Annonse

Nyhetsstudio Trondheim

Drapet på Stjørdal: - Virker å være tilfeldig
Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Drapet på Stjørdal: - Virker å være tilfeldig

- Avdøde virker å være et tilfeldig offer. Vi er ikke kjent med noen relasjon mellom siktede og fornærmede.

Det sier påtaleansvarlig Anette Strøm Røsholdt til Dagbladet mandag.

Det var søndag kveld en mann i 50-åra ble bekreftet død og en annen mann i 50-åra er siktet for drap, etter at politi og helse rykket ut til en privatadresse i Stjørdal etter melding om en «alvorlig voldshendelse».

Røsholdt sier de to hadde møttes på et utested, før den siktede og avdøde dro hjem til den siktedes leilighet etter stengetid natt til søndag, hvor den avdøde ble funnet.

Politiet ønsker nå tips om observasjoner av den siktede og avdøde på utestedet, som de to forlot ved stengetid.

Den siktede er siktet for drap.

-Den siktede skal avhøres i løpet av formiddagen, sier Røsholdt, og opplyser at de trolig vil begjære den siktede varetektsfengslet tirsdag.

Det var en bekjent av siktede som varslet politiet om hendelsen, forteller hun videre.

- Vi fikk beskjed om at det var en alvorlig voldshendelse som hadde funnet sted.

Annonse
Aftonbladet: Kobler kidnappingssak til svensk gjengleder
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Aftonbladet: Kobler kidnappingssak til svensk gjengleder

Fire menn i alderen 17 til 18 år ble denne uka pågrepet siktet for frihetsberøvelse etter at en person natt til 9. mai skal ha blitt dyttet inn i en bil i Trondheim.

Nå kobler svenske Aftonbladet kidnappingssaken til et svensk kriminelt nettverk - det såkalte Foxtrot-nettverket. Saken er basert på opplysninger fra anonyme kilder.

Avisa skriver at den fornærmede, en ung mann, er sønnen til en kjent norsk artist. Han hadde en avtale om å møte en annen person, men ble møtt av flere unge menn som dyttet han inn i en bil, skriver Aftonbladet videre.

Seinere mottok fornærmedes far, den norske artisten, trusler og et stort pengekrav over telefon, ifølge avisa. Det er denne delen av saken som knyttes til Foxtrot-nettverket og gjenglederen som går under navnet «Den kurdiske reven».

Han står helt sentralt i den pågående voldsbølgen i Sverige, skriver Aftenposten. Gjengoppgjørene skal ifølge avisa ha startet med at «Den kurdiske reven» forsøkte å ta over markedet i Sundsvall i Västernorrlands län nord i Sverige.

Annonse
Tente på Nav-kontor - alle evakuerte
Dette er Nav-kontoret. Bildet er hentet fra Google maps.

Tente på Nav-kontor - alle evakuerte

Nødetatene er på vei til Nav Falkenberg i Trondheim, hvor det brenner.

- Noen har tent på der inne og det er røykutvikling, skriver politiet på Twitter.

De jakter to gjerningspersoner, og gir følgende signalement: En mann med afrikansk utseende, skallet og iført mørk jakke, sort bukse og hvite sko. Den andre personen er en kvinne med afrikansk utseende, sort langt hår, iført en sort jakke med en hvit detalj på skuldrene, mørkeblå dongeribukse og hvite joggesko.

- Politiet ønsker tilbakemelding om disse personene, skriver de på Twitter.

Alle ansatte er evakuerte.

Oppdateres.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Annonse
Returnerer til Rosenborg
Foto: Ole Martin Wold / NTB

Returnerer til Rosenborg

Adam Andersson returner til Rosenborg når sesongen er over i Danmark. Det bekrefter den danske klubben Randers FC på sin hjemmeside fredag.

Den svenske 26-åringen kom til Rosenborg fra Häcken i forkant av 2021-sesongen. Etter bare 129 minutter med spilletid, fordelt over fem kamper, ble høyrebacken i fjor sommer lånt ut til den danske Superliga-klubben. Der har svensken fått langt mer spilletid, og notert seg for to scoringer og tre målgivende på 26 kamper.

Den danske klubben ligger på en foreløpig 5. plass i Superligaens sluttspill. Klubben avslutter sesongen borte mot serieleder FC København 4. juni.

Les hele saken

Sportsstudio - Møtt av protester

Annonse