Annonse

Nyhetsstudio

Vedtok abortforbud

Indiana er den første amerikanske delstaten som vedtar et nytt forbud mot abort etter høyesterettskjennelsen som avskaffer retten til abort.

Begge kamrene i Indianas lovgivende forsamling har vedtatt forbudet, og den nye loven går nå til guvernør Eric Holcomb til undertegning. I representanthuset ble loven vedtatt med 62 mot 38 stemmer, og i senatet med 29 mot 19 stemmer.

Loven inneholder unntak for incest, voldtekt og om morens liv er i fare. Etter anmodning fra mange leger er det også innført unntak når fosteret ikke er levedyktig.

Mens loven ble debattert, kunne de folkevalgte høre ropene fra demonstranter utenfor.

En rekke andre delstater sør og vest i USA har allerede gjort gjeldende lover som var vedtatt og ventet på høyesterettskjennelsen før de kunne iverksettes.

Høyesterettskjennelsen innebærer at det er opp til delstatene å bestemme om abort skal være tillatt eller forbudt.

Men i Kansas avviste velgerne denne uka å fjerne retten til abort fra delstatens grunnlov. Dermed er de folkevalgte fratatt retten til å innføre forbud.

(NTB)

Annonse

Hjort falt ned på bilpanser: - I sjokk

Nødetatene rykker onsdag formiddag ut til en ulykke i Kvam der det har vært et sammenstøt mellom en bil og en hjort.

Ifølge politiet har hjorten mest sannsynlig falt ned fra et fjell og landet på bilpanseret.

Føreren er i sjokk, men fysisk uskadd, skriver politiet i Vest på Twitter.

Ulykken skal ha skjedd i en 80-sone.

Ytterligere omkomne etter trafikkulykke i Nordland

Fredag 29. juli havnet to biler i en trafikkulykke på Saltfjellet i Nordland.

Dagen etter ulykken ble føreren av den ene bilen, en mann på 85-år, erklært død. Onsdag 10. juli bekrefter politiet at ytterligere en person er omkommet.

Det er en kvinne i 60-åra som er omkommet etter ulykken for nesten to uker siden. Det bekrefter politiet overfor Avisa Nordland.

- Hun døde på sykehus mandag, forteller politiadvokat Maria Skog til avisa.

Kvinnen skal ha vært passasjer i den andre bilen. Den avdøde 85-åringen er siktet i saken, opplyser politiet.

Videre opplyser Skog at politiet dannet seg et klart bilde av hva som forårsaket ulykken, men at de fortsatt avventer rapport fra Statens Vegvesen.

- Men vi ønsker ikke å gå ut med detaljer ennå, sier hun til Avisa Nordland.

Les hele saken

Nyhetsstudio - 85 år gammel mann døde etter trafikkulykke

Annonse

Frigir navn etter MC-ulykke

Det var Per Herman Syre (41) fra Karmøy som omkom i trafikkulykken på Karmøy fredag ettermiddag i forrige uke. Det opplyser politiet i Sør-Vest i en pressemelding, i samråd med de pårørende.

Det var en bil og en motorsykkel som kolliderte, og MC-føreren ble fraktet til med luftambulanse.

- Livet sto dessverre ikke til å redde, og han ble erklært død etter ankomst til sykehuset, skriver politiet i Sør-Vest i en pressemelding.

Politiet opplyser at de etterforsker ulykken videre.

Vipps kan ha avslørt overgriper
Foto: Lise Åserud / NTB

Vipps kan ha avslørt overgriper

En mann skal ha betalt tusenvis av kroner til mindreårige jenter for seksualiserte bilder og filmer. Han ble avslørt av Vipps, og nå må han møte i tingretten.

Tiltalte, en 31 år gammel mann bosatt på Jæren, skal ha overført totalt 13.950 kroner til 16 forskjellige jenter i alderen 13 til 17 år, skriver Stavanger Aftenblad.

Avisen er kjent med at 31-åringen, under avhør, har erkjent at hensikten var å kjøpe bilder eller filmer av jentene helt eller delvis avkledd. Ifølge tiltalen skal mannen også ved flere anledninger ha mottatt slikt materiale fra jenter han overførte penger til.

Overføringene ble gjort via Vipps, som varslet politiet. Økokrim fattet mistanke da de identifiserte et stort antall overføringer fra 31-åringen og til mindreårige jenter.

I tillegg til kjøp av overgrepsmateriale er 31-åringen tiltalt for å ha kjøpt seksuelle tjenester.

Tiltaltes forsvarer, advokat Helene Haugland, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Rettssaken starter i Sør-Rogaland tingrett i november.

(NTB)

Annonse

FHI legger ned Smittestopp

FHI legger i dag ned Smittestopp-appen, og alle brukere kan slette appen. Det skriver de i en pressemelding onsdag formiddag.

- Den viktigste grunnen til at vi nå legger ned Smittestopp, er at testing og smittesporing ikke lenger er like aktuelt eller sannsynlige fremtidige tiltak. Befolkningen er godt beskyttet mot alvorlig sykdom, sier assisterende direktør ved FHI, Gun Peggy Knudsen.

- Da er det riktig å kutte kostnader og avvikle løsninger som ikke lenger har nytteverdi, fortsetter han.

Smittestopp er en mobilapp som ga beskjed om mulig smitte til nærkontakter. Appen ble lansert i ny versjon i desember 2020, og har vært lastet ned over 1.3 millioner ganger.

Fra og med onsdag 10. august fjernes Smittestopp fra App Store og Google Play.