.

- Kommer til å dekke Equinor research center på Rotvoll i maling, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Politiet rykket ut to patruljer til stedet.

- To personer innbringes til arresten. Det opprettes sak på skadeverk. Hele inngangspartiet er tilgriset med maling, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Begge de to innbrakte vil bli anmeldt for skadeverk og tilgrising, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet. Han opplyser videre om at det er kastet maling utover vegger og tak.

Demonstrantene tok seg ikke inn i bygget.

Organisasjonen krever at regjeringa erklærer umiddelbar stans i all videre leting etter ny olje og gass på norsk sokkel, og legger fram en konkret plan for rettferdig omstilling for dagens oljearbeidere.

- Stopp oljeletinga vil aldri gi opp i kampen for den ærlige, sanne og livsnødvendige diskusjonen om Norges sentrale rolle i verdens grusomme framtidsutsikter, skriver organisasjonen videre i pressemeldinga.

Det var ansatte ved Equinor som meldte fra om hendelsen.

Fem klimaaktivister ble tidligere i dag pågrepet i Oslo sentrum, da de demonstrerte under Equinors høstkonferanse i Oslo.

Skal fjerne kran som veltet over kjøpesenter

Den 6. januar i år veltet en rundt 60 meter høy kran over Melhustorget på Melhus i Trøndelag. Til ukea skal kranen fjernes.

Det opplyser Melhustorget i en pressemelding lørdag.

- Planleggingen er igangsatt og arbeidene rundt fjerning av kran vil mest sannsynlig igangsettes i slutten av kommende uke, heter det i pressemeldingen, gjengitt av Adresseavisen.

En kvinne i 50-årene mistet livet i ulykken. I ettertid ble alle de 300 ansatte på kjøpesenteret permittert og omplassert til andre butikker i regionen.

(NTB)

Skal fjerne kran som veltet over kjøpesenter
En kvinne i 50-årene mistet livet da en kran veltet over senteret i Melhus 6. januar. Foto: Gorm Kallestad / NTB

En person pågrepet etter voldshendelse

Det har vært en voldshendelse på en privat adresse i Trondheim natt til lørdag. To personer er fraktet til sykehus.

– Det er ikke snakk om livstruende skader, sier operasjonsleder Viola Elverum i Trøndelag politidistrikt til NTB.

En har to kutt i hodet og den andre har fått slag og spark mot hodet, skriver politiet i Trøndelag i en Twitter-melding klokken 05.31.

Det skal blant annet ha blitt slått med flaske.

En mann pågrepet og kjørt arresten. Politiet vil forsøke å avhøre mannen i løpet av dagen. Alle tre var i begynnelsen av 20-årene, ifølge politiet.

(NTB)

Politiet: Ungdommer har utøvd vold mot vekter

Politiet i Trønderlag skriver på Twitter at de er på Lade i Trondheim etter at flere ungdommer skal ha utøvd vold mot vekter.

Operasjonsleder Wenche Johnsen opplyser til Dagbladet at to ungdommer er anholdt av politiet etter hendelsen. De skal ha kastet snøball og spyttet mot vekteren. Hun opplyser at vekteren selv meldte fra til politiet.

- De stakk fra stedet og vi sendte flere patruljer. Vekter fulgte etter og politiet fikk kontroll på en person, sier Johnsen.

Seinere fikk politiet kontroll på ytterligere en person.

Siktet bankvikar holdes i varetekt

Mannen som er siktet for å ha underslått i underkant av 75 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN, varetektsfengsles i ytterligere én uke.

Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, overfor Nidaros.

Politiadvokat Ole Andreas Aftret sa til Adressa tidligere fredag at det er unndragelsesfare som er grunnen til at de vil holde ham i varetekt.

Brann på parkeringsplass ved kjøpesenter

Det har oppstått brann i forbindelse med damp fra en bil på parkeringsplassen ved Byåsen Butikksenter i Trondheim, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Det er ukjent hvor stor brannen er. Brannvesenet er på stedet.

Det er ikke meldt om noen skadde.

Brann på skole

Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til melding om brann på en videregående skole i Åfjord i Trøndelag.

- Brannen skal være slukket, skal være snakk om et bygg under oppføring i tilknytning til videregående. Ingen skadde, skriver politiet i en oppdatering på Twitter klokka 13.56.

Skadet
Lars Monsen bruker Femundløpet som oppkjøring til Iditarod seinere i år. Bildet er fra 2018-utgaven av Iditarod. Foto: REUTERS/Mark Meyer

Skadet

Villmarksmannen Lars Monsen har brutt Femundløpet. Det melder Femundløpet selv på sin hjemmeside.

- Lars Monsen kom inn til Flendalen i dag tidlig ved 7-tiden og valgte å bryte på grunn av en skade på seg selv, skriver arrangøren.

Startskuddet for Femundløpets lengste distanse, F650 - som går over 634 kilometer, startet torsdag formiddag på Røros.

Les hele saken

Røper strategi