Annonse

Nyhetsstudio

Israels hær: 20 personer pågrepet på Vestbredden
Foto: AP Photo/Adel Hana/NTB

Israels hær: 20 personer pågrepet på Vestbredden

Israelske styrker trappet lørdag opp innsatsen mot gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og har pågrepet 20 personer på Vestbredden, ifølge hæren.

Shin Bet pågrep 20 personer på Vestbredden lørdag, hvorav 19 av dem tilhører Islamsk krigs militante fløy, opplyser den israelske hæren lørdag.

Shin Bet er Israels etterretningstjeneste.

Det skjer etter en rekke luftangrep på Gazastripen fredag. Minst ti personer er drept, inkludert en toppleder i Islamsk hellig krig og et fem år gammelt barn.

Israel sier luftangrepene fredag ettermiddag er rettet mot gruppen Islamsk hellig krig og hevder de sto overfor en «umiddelbart forestående trussel».

Samtidig viser bilder på israelsk TV at minst to raketter fra Gaza ble skutt ned av israelsk luftvern.

Angrepet skjer etter at Israel arresterte Bassam al-Saadi i byen Jenin på Vestbredden tidligere denne uken. Han er leder for Islamsk hellig krig i Palestina.

(NTB)

Annonse

Funnet død etter redningsaksjon

En mann i 60-åra ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra en fisketur i Engerdal i Østerdalen torsdag kveld.

Det ble iverksatt en større redningsaksjon etter mannen. Like før midnatt ble han funnet i elva av en politipatrulje.

- Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning, men den savnede er bekreftet omkommet, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

Pårørende er varslet og ivaretas av helsevesenet.

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina.

Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister. Flere EU-land jobber for å få unionen til å gjøre det samme. Norges utenriksdepartement har sagt at de følger med på hva EU vil gjøre før lignende grep vurderes her.

– Russiske borgere fortsetter å reise Europa i stor stil. Å besøke Europa gjennom Estland er uforenlig med intensjonen til sanksjonene vi har vedtatt, sier Estlands utenriksminister Urmas Reinsalu.

Estlands turistnekt starter 18. august. Det gis unntak for russere med oppholdstillatelse, dem som skal besøke nære slektninger og enkelte arbeidere.

(NTB)

Annonse

Væpnet mann prøvde å ta seg inn i FBI-kontor – drept av politiet

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet.

Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten. Ohio-politiet opplyser at han flyktet i bil ut på en motorvei, før han satte bilen fra seg og gikk ut i terrenget.

Interstate 71 ble stengt i begge retninger i forbindelse med jakten. Mannen, som hadde skuddsikker vest, havnet i en skuddveksling med politiet som varte i over en time. Mannen ble skutt og drept av politiet.

FBI-direktør Christopher Wray advarte onsdag mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter at ekspresidentens hus i Florida ble ransaket av etatens agenter denne uka.

På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter og justisdepartementet, men det er ikke kjent hvorvidt det finnes noen forbindelse til hendelsen i Cincinnati.

(NTB)

Tre menn døde etter å ha blitt påkjørt av tog i Hellas

Tre migranter som sov nær en toglinje nord i Hellas, ble truffet av et tog og døde, opplyser lokalt politi.

Politiet sier de tre mennene ikke klarte å komme seg unna toget i tide. Statlig gresk radio sier det ikke umiddelbart var kjent hvor de døde migrantene kom fra.

Ulykken skjedde i nærheten av den nordgreske byen Drama. Sikkerhetspersonell mistenker at mennene var på vei mot grensen mot Nord-Makedonia og derfra ville ta seg videre mot Sentral-Europa.

Migranter som kommer til Hellas fra Tyrkia, følger ofte jernbanesporet for å unngå politikontroller langs veiene nord i Hellas.

(NTB)

Annonse
Over 1000 brannfolk kjemper mot «monsterbrann» i Frankrike
Foto: SDIS 33 via AP

Over 1000 brannfolk kjemper mot «monsterbrann» i Frankrike

Flere enn 1000 brannmenn kjemper mot en «monsterbrann» i Frankrike, skriver BBC.

Myndighetene i Frankrike advarer om at den store skogbrannen sørvest i landet kan vokse seg enda større. Andre EU-land hjelper nå til i slukkingen.

Statsminister Elisabeth Borne møtte torsdag myndighetene som kjemper mot brannen i Landiras-området sør for Bordeaux.

– Vi må fortsette kampen mot klimaforstyrrelser med større styrke enn tidligere, og vi må tilpasse oss disse klimaforstyrrelsene, sa Borne på besøket ved brannkommandoposten i landsbyen Hostens.

De 1.100 brannfolkene på stedet skal også få ytterligere forsterkninger, ifølge myndighetene i Gironde-fylket. Totalt har 361 utenlandske brannfolk blitt sendt til Frankrike for å bistå sine franske kolleger.

Kraftig tørke
Både Sverige og Italia sender brannfly for å bistå, og i tillegg kommer det hjelp fra Tyskland, Hellas, Polen, Romania og Østerrike.

Den tyske styrken på 65 personer og 24 kjøretøy ankom torsdag ettermiddag og skal gå inn i kampen mot flammene fredag morgen, ifølge myndighetene.

En historisk kraftig tørke har preget Frankrike hele sommeren og tvunget fram begrensninger i vannforbruket. I tillegg har landet vært rammet av hetebølger som forskere mener drives fram av klimaendringene.

– Forholdene er svært vanskelige, vegetasjonen og jorda er eksepsjonelt tørr. Det er svært god grunn til å frykte nye utbrudd av skogbranner, heter det i en uttalelse fra Gironde-myndighetene.

Dagbladet/NTB