Annonse

Nyhetsstudio

Ekstrem tørke: - Kommer til å miste alt
Lokale innbyggere bruker hageslanger og grener for å bekjempe en skogbrann som beveger seg opp en skråning mot landsbyen Casal da Quinta, sentralt i Portugal, tirsdag 12. juli 2022. Foto: Joao Henriques / AP / NTB

Ekstrem tørke: - Kommer til å miste alt

En ekstrem tørke herjer for tiden i Sør-Europa. I Spania og Portugal er det den verste tørken på 1200 år, skriver The Guardian.

I mai ble det varmerekord i Spania og i Portugal herjer flere skogbranner, som har skadet 29 personer så langt. Søndag var over 3000 brannmenn involvert i slukningsarbeidet, skriver AP.

Tajo, regionens lengste elv, står nå i fare for å tørke helt ut.

- Jeg tror vi i dag må forberede oss på enda verre forhold i fremtiden, sier Park Williams, klimahydrolog ved UCLA, til AP.

Også Italia lider av den verste tørken på 70 år, skriver Washington Post. Tørken påvirker både risproduksjonen og drikkevannsforsyningen.

- Om det ikke regner i minst fem dager snart så kommer vi til å miste alt, sier 52 år gamle Fabio Camisani, en risbonde i Milano, til Financial Times.

Annonse

Ny måling: Mette Fredriksens stuper i popularitet

Annonse

Japans utenriksminister besøker Kina

Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi besøker denne helga Kina, hans første besøk i landet på tre år, opplyser utenriksdepartementet i Tokyo.

Hayashi skal under besøket ha samtaler med blant andre Kinas utenriksminister Qin Gang, men det er ikke kjent hva som blir hovedtema under besøket.

Forholdet mellom Kina og Japan har de siste årene vært spent, og Tokyo har gjentatte ganger gitt uttrykk for bekymring over Kinas stadig sterkere militære avtrykk i regionen.

I november møtte imidlertid statsminister Fumio Kishida Kinas president Xi Jinping på sidelinjen under et toppmøte i Thailand, og de to lederne ble der enige om å opprettholde kontakten på høyt nivå.

Kina er verdens nest største økonomi, mens Japan er tredje størst. Det er omfattende samhandel mellom de to landene, og før koronapandemien planla Xi et besøk i Tokyo.

(NTB)

Annonse
New York-politiet: - Vær klar
Foto: AP Photo/Yuki Iwamura

New York-politiet: - Vær klar

Politiet i New York har bedt alle politifolk i byen om å ta på seg uniform og å gjøre seg klare til å rykke ut i forbindelse med tiltalen mot USAs tidligere president Donald Trump. Det skriver storavisa New York Times som siterer et internt notat som ble utstedt etter at Trump ble tiltalt torsdag.

- Vær klar, står det i notatet.

I påvente av protester fra Trump-tilhengere har politiet også satt opp barrierer rundt Trump Tower og rettsbygningen i manhatten, skriver avisa.

Politiet i New York skal ha forberedt seg på protester i mer enn en uke, skriver New York times.

Annonse