Annonse

Nyhetsstudio

- Flytter for å få strømstøtte

Flere hytteeiere skal de siste månedene ha valgt å bosette seg permanent på hytta. Dermed kan de få rett til strømstøtte.

Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen.

- Vi får stadig meldinger om at hytteeiere, som bruker fritidsboligene sin mye gjennom hele året, nå har flytta på hytta på grunn av høye strømpriser, sier generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag til Nationen.

Han viser til at bakgrunnen er en ordning som åpner for at husholdninger som har fått dispensasjon fra kommunen til å bo i fritidsboligen permanent, vil ha rett til strømstøtte.

- Vi ser blant annet ut fra medlemsservicen til Norsk Hyttelag, at vi har fått mange adresseforandringer den siste tiden fra byen til ulike hyttekommuner. Vi går ut fra at dette i stor grad gjelder folk som vil sikre seg strømstøtte i boligen de oppholder seg mest igjennom året, sier Bringsvor til avisen.

(NTB)

Annonse

Advarer om glatte veier

Det er glatt på stedet som følge av mye nedbør, melder politiet Sør Øst på Twitter.

Ifølge politiet er fører av MC kjørt til legevakt for ytterligere sjekk, da fører har vondt i arm og bein.

Tengs-saken er på Riksadvokatens bord
Mannen i 50-åra er siktet for drapet på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Foto: Privat

Tengs-saken er på Riksadvokatens bord

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten. Det får Dagbladet opplyst.

- Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen. Han er forsvarer til mannen i 50-åra som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Riksadvokaten skal ha fått tilsendt statsadvokatens innstilling for omkring ei uke siden. Hvor lang tid han vil bruke på å komme med sin konklusjon er uvisst.

Det Riksadvokaten som til slutt skal ta en beslutning om siktede skal tiltales og en rettssak gjennomføres, om saken skal henlegges eller om den må sendes tilbake til politiet for ytterligere etterforskning.

- Vi forbereder oss nå med utgangspunkt i at det kommer en tiltale. Det er vi nødt til å gjøre, uansett hva resultatet blir til slutt, sier Kristensen.

Tirsdag gjennomføres et nytt fengslingsmøte for mannen i 50-åra. Møtet vil bli gjennomført som kontorforretning, altså at den siktede ikke møter opp fysisk.

- Han ønsker ikke å møte, men begjærer seg løslatt, sier Kristensen.

En 12 uker lang rettssak mot mannen er allerede forhåndsberammet med oppstart 31. oktober. Mannen er også siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

Les hele saken

Siktet for drapene på Tengs og Tina

Annonse

Ukrainske styrker mistenker ny massegrav nær grensa til Russland

Ukrainske styrker frykter de har oppdaget en ny massegrav på en nedlagt kyllingfarm nord for byen Kozacha Lopan, nær grensa til Russland.

Kyllingfarmen ligger nord for storbyen Kharkiv, bare om lag to kilometer fra grensa til Russland. Den skal ha blitt brukt av russiske styrker som lagring for stridsvogner før de ble drevet vekk av ukrainske styrker og over grensa.

Talsmenn og soldater i området har sagt at de frykter det kan være opptil 100 døde i massegraven, men det er ikke klart hvordan de har kommet fram til dette tallet.

Området er fremdeles under rekkevidde for russiske artillerivåpen, og det har derfor ikke vært mulig å saumfare det for landminer eller ueksploderte granater. Kriminalteknikere har derfor ikke kunne gå inn for å undersøke området.

Ifølge Lyudmyla Vakulenko i kommuneadministrasjonen i Kozacha Lopan, som hadde snakket med ukrainske soldater som hadde vært på stedet, skal det blant annet ligge forsvunne ukrainske soldater, døde russiske soldater og lokale sivile i graven.

(NTB)

Statsministeren ønsket nye samtaler i lærerstreiken

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ga selv uttryk for at partene burde møtes til ny mekling før helgens samtaler fant sted, opplyser flere kilder til NRK.

Riksmekleren Mats Ruland skal selv ha formidlet budskapet til partene under meklingsmøtene i helgen.

Ifølge NRk ble denne beskjeden av flere oppfattet som press fra regjeringen på begge parter for å finne en løsning.

Annonse

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

Mandag ble to menn pågrepet og siktet for medvirkning til skytingen ved London Pub i Oslo 25. juni. Begge nekter for å ha vært involvert.

De to er siktet for medvirkning til terrorhandling.

– Den ene mannen er i 40-årene og har somalisk statsborgerskap. Den andre mannen er i 30-årene og er norsk statsborger. Begge mennene er kjent for politiet fra før og begge er bosatt i Oslo, opplyste Oslo-politiet i en pressemelding.

Ved 16.30-tida mandag skriver NTB at en av de to siktede er varetekstfengslet i fire uker.

Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev og besøksforbud i fire uker, heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett.

Han var ikke til stede da kjennelsen ble avsagt.

(NTB)