Annonse

Nyhetsstudio

Innstiller Oslo-ferger på grunn av teknisk trøbbel
Foto: Shad Madian / Dagbladet

Innstiller Oslo-ferger på grunn av teknisk trøbbel

Cathrine Myrhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter bekrefter overfor Dagbladet at det er flere innstillinger på øybåtene i Oslo i ettermiddag.

- Det skyldes tekniske problemer, sier hun til Dagbladet.

En person på stedet forteller til Dagbladet at innstillingene har ført til lange køer.

- Det er flere hundre personer som venter, sier personen til Dagbladet.


Myhren-Haugen forteller til Dagbladet at det er rute B1 klokka 13.40, 14.40 og 15.40 som er innstilt.

- Samtidig vil vi minne om at det går flere ferger. På dager som dette er det mange som vil ut til øyene og da blir det en del kø.

Dagbladets reporter på stedet har snakket med Alex Eide. Han hevder å ventet én time.

- Kapteinen på en båt opplyste at det ikke ble flere seilinger i dag, sier Eide til Dagbladet.

Annonse

Amerikansk fly berget på Senja

Et amerikansk Osprey-fartøy som tidligere i år måtte nødlande på Senja, er hentet ut fra naturreservatet der det sto.

Arbeidet med å berge fartøyet beskrives som krevende, og så seint som søndag måtte det utsettes på grunn av værforholdene. Tirsdag ble operasjonen fullført.

– Ospreyen er nå trygt over på den flytende lekteren og transporteres til havn i Sørreisa. Det har vært både spennende og utfordrende, sier Odd Helge Wang, sjefsersjant ved Maritim helikopterving på Bardufoss.

– Flyet sto for langt unna vannkanten til å kunne løftes direkte ut med kranbåten. Sammen med soldater fra Ingeniørbataljonen på Skjold har vi bygget en rampe av stokkematter, og så slept flyet ned til sjøen. Høy sjø gjorde at selve løftet har blitt utsatt et par ganger, men i dag var forholdene perfekte, legger han til.

Bell Boeing V-22 Osprey er et amerikansk militært luftfartøy med en 12-meter tiltrotor på hver vinge. Det kan ta av og lande vertikalt eller på en kort rullebane som et helikopter, og fly som et vanlig propellfly når det er kommet i luften.

Under en øvelse 12. august i år måtte flyet gjennomføre en kontrollert nødlanding på Stongodden, sør på Senja.

Bergingen har vært ledet av Luftforsvaret med bidrag fra både Hæren, Heimevernet, Statsforvalteren og det amerikanske forsvaret, samt flere sivile aktører, opplyser Forsvaret.

Et tilsvarende fly styrtet i Beiarn i Nordland i mars i år under øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater omkom.

(NTB)

Truet med kniv på t-banen

Politiet har pågrepet en mann som skal ha oppført seg truende med kniv på T-banen i Oslo. Mannen ble tatt på Trosterud.

Politiet pågrep mannen på Trosterud, opplyser operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

Vitner forteller til VG at T-baneføreren forsøkte å kaste mannen av banen.

Overfor avisa bekrefter oppdragsleder Christian Verhaug at politiet har funnet en kniv med blod på, men han sier at blodet skal stamme fra gjerningspersonen.

- Vi har ikke fått meldinger om at andre er skadd. Han ble selv sett til av ambulanse og ble plastret av dem, uten alvorlige skader, forteller Verhaug.

(Dagbladet/NTB)

Annonse

- Aldri vært farligere

- Jeg tror det er Russland som vil strupe forsyningen uten å si det, sier høyskolelektor Ståle Ulriksen ved Sjøkrigsskolen om lekkasjene fra gassrørledninger.

Siden Russland stoppet å levere gass til Europa gjennom Nord Stream 1 i slutten av forrige måned, har Norges rolle som leverandør av gass blitt svært viktig.

- Derfor har det heller aldri vært større grunn for å ødelegge den. Det har aldri vært så farlig som nå og vi har fullstendig ignorert dette med hodet i sanden, sier Ulriksen til E24.

Han tror lekkasjene fra Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen dreier seg om russisk sabotasje.

- Jeg tror det er Russland som vil strupe forsyningen uten å si det, en såkalt ikke-attribuerbar handling, sier Ulriksen.

(NTB)

Full støtte
FØLGER MED: Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod snakket tirsdag kveld med USAs utenriksminister Antony Blinken (t.v.) om lekkasjene fra gassrørledningene Nord Stream 1 og 2. Foto: Shutterstock

Full støtte

Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod snakket tirsdag kveld med USAs utenriksminister Antony Blinken om lekkasjene fra gassrørledningene Nord Stream 1 og 2.

Kofod orienterte Blinken om situasjonen, som blir etterforsket av danske myndigheter.

- Jeg informerte om den alvorlige situasjonen som har vært med eksplosjoner på Nord Stream 1 og 2. Og om at vi ser det som en bevisst handling, sier Kofod.

Blinken lovte å støtte fullt opp om både Danmark og Europa, ifølge Kofod.

- Det er full støtte fra amerikanerne til både Danmark, Europa og den europeiske energisikkerheten.

Det er oppdaget gasslekkasjer tre steder på de to gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen.

To av lekkasjene er på Nord Stream 1 i svensk økonomisk sone, omtrent utenfor Simrishamn i Sverige. Nord Stream 2 lekker i dansk økonomisk sone, sørøst for Bornholm. Både norske, danske og svenske målestasjoner registrerte kraftige eksplosjoner i de samme områdene som gasslekkasjene oppsto.

Flere lands ledere har gått ut og sagt at gasslekkasjene trolig er et resultat av sabotasje, inkludert statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Sveriges statsminister Magdalena Andersson.

(NTB)

Annonse
Telia-trøbbel
Foto: Skjermbilde av Downdetector

Telia-trøbbel

Det er rapportert omtrent 270 tilfeller som har hatt tekniske problemer under Nations league-kampen. Det viser statistikken til Downdetector.

Telia melder til Dagbladet at de har hatt problemer med en feilkode når man prøver å logge inn i Telia Play, men kan ikke se at de har hatt bortfall av tjenesten.

Telia kan ikke svare på hvor mange som har gått glipp av kampen.