Annonse

Nyhetsstudio

Støre innkaller til hastemøte

Statsministerens kontor (SMK) innkaller alle parlamentariske ledere på Stortinget til hastemøte mandag morgen klokka 0830.

Det får Dagbladet bekreftet.

Innkallingen ble sendt skriftlig til partigruppene fredag ettermiddag. Statsministerens kontor skriver i innkallingen at de vil gi de parlamentariske lederne en orientering om strømsituasjonen.

Temaet for møtet er strømpriser og strømstøtte. Klokka 1030 skal presidentskapet på Stortinget møtes for å mulig innkalle hele Stortinget fra sommerferie for å behandle forslag knyttet til strømpriskrisa.

- Regjeringen er stort sett sent ute. Stortinget kan fatte vedtak som forplikter regjeringen og får dem til å levere raskt, sier Marie Sneve Martinussen, Rødt-nestleder, til Dagbladet.

- Vi blir overrasket om Høyre eller noen andre snur nå. Om forslaget fra Høyre om å dekke 90% over 70 øre fra september skal innfris må jo det skje nå, ikke langt på overtid i oktober som er alternativet. Det er det minste vi burde komme fram til i et slikt møte, legger Martinussen til.

Les hele saken

Bekrefter: Bedrifter får krisestøtte

Annonse

Oslo: Voldshendelse på pub

Politiet rykket i natt ut til Bøkkerveien på Løren i Oslo.

- Politiet er på vei til Bøkkerveien etter en voldshendelse ved en pub. En person skal ha hodeskade, gjerningspersonen skal ha løpt fra stedet, opplyser politiet på X klokka 00.45.

Oslo: Kvinne påkjørt
TRAFIKK: En kvinne ble påkjørt i Oslo lørdag. Det har skapt trafikale utfordringer. Foto: Emma Eriksson

Oslo: Kvinne påkjørt

En kvinne ble påkjørt av en bil nederst i Maridalsveien i Oslo sentrum seint lørdag kveld.

- Hun er bevisst, har smerter i en fot og blir ivaretatt av amb. Vi undersøker forholdene på stedet. Dette skaper noe trafikale utfordringer i området, opplyser Oslo politidistrikt på X klokka 00.30.

Annonse

Politiet: Vrakrester etter båt funnet

En 40 fots fritidsbåt gikk ned i Bunnefjorden lørdag kveld. Mannen om bord tok seg til land i en jolle. Søket i området ble avsluttet like før midnatt.

Nødetatene fikk den første meldingen om havariet ved Storeflu i Bunnefjorden kom klokken 22.10 lørdag kveld etter at flere hadde sett lyssignaler i området.

– Det ble først meldt om en båt som muligens har gått ned. Det fikk vi bekreftet. Nå har det meldt seg en mann som har forklart at han eide båten, og at han tok seg i land i en jolle, forteller vakthavende redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mannen har forklart at han var alene i båten, og han er i god behold.

HRS opplyser at søket etter andre personer ble avsluttet like før midnatt natt til søndag.

Både redningshelikopter, politihelikopter, politibåt og redningsskøyte deltok i søket lørdag kveld. Politibåten fant vrakrester i området ved 23-tiden.

Storeflu ligger midt mellom Ingierstrand og Nesodden, ved innløpet til Bunnefjorden.

(NTB)

En drept og en såret i knivangrep i Paris

En person er drept og en såret i et knivangrep i Paris, sier innenriksministeren. En politikilde sier at gjerningsmannen «Allahu akbar» før han ble pågrepet.

Knivstikkingen skjedde sent lørdag kveld rundt Quai de Grenelle ved Seinen i sentrum i den franske hovedstaden. Ifølge innenriksminister Gérald Darmanin var det tilfeldig forbipasserende som ble angrepet.

Den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Like før pågripelsen ropte han «Allahu akbar» («Gud er størst»), ifølge en politikilde som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Den pågrepne mannen er født i Frankrike og er fransk statsborger, ifølge politikilden. Tilstanden for den sårede er ukjent, men vedkommende får behandling, opplyses det.


(NTB)

Annonse