Annonse

Nyhetsstudio

Kripos på plass på åstedet på Otta

OTTA (Dagbladet): Tekniske etterforskere fra Kripos og lokale krimteknikere har natt til tirsdag ankommet åstedet på Otta, hvor to personer ble funnet drept etter knivstikking.

De har mandag kveld gjennomført et planleggingsmøte på Lensmannskontoret i Sel for å kartlegge videre etterforskningsskritt i forbindelse med dobbeltdrapet.

- Vi ble anmodnet om å bistå av lokalt politi. Det er ikke avklart hva som blir oppgavene. Vi tar et møte på lensmannskontoret nå, sa politioverbetjent Petter Huse i Kripos til Dagbladet mandag kveld.

Åstedet er sperret av i vid radius, og beboere i naboleilighetene skal være flyttet.

Les hele saken

- Har det ikke bra

Annonse

Kvinne (76) omkom i trafikkulykke med politibil

En 76 år gammel kvinne har omkom søndag morgen i byen Køge på Sjælland etter en ulykke der en politibil var involvert.

Ulykken skjedde da en patrulje, som egentlig var på vei til en annen trafikkulykke, traff personbilen som kvinnen befant seg i.

To politibetjenter kom lettere til skade i ulykken. Det opplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Saken skal nå undersøkes av Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) - som tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge.

Dødelig virus påvist i hønsebesetning

Det er påvist newcastlesyke i en besetning med verpehøns i Klepp i Rogaland. Hele besetningen på 7.500 høns blir avlivet.

- Dette er en veldig alvorlig situasjon for fjærfeproduksjonen i Rogaland. Newcastlesyke fører som regel til alvorlig sykdom og død hos smittede fugler, men symptomene kan variere. Sykdommen er svært smittsom mellom fugler, sier Inge Næsset, direktør for avdeling regelverk og kontroll i Mattilsynet.

Hun legger til at alle dyr i det smittede fjærfeholdet vil bli avlivet og at det er innført soner med restriksjoner for fjærfehold i et større område rundt besetningen.

- Dette gjør vi for å hindre videre smittespredning, sier hun.

Besetningen på 7.500 høns er båndlagt, noe som betyr at det ikke kan flyttes dyr inn i eller ut av besetningen. Det er foreløpig ikke kjent hvordan smitten har kommet inn i besetningen. Mattilsynet ble varslet om mistanken fredag, og lørdag ble smitten bekreftet.

Mattilsynet sier at risiko for smitte til mennesker er svært lav, og at det er trygt å spise egg og fjærfekjøtt.

(NTB)

Annonse

Serbia anerkjenner ikke folkeavstemninger

Serbia vil ikke anerkjenne folkeavstemningene i de selverklærte folkerepublikkene Donetsk og Luhansk samt de russisk-kontrollerte områder i Kherson og Zaporizjzja-regionene i Ukraina. Det sier Serbias utenriksminister Nikloka Selakovich det statlige, russiske nyhetsbyrået TASS.

- Den serbiske republikk, i henhold til FN-traktaten og i overenstremmelse med generelt akseptert prinsipper og normer om internasjonal lovgivning, kan ikke akseptere resultatene av folkeavstemninger i de ukrainske regionene, sa Selakovich ifølge TASS.

Serbia har selv en pågående grensetvist med Kosovo. Serbia anerkjenner ikke Kosovos uavhengighet.

Russisk avis: Stenger grensene
Foto: Russian Presidential Press Service via AP

Russisk avis: Stenger grensene

Det uavhengige russiske nettstedet Meduza melder at myndighetene i Russland vil stenge grensene for menn i tjenestedyktig alder. Det opplyser to kilder tett på presidentens kabinett til avisa.

Kildene forteller avisa at den mest sannsynlige datoen for grensestengingen er 28. september - dagen etter de russisk-kontrollerte folkeavstemningene i Donetsk, Luhansk og deler av Kherson og Zaporizjzja-regionene i Ukraina.

Folkeavstemningene handler om eventuell innlemmelse i Den russiske føderasjonen.

Onsdag denneuken holdt Russlands president vladimir Putin en tale hvor han annonserte delvis mobilisering av russiske reservestyrker.

Annonse

Advarer om syklist på motorvei

Politiet i Stavanger har fått inn flere meldinger om en person som sykler på motorveien utenfor Forus i Stavanger. Det skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Politiet rykker ut til hendelsen.