Annonse

Nyhetsstudio

Fortviler over siste beskjed
Foto: NTB

Fortviler over siste beskjed

Det er til Sky News at Hollie Dance, moren til 12 år gamle Archie, melder at familien har fått beskjed om at Archies livsstøtte ville bli avsluttet kl. 10 lørdag morgen.

- Sykehuset har gjort det veldig klart at vi ikke har flere alternativer, sier moren til Sky News.

Tolv år gamle Archie Battersbee ble funnet bevisstløs med tildekket hode hjemme 7. april, angivelig etter å ha deltatt i en utfordring på internett.

Siden har han ligget i koma tilkoblet pustemaskin ved Royal London Hospital, der legene anser ham for å være hjernedød og vil avslutte behandlingen som holder ham i live.

Foreldrene, Paul Battersbee og Hollie Dance, gikk først rettens vei i Storbritannia for å hindre dette, men vant ikke fram. De ba deretter Den europeiske menneskerettsdomstolen om å gripe inn, noe domstolen onsdag avviste å gjøre.

Onsdag kom beskjeden fra menneskerettsdomstolen: De ville ikke gripe inn for å forhindre at pustemaskinen ble slått av.

I kjennelsen heter det at EMD ikke vil «gripe inn i beslutningene fattet av nasjonale domstoler» for å hindre at de britiske legene avslutter behandlingen av Archie Battersbee.

Les hele saken

Foreldrene tapte kampen for Archie (12)

Annonse

Bævpnet politi rykket ut - var lueløp

Funnet død etter redningsaksjon

En mann i 60-åra ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra en fisketur i Engerdal i Østerdalen torsdag kveld.

Det ble iverksatt en større redningsaksjon etter mannen. Like før midnatt ble han funnet i elva av en politipatrulje.

- Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning, men den savnede er bekreftet omkommet, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

Pårørende er varslet og ivaretas av helsevesenet.

Annonse

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina.

Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister. Flere EU-land jobber for å få unionen til å gjøre det samme. Norges utenriksdepartement har sagt at de følger med på hva EU vil gjøre før lignende grep vurderes her.

– Russiske borgere fortsetter å reise Europa i stor stil. Å besøke Europa gjennom Estland er uforenlig med intensjonen til sanksjonene vi har vedtatt, sier Estlands utenriksminister Urmas Reinsalu.

Estlands turistnekt starter 18. august. Det gis unntak for russere med oppholdstillatelse, dem som skal besøke nære slektninger og enkelte arbeidere.

(NTB)

Væpnet mann prøvde å ta seg inn i FBI-kontor – drept av politiet

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet.

Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten. Ohio-politiet opplyser at han flyktet i bil ut på en motorvei, før han satte bilen fra seg og gikk ut i terrenget.

Interstate 71 ble stengt i begge retninger i forbindelse med jakten. Mannen, som hadde skuddsikker vest, havnet i en skuddveksling med politiet som varte i over en time. Mannen ble skutt og drept av politiet.

FBI-direktør Christopher Wray advarte onsdag mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter at ekspresidentens hus i Florida ble ransaket av etatens agenter denne uka.

På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter og justisdepartementet, men det er ikke kjent hvorvidt det finnes noen forbindelse til hendelsen i Cincinnati.

(NTB)

Annonse

Tre menn døde etter å ha blitt påkjørt av tog i Hellas

Tre migranter som sov nær en toglinje nord i Hellas, ble truffet av et tog og døde, opplyser lokalt politi.

Politiet sier de tre mennene ikke klarte å komme seg unna toget i tide. Statlig gresk radio sier det ikke umiddelbart var kjent hvor de døde migrantene kom fra.

Ulykken skjedde i nærheten av den nordgreske byen Drama. Sikkerhetspersonell mistenker at mennene var på vei mot grensen mot Nord-Makedonia og derfra ville ta seg videre mot Sentral-Europa.

Migranter som kommer til Hellas fra Tyrkia, følger ofte jernbanesporet for å unngå politikontroller langs veiene nord i Hellas.

(NTB)