Annonse

Nyhetsstudio

Etterretningssjef: Russerne er slitne

Sjef for Storbritannias MI6, Richard Moore, sier at russerne i Ukraina begynner å bli ordentlig slitne.

Det skriver han på Twitter.

MI6 er Storbritannias sivile etat for utenriksetterretning, og har som oppgave å innhente etterretning i utlandet.

Moore postet innlegget sammen med en Twitter-post av den britiske etterretningen, som skriver at Kreml er desperate.

- Russland har mistet titusenvis av soldater og bruker våpen fra Sovjet-tida. Deres utdaterte missiler dreper og skader uskyldige ukrainere. Russland vil ikke vinne denne urettferdige krigen, skriver de.

Annonse

Budsjettlekkasje: Millioner til sportsutstyr

Regjeringen har satt av 96 millioner kroner ekstra til sportsutstyr og fritidsaktiviteter for barn og unge i statsbudsjettet som kommer neste uke.

Det forteller Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) til VG:

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet plass til en viktig satsing for barn og unge, som trenger hjelp til å delta i aktiviteter. Vi øker innsatsen på dette feltet med 96 millioner kroner i statsbudsjettet, sier Toppe til VG.

Det er en av få satsinger som regjeringen har lagt inn i sitt forslag til statsbudsjett for neste år. Budsjettet legges fram torsdag 6. oktober.

– Vi vet det er mange foreldre som ikke har råd til å kjøpe slalåmski, skateboard eller annet sports- og fritidsutstyr. Dette utstyret er nøkkelen til at barna kan få kjøre slalåm eller å skate. Da skal foreldrene vite at det finnes ordninger som gjør at de kan få eller få låne utstyr, sier Toppe.

I tillegg skal pengene gå til gratis eller rimelige ferie- og fritidsaktiviteter og til lokale fritidskasser som dekker kontingenter eller andre utgifter til fritidsaktiviteter.

(NTB)

Unngikk storbrann på institusjon

Sørøst politidistrikt rykket torsdag kveld ut til en institusjon på Hønefoss.

- Det har vært tilløp til brann ved en institusjon. Ungdom har forsøkt å tenne på ting inne i lokalet, skriver politiet på Twitter.

De berømmer samtidig de ansatte for å stanse situasjonen.

- De ansatte reagerte svært raskt og riktig. Det ble dermed unngått en stor brann. Innsatsleder brann gir de ansatte honnør for dette, skriver Sørøst politidistrikt.

Annonse

Putin har signert ordre før annektering

Reuters melder at Russlands president, Vladimir Putin, har signert en ordre som anerkjenner de ukrainske fylkene Kherson og Zaporizjzja som uavhengige.

Det melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Det ble avholdt såkalte folkeavstemninger om å slutte seg til Russland i fire russisk-kontrollerte regionene denne uka. De to andre fylkene, Donetsk og Luhansk, har vært inntatt av separatister med støtte fra Russland siden 2014, og anerkjennes av Russland som selvstendige folkerepublikker.

Russland planlegger å annektere de fire fylkene under en seremoni i Moskva klokka 14 fredag norsk tid. Ordren baner vei for dette, skriver redaktør Kevin Rothrock i det russiske nyhetsnettstedet Meduza.

President Putin vil selv være til stede på seremonien, ifølge den russiske regjeringstalsmannen Dmitrij Peskov.

Fem funnet drept i småby i Texas

Fem personer er funnet drep i McGregor i Texas, og politiet skal ha pågrepet en antatt gjerningsperson.

Ifølge TV-stasjonen KWTX ble de fem funnet på ulike steder i et nabolag tidlig torsdag morgen, men identiteten til ofrene er ikke kjent.

En talsmann for Texas Department of Public Safety opplyser at politiet var involvert i skytingen og at en mistenkt ble skutt og er innlagt på sykehus. Ytterligere detaljer er ikke kjent.

Det bor rundt 5.000 mennesker i McGregor, som ligger knappe 30 kilometer sørvest for Waco.

(NTB)

Annonse
Mann pågrepet - mistenkt for drap på Olivia (9)
Foto: Politiet

Mann pågrepet - mistenkt for drap på Olivia (9)

Politiet i Liverpool opplyser at en mann er pågrepet i forbindelse med drapet på Olivia Pratt-Korbel den 22. august i år. 34-åringen har status som mistenkt i saken.

Drapet på 9-åringen skjedde da en væpnet person jaget en annen, som forsøkte å ta seg inn i boligen til familien Pratt-Korbel. I forbindelse med dette skal det ha oppstått en situasjon hvor gjerningspersonen skjøt vilt rundt seg og traff jenta, som døde av skadene.

Det har også tidligere vært en rekke pågripelser i forbindelse med drapet. Samtidig oppfordrer politiet folk som har opplysninger i saken om å ta kontakt. Også de som eventuelt har bilder eller videomateriale som kan knyttes til saken blir bedt om å snakke med politiet.

Les hele saken

Raser: - Vil hjemsøke deg