Annonse

Nyhetsstudio

Ingen nye tiltak etter krisemøte
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingen nye tiltak etter krisemøte

- Vi har hatt et godt møte og snakket om den krevende situasjonen mange opplever, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet.

Ap-ledelsen, med statsminister Jonas Gahr Støre og Aasland i spissen, var i krisemøte med opprørte Ap-ordførere i kveld.

Møtet var avtalt en god tid tilbake, men de høye strømprisene i Sør-Norge kuppet deler av agendaen.

- Vi har lyttet til engasjerte ordførere som er bekymret over de høye strømprisene, sier Aasland.

En rekke Ap-ordførere har det siste døgnet framsatt krav om umiddelbar handling fra egen regjeringen for å bistå næringslivet.

Men det blir ingen tiltak allerede nå, forteller Aasland til Dagbladet.

- Når det gjelder det store bildet, så tar vi gjennomtenkte og kloke valg og følger situasjonen tett. Vi har fått på plass en fastprisavtale for næringslivet tidligere, og følger situasjonen tett videre, sier Aasland.

Han sier samtidig, som Dagbladet også skrev tidligere i dag, at regjeringen nå likevel vurderer snarlige tiltak for å bistå næringslivet.

- Regjeringen vil gå inn med tiltak, også for næringslivet, når vi mener det er behov for det. Og vi vurderer fortløpende, sier Aasland.

Strømprisene var tirsdag rekordhøye for sesongen i deler av sør- og sørvestlandet.

Les hele saken

Krisemøte i kveld: - Det haster!

Annonse
- FBI så etter dokumenter om atomvåpen
Foto: AP / NTB

- FBI så etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post.

Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago.

Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal. Det er heller ikke klart om slike dokumenter faktisk ble funnet.

FBI-agenter ransaket mandag Trumps hjem i forbindelse med etterforskningen av funn av graderte dokumenter ekspresidenten tok med seg dit da han gikk av. Det ble gjort funn av graderte dokumenter i 15 esker med dokumenter Trump leverte tilbake til nasjonalarkivet etter trusler om rettslige skritt.

Torsdag bekreftet justisminister Merrick Garland at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre fra en dommer, noe de fikk.

(NTB)

Bevæpnet politi rykket ut til militærleir

Oslo politidistrikt mottok flere meldinger om smell og personer som ropte i området rundt Huseby.

- Flere bevæpnede politipatruljer ble sendt til stedet. Det viste seg at de var HMKG Huseby (Hans Majestet Kongens Garde, journ.anm.) sitt "lueløp" som pågikk. Dette var ikke varslet til politiet på forhånd, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Lueløpet er en test som presser garderekruttene til sine ytterste grenser for å vise at de er gardeluen verdig, ifølge Forsvaret. Det er først etter lueløpet at rekruttene får tittelen Gardist. Lueløpet gjennomføres på Huseby leir, som er hovedkvarteret for garden.

Annonse

Funnet død etter redningsaksjon

En mann i 60-åra ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra en fisketur i Engerdal i Østerdalen torsdag kveld.

Det ble iverksatt en større redningsaksjon etter mannen. Like før midnatt ble han funnet i elva av en politipatrulje.

- Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning, men den savnede er bekreftet omkommet, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

Pårørende er varslet og ivaretas av helsevesenet.

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina.

Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister. Flere EU-land jobber for å få unionen til å gjøre det samme. Norges utenriksdepartement har sagt at de følger med på hva EU vil gjøre før lignende grep vurderes her.

– Russiske borgere fortsetter å reise Europa i stor stil. Å besøke Europa gjennom Estland er uforenlig med intensjonen til sanksjonene vi har vedtatt, sier Estlands utenriksminister Urmas Reinsalu.

Estlands turistnekt starter 18. august. Det gis unntak for russere med oppholdstillatelse, dem som skal besøke nære slektninger og enkelte arbeidere.

(NTB)

Annonse

Væpnet mann prøvde å ta seg inn i FBI-kontor – drept av politiet

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet.

Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten. Ohio-politiet opplyser at han flyktet i bil ut på en motorvei, før han satte bilen fra seg og gikk ut i terrenget.

Interstate 71 ble stengt i begge retninger i forbindelse med jakten. Mannen, som hadde skuddsikker vest, havnet i en skuddveksling med politiet som varte i over en time. Mannen ble skutt og drept av politiet.

FBI-direktør Christopher Wray advarte onsdag mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter at ekspresidentens hus i Florida ble ransaket av etatens agenter denne uka.

På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter og justisdepartementet, men det er ikke kjent hvorvidt det finnes noen forbindelse til hendelsen i Cincinnati.

(NTB)