Annonse

Nyhetsstudio

Gjøvikbanen stengt etter brann

Det er stengt for trafikk mellom Jaren og Gjøvik pga. brann ved sporet, opplyser Bane Nor.

Pressevakt i Bane NOR, Olav Nordli, opplyser til Dagbladet at det har vært brann ved ei bru i Eina på Vestre Toten i Innlandet kommune.

- Vi har fått melding om at det er skader på broa, men brannen er nå slukket. Banen blir stengt ut dette driftsdøgnet (kl. 02.00), sier Nordli til Dagbladet like etter kl. 19.00.

Han opplyser videre at Vy vil sette opp alternativ transport for reisende på strekningen.

Annonse
Politimester i Pakistan: Ingen har tatt kontakt om Arfan Bhatti
Foto: NTB

Politimester i Pakistan: Ingen har tatt kontakt om Arfan Bhatti

Norsk politi, som ønsker å pågripe Arfan Bhatti i forbindelse med Oslo-skytingen i juni, har den siste tiden vært i Pakistan.

Til Aftenposten sier politimester i Gujrat-distriktet i Punjab, Ghazanfar Ali Shah, at ingen har kontaktet dem for å få Arfan Qadir Bhatti arrestert.

Ifølge avisen skal Bhatti den siste tiden oppholdt seg i en landsby like utenfor Gujarat. Han ble fredag etterlyst internasjonalt etter at Oslo-politiet siktet ham for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni.

Politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt sa fredag at de har anmodet pakistanske myndigheter om å få bistand til lokalisering og pågripelse av nordmannen.

- Vi samarbeider godt med pakistanske myndigheter, så får vi se om vi lykkes med å få ham pågrepet og utlevert til Norge, sa Enoksen.

Han bekrefter at Oslo-politiet «den siste tiden» har vært i Pakistan for å initiere det han kaller «det gode samarbeidet» med pakistanske myndigheter.

Bhatti benekter å ha noe som helst å gjøre med hendelsen.

To personer ble drept da Zaniar Matapour åpnet ild ved utestedene Per på hjørnet og London pub på C.J. Hambros plass for tre måneder siden.

(NTB)

Zelenskyj: Sender innbyggerne i døden
Foto: STR / AFP

Zelenskyj: Sender innbyggerne i døden

Russlands president sender med viten og vilje sine innbyggere i døden, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ifølge nyhetsbyrået AFP. Uttalelsen kommer etter at Vladimir Putin tidligere denne uka beordret delvis mobilisering av 300 000 reservister.

Formålet med den russiske mobiliseringen er å styrke den russiske hæren som fører en invasjonskrig i nabolandet Ukraina.

Beslutningen har skapt massive protester i den russiske befolkningen. Lørdag ble flere enn 700 personer pågrepet i forbindelse med fredelige demonstrasjoner mot Putins mobiliseringsordre, ifølge det uavhengige nettstedet OVD-Info.

Samtidig har Russland skjerpet straffen for soldater som overgir seg frivillig, og for dem som nekter å krige. (Dagbladet/NTB)

Annonse

Person skadd av bål i hule

Nødetatene rykket lørdag kveld ut etter at en person tente et bål i en hule i Drammen.

En person er skadd, melder politiet.

- En tenåring er sendt til sykehus for videre undersøkelser av skader. Jeg vet ikke noe om skadeomfanget, sier operasjonsleder Tommy Eriksen til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at det er tre ungdommer som har tatt seg inn i en lokal hule, som er til åpent bruk for alle.

- Ungdommene har brukt noe sprit for å få fyr på bålet, og en av guttene skal så ha fått brannskader, sier han.

Videre opplyser Eriksen at politiet er på stedet for å undersøke om det er lovlig å tenne bål i denne hulen, og om hva som har skjedd.

- Hvis man skal tenne bål, så burde man vite hva man gjør. I en hule er det ofte kort vei mellom vegger og tak, så det sier seg selv at det ikke alltid er like smart, sier operasjonslederen.

Lavrov: - USA leker med ilden rundt Taiwan
Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Lavrov: - USA leker med ilden rundt Taiwan

Lørdag taler Russlands utenriksminister Sergej Lavrov for FNs hovedforsamling i New York. Der uttaler Lavrov at USA leker med ilden rundt Taiwan, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg uttaler Lavrov at USA ved hjelp av sanksjoner forsøker å gjøre verden til sin egen bakgård.

USA og en rekke andre land har innførte omfattende sanksjoner mot Russland etter at landet invaderte Ukraina. I tillegg er USA involvert i en konflikt som involverer Taiwan og Kina, som nylig ble mer tilspisset da speaker Nancy Pelosi i Representantenes hus valgte å besøke Taiwan i forbindelse med en rundreise i Asia.

Annonse
Signalfeil skaper forsinkelser på Sørlandsbanen
Foto: NTB

Signalfeil skaper forsinkelser på Sørlandsbanen

En signalfeil ved Gulskogen utenfor Drammen fører lørdag kveld til forsinkelser i togtrafikken på Sørlandsbanen.

Bane Nor opplyste om feilen på sine nettsider klokken 18.47

- Det er forsinkelser på grunn av signalfeil ved Gulskogen. Vi jobber med å rette feilen, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor.

Regiontogene Oslo – Bergen og Oslo – Stavanger, samt L12 er berørt.

(NTB)