Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Flere fornærmede i kommuneoverlege-saken
Foto: Henrik Einangshaug/Dagbladet

Flere fornærmede i kommuneoverlege-saken

Antallet fornærmede i kommuneoverlege-saken har steget til 80. Minst 150 personer har tatt kontakt med politi, bistandsadvokat eller Nok. Det bekrefter etterforskningsleder Ellen Mari Burheim i Trøndelag politidistrikt til Frostingen.

Den tidligere kommuneoverlegen på Frosta ble i august i fjor siktet for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Dette skjedde kort tid etter at legen midligertidig fikk sin autorisasjon suspendert av Statens helsetilsyn. Legen har tidligere nektet straffskyld.

Politiet har også funnet store mengder videomateriale med sensitivt innhold fra den tidligere kommuneoverlegens kontor, og har begynt med å gjennomgå materialet.

Ellen Mari Burheim forteller til avisa at de ennå ikke har kontaktet eventuelle identifiserte personer.
– Det vil ta tid, sier hun til avisa

Annonse
Flertall mot foreslåtte vedtektsendringer
Her stemmer fylkeslaget om forslaget til Trondheim Ap. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet

Flertall mot foreslåtte vedtektsendringer

HELL (Dagbladet): Trondheim Arbeiderparti fikk søndag flertall for sitt forslag knyttet til hvor medlemmene i partiet skal telle.

Forslaget lyder:
«Bare de som både har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune, teller med i beregning av delegater til kommune, fylkesparti og Landsmøte», heter det i Trondheim Arbeiderparti sitt forslag til årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti, som ble sendt inn fredag.

120 stemte for Trondheim Ap sitt forslag, mens 93 stemte mot.

Dette er stikk motsatt av hva sentralstyret i partiet har foreslått, som vedtok at medlemmene skal telle med i den kommunen de bor, og ikke i fylket hvor partiet er medlem.

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske synes det var unødvendig at forslaget endte med votering, og mener Trondheim Ap hadde kommet med et godt kompromiss.

- Dette er en liten, men viktig justering av sentralstyrets forslag, at medlemmene ikke skal telle med der de ikke er medlem, sier Giske til Dagbladet.

Vedtektsendringene preget starten av søndagens landsmøte, og skapte stor debatt.

Les hele saken

Nå kom svaret

Annonse
Trond Giske og Eva Kristin Hansen ut mot vedtektsendringene
Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Trond Giske og Eva Kristin Hansen ut mot vedtektsendringene

HELL (Dagbladet): Trond Giske, leder av Nidaros sosialdemokratisk forum - Norges største lokallag - tok søndag til orde under behandling av årsberetningen på årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti på Hell.

-Jeg skjønner ikke at Trøndelag Arbeiderparti skal gå inn for at Trøndelag ap skal få minst mulig representasjon på landsmøtet, for det er det som skjer når medlemmene skal telle andre steder, sa Giske til salen.

I forkant av talen til Giske, hadde flere av medlemmene i Nidaros snakket om vedtektsendringene og lokallaget på scenen.

Giske påpekte at lokallaget har gitt Trøndelag ni ekstra delegater på landsmøtet.

- Vi skjønner ikke hvorfor Trøndelag Arbeiderparti kan kjempe for det, sa Giske videre.

Han fikk støtte fra tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen, som selv bor i Akershus, men valgt å representere Trøndelag Arbeiderparti.

- Jeg opplever at jeg blir skyvet ut, at jeg blir B-medlem i Arbeiderpartiet.

Hansen stilte seg bak at hun ikke skal mene hvem som skal bli leder av Trondheim Ap, men synes det er sårt at hun skal tegne i Akershus og ikke Trøndelag, og skal gi Akershus landsmøtedelegater.

- Det føles sårt og så fjernt. Jeg er så opprørt over den diskusjonen vi har hatt, og skjønnner ikke hvorfor vi i Trøndelag skal gi fra oss representasjonen, sa Hansen videre.

Trondheim Arbeiderparti hadde i forkant av årsmøtet kommet med et forslag om at bare de med medlemskap og bostedsadresse i samme kommune skal telle i beregningen av delegater til kommuneparti og fylkesparti, og bare de med medlemskap og bostedsadresse i samme
fylke teller med i beregning av landsmøtedelegater.

Dette fikk motstand av nestleder i fylkeslaget, Amund Hellesø.

- Det er helt riktig det Trond sier, men vi må huske at vi i Trøndelag er en del av noe større enn oss selv. Jeg sier ikke at vi skal kjempe for andre, men det dreier seg om hvordan man skal bli behandlet likt i partiet, vi kan ikke ha A- og B-medlemsskap i Arbeiderpartiet, sa Hellesø på scenen.

Les hele saken

Nå kom svaret

Annonse

Overhalla: - Flammer ut av huset

Nødetatene rykket lørdag ettermiddag ut til en boligbrann i Overhalla i Trøndelag.

Operatør Fred Mælen ved brannvesenets 110-sentral sier til Trønder-Avisa at huset står i full fyr.

- Det er kraftig røykutvikling og flammer ut fra bolighus – men beboere i huset er gjort rede for, så det er ikke fare for liv, sier Mælen til avisa.

Brannen har utviklet seg godt, men det er på nåværende tidspunkt ikke spredningsfare, opplyser Mæhlen til avisa.

Annonse