Annonse

Nyhetsstudio

Farmasøyt nektet å selge angrepille

En farmasøyt i delstaten Minnesota har blitt frikjent etter at han nektet å selge angrepille til en kvinne, ifølge NBC News.

En jury kom fredag fram til at mannen ikke krenket kvinnens rettigheter. Likevel mente de at mannen hadde påført kvinnen følelsesmessig skade. Derfor må han betale 25 000 dollar i erstatning.

- Jeg klarer ikke å slutte å tenke på andre kvinner som kan bli utsatt for det samme, sa kvinnen i en uttalelse.

- Tenk om de aksepterer farmasøytens beslutning og ikke skjønner at slik oppførsel er helt feil. Hva om de ikke har noen andre valg?

Hendelsen skal ha skjedd hos det eneste apoteket i byen der kvinnen bodde. Hun måtte derfor kjøre 1,6 mil for å få tak i pillen et annet sted.

Annonse
Rushdie i nylig intervju: - Lever som normalt
Foto: REUTERS/Luke MacGregor/File Photo

Rushdie i nylig intervju: - Lever som normalt

I et intervju med ei tysk avis for bare to uker siden, sa forfatter Salman Rushdie at han nå kunne leve som normalt, etter å ha levd i skjul i mange år som følge av dødstrusler.

Det skriver Reuters.

Intervjuet, som ble utført av Stern Magazine i New York, handlet om truslene mot demokratiet i USA. Rushdie omtalte seg selv som en optimist, og påpekte at den såkalte fatwaen ble utstedt for lenge siden.

- Jeg elsker historie, men når det kommer til mitt eget liv foretrekker jeg å se framover, sa han i intervjuet.

Intervjuet skulle bli utgitt 18. august, men Stern ga det ut lørdag, dagen etter angrepet på forfatteren.

- Rushdie var ikke bekymret for seg selv, men det amerikanske demokratiet, skriver Stern.

- Det er mange år siden han hadde følge av livvakter. Trusler var en ting fra fortida, fortsetter de.

Forfatteren ble knivstukket fredag kveld, norsk tid, under et foredrag i USA. Natt til lørdag opplyste agenten hans at han lå i respirator. Rushdie vil trolig miste et øye etter knivstikkingen, i tillegg er han påført nerveskader i en arm og leveren hans ble stukket og skadd, fortalte agenten hans.

Ifølge flere medier skal Rushdie ha bli knivstukket gjentatte ganger i halsregionen. Han var bevisst da han ble fraktet fra stedet, og skal ha bli fraktet rett til operasjonsbordet.

En 24 år gammel mann ved navn Hadi Matar er pågrepet etter hendelsen.

Frykter brannen sprer seg

Det brenner nå i et område på drøyt 100 x 100 meter på Siggerud i Nordre Follo.

Dette melder 110-sentralen Øst på Twitter.

- Det er veldig tørt i området. det er vanskelig topografi og vanskelig komme til. Derfor blir det nå rekvirert helikopter, sier Kristian Falck, operatør ved Øst 110-sentral til Dagbladet.

Han forteller at det er innsatsleder på stedet som har anmodet om helikopter.

- Frykter dere at det kan spre seg?

- Ja, med ytanke på hvor tørt det er og litt blåst, er det absolutt en mulighet. Helikopter blir derfor satt inn for å ta det før det utvikler seg, sier Falck.

Han forteller at det ikke er noe umiddelbar fare for at brannen sprer seg til bebyggelse.

Annonse

Treåring savnet: - Starter leteaksjon


Politiet, luftambulansen og frivillige ressurser har startet en leteaksjon ved Trastadåsen i Kvæfjord i Troms.

En tre år gammel jente har kommet bort fra sine foreldre i et utmarksområde, skriver politiet i Troms på Twitter.

- De har vært ute på tur, og jenta forsvant omkring klokka 12.

Operasjonsleder Beate Helberg forteller til Dagbladet at foreldrene var på tur med dattera, da jenta forsvant ut av syne.

- De har lett selv i rundt 20 minutter, før de tok kontakt med oss, sier hun.

Hun beskriver området som et utmarksområde med litt bratt terreng, myrer mindre elver og bekker.

- Vi vurderer det som en alvorlig situasjon når et så lite barn er borte fra foreldrene sine, i et område de ikke tenker en treåring bør gå og vase alene i. Barnet bør finnes så fort som mulig.

Politiet opplyser at de allerede har noen ressurser i gang med å lete etter barnet.

- Hundepatruljen er på plass.

Taliban-soldater skjøt i luften under kvinnedemonstrasjon

Flere kvinner ble slått da Taliban-soldater avbrøt en kvinnedemonstrasjon i Kabul lørdag. Soldatene skjøt i luften for å stanse protesten.

Rundt 40 kvinner hadde samlet seg foran bygget til utdanningsdepartementet, hvor de ropte «mat, arbeid og frihet».

Taliban-soldater stanset demonstrasjonen ved å skyte rifleskudd i været. Noen av kvinnene som søkte tilflukt i nærliggende butikker, ble jaget og slått med soldatenes geværkolber.

Kvinnene hadde også med seg en plakat med teksten «15. august er en mørk dag». Taliban grep makten i Kabul denne datoen for ett år siden.

I tiden etter at de overtok makten, har mange jenter og kvinner blitt nektet undervisning, mens andre har mistet jobbene sine. Alle kvinner har fått ordre om å dekke seg til i offentligheten.

(NTB)

Annonse

Mann siktet etter grov voldshendelse

Politiet har pågrepet og siktet en mann for grov kroppsskade i Stavanger.

Politiet fikk melding om en voldshendelse i Kvernevik lørdag rundt klokka 02.30, og en mann ble hentet av ambulanse. Han behandles for stikkskader på Stavanger Universitetssykehus, skriver de i en pressemelding.

- Politiet har pågrepet en mann som er siktet for grov kroppsskade. Han ble pågrepet uten dramatikk noe senere, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

De skriver videre at det er for tidlig å gå i detaljer om hendelsesforløpet.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble den fornærmede mannen knivstukket i armene.

– Det er ikke snakk om livstruende skader. Han er påført stikkskader og har det vondt, sier mannens bistandsadvokat, Hans Marius Thorsnæs, til Aftenbladet.

De involverte mennene, som begge er i 30-årene, skal være kjent av politiet fra tidligere. Ifølge Thorsnæs har hans klient i korte trekk forklart hva foranledningen til voldsepisoden var, men han ønsker ikke å si noe om dette til pressen.

(NTB/Dagbladet)