Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Fare for flom
FAREVARSEL: Det er sendt ut farevarsel for flom for deler av Trøndelag og Nordland. SKJERMDUMP: Varsom.no

Fare for flom

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for flom for deler av Nordland og nord i Trøndelag.

- Fra tirsdag ettermiddag til onsdag formiddag ventes mye regn. Lokalt kan det komme 40-70 mm/12t, skriver Meteorologisk institutt.

Dette vil føre til at vannføringen i bekker og mindre elver vil øke, noe som kan føre til lokale oversvømmelser og erosjonsskader.

- Det ventes spesielt stor vannføring og vannstand i forhold til hva som er normalt for årstiden. Der det er is i vassdragene øker faren for lokal oppstuving, skriver Meteorologisk institutt videre.

Meteorologisk institutt anbefaler folk å rense stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og lov. Dette for at vannet skal kunne renne uhindret der det vanligvis rennet.

Nedbøren kan føre til lokale oversvømmelser og erosjonsskader i bekker og mindre elver, samt overvann i tettbygde områder, opplyser Meteorologisk institutt avslutningsvis.

Det er tirsdag fare for is på fjellovergangene i Sør-Norge, dette som følge av mye nedbør i store deler av landet. Da det er ventet at snø og sludd vil gå over til regn, er det en mulighet for at regn fryser på kald bakke, noe som vil føre til glatte veier.

Har startet å fjerne kran

Politiet har tirsdag startet arbeidet med å fjerne kranen som veltet over Melhustorget i Trøndelag.

I den forbindelse har politiet innført droneforbud i området over Melhustorget, begrunnet i sikkerhet når arbeidet skal utføres, melder politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Droneforbudet gjelder fra tirsdag 7. februar klokken 15 til tirsdag 21. februar klokken 15.

Den veltede kranen vil bli undersøkt av politiet og sakkyndige, og vil dermed inngå i etterforskningen.

Politiet opplyser i samme pressemelding at det er for tidlig å si noe om årsaken til kranvelten, om noen har et straffansvar.

Ulykken som skjedde 6. januar i år, krevde et menneskeliv.

(NTB)

Påkjørsel av fotgjenger

Nødetaeten er på vei til stedet etter å ha fått melding pom at en fotgjenger skal ha blitt påkjørt i Trondheim. Det skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter klokka 07.45.

Framsatte trusler på NAV-kontor

En mann i 40-åra er pågrepet etter å ha framsatt trusler mot ansatte ved et NAV-kontor i Innherred, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter.

- Vi mottok melding klokka 10.45 om at det var en som framsatte trusler mot de som jobbet der. Han ble pågrepet litt før klokka 13.00, sier operasjonsleder Trond Volden til Dagbladet.

Mannen ble ikke pågrepet på NAV-kontoret. Pågripelsen foregikk uten noen form for dramatikk, opplyser Volden.

Som følge av etterforskningen, kan ikke politiet utdype hvilke trusler det er snakk om.

- Det ble ikke framvist noe våpen under truslene, sier Volden.

Politiet etterforsker saken.

- Svært alorlige forhold
Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet

- Svært alorlige forhold

Per nå har 61 personer forklart seg for politiet med status som fornærmet i saken mot en kommuneoverlege i Trøndelag som er siktet for misbruk av stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Det melder politiet i en pressemelding mandag.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

- Flere fornærmede har forklart seg om svært alvorlige forhold, og dette er en omfattende sak. Det er mange involverte og politiet ber om forståelse for at etterforskningen vil ta tid, sier etterforskningsleder Ellen Mari Burheim ved Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

Politiet bekrefter at det i forbindelse med ransaking er funnet det de omtaler som en betydelig mengde videomateriale fra den siktedes legekontor, og varsler ta de i tiden som kommer vil gå gjennom dette med mål om å klarlegge om det kan ha betydning som bevis i straffesaken.

- Ettersom det beslaglagte materialet har et svært personsensitivt innhold, er det viktig å understreke at dette gås gjennom av en begrenset gruppe etterforskere, og at saken under hele etterforskningen har vært skjermet internt i politiet. Det er også viktig å få frem at det er ingen mistanke om eller noe som tyder på at materialet er delt til andre eller at det finnes kopier utover det politiet besitter, sier Burheim.

Fare for is

Meteorologisk institutt har mandag sendt ut gult farevarsel for is i Ytre strøk av Trøndelag. Dette etter observasjon av is lokalt, som følge av regn som fryser på bakken.

Farevarselet gjelder fram til mandag klokka 13.00.

- Regnet vil fryse til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander, skriver Meteorologisk institutt.

Meteorologisk institutt advarer mot at isen kan være vanskelig å se, og at man bør beregne ekstra tid til transport og kjøring.

Kvinne fikk kreftbeskjed fra St. Olavs hospital to måneder etter røgnten

Først da kvinnen selv etterlyste resultatene selv etter røntgenbildene i januar, fikk hun høre at hun hadde beinkreft, forteller fastlegen.

Kvinnens fastlege varslet Statsforvalteren om hendelsen i januar, skriver Adresseavisen.

Saken er også meldt til Statens helsetilsyn av sykehuset selv.

- Det har vært en forsinkelse i utrednings- og behandlingsprosessen, fra november og til pasienten ringer og etterspør resultatene i januar, sier fastlege Marthe Sand Skjelbred ved Ranheim legesenter i Trondheim til avisen.

«Klart avvik som må meldes fylkeslegen. Åpenbar fare for liv og helse», står det i varselet.

Statsforvalteren i Trøndelag har tidligere nevnt hendelsen som en av flere pasienthendelser ved sykehuset hvor journalsystemet kan ha spilt inn.

De har nå sendt saken videre til sykehuset med beskjed om at sykehuset selv må følge opp saken gjennom egne undersøkelser.

Bildene ble bestilt av sykehuset i forbindelse med en tidligere undersøkelse, men fastlegen skal ikke ha fått tilsendt resultatet.

Adresseavisen har bedt sykehuset svare på hva som har skjedd i denne saken – og hvordan forsinkelsen kan ha påvirket pasientens prognose.

I en epost til avisa svarer direktør for virksomhetsstyring, Merete Blokkum:

- Da St. Olavs hospital ble kjent med forsinkelsen i pasientforløpet, varslet man Statens helsetilsyn. Samtidig startet sykehuset en strukturert gjennomgang av hendelsen for å avdekke årsaksforholdene og vurdere behov for å iverksette korrigerende tiltak.

Utover dette ønsker ikke sykehuset å kommentere saken. Hun forklarer videre at gjennomgangen foreløpig ikke er konkludert.

(©NTB)

Full overtenning i hus

Det brenner i en garasje og flammene har spredt seg til et hus, som nå står i full fyr.

- Beboerne på adressen er gjort rede for, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Hendelsen skjer på Frøya.