Annonse

Nyhetsstudio

Morgennytt

Nytt skrekkfunn i inntørket innsjø
Ettersom vannstanden i Lake Mead synker til rekordlavt nivå, kommer fortida fram i dagen igjen. For fjerde gang har folk funnet lik i vannreservoaret i Nevada.

Zelenskyj stiller krav
Hvis Russland holder folkeavstemninger i okkuperte områder om de skal bli del av Russland, blir det ingen forhandlinger, sier president Volodymyr Zelenskyj.

Bieber-konsert: Søvnig affære
Justin Bieber prøver å holde et vekkelsesmøte, men sliter til tider med å holde seg våken.

Annonse
Oslos innbyggerne må fortsette å spare på vannet
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslos innbyggerne må fortsette å spare på vannet

Oslofolk må fortsette å spare på vannet i tiden fremover, opplyser Oslo kommune. Fyllingsgraden i Maridalsvannet er 15 prosentpoeng under normalt nivå.

Magasinfyllingen i Maridalsvassdraget, som er Oslos 700.000 innbyggeres drikkevannsforsyning, er i dag på 68 prosent, men normalt på denne tiden av året er den på 83 prosent.

Gjennom hele 2022 har Oslo kommune innført aksjonsnivå 1 fordi fyllingsgraden i Maridalsvannet har vært på under 73 prosent, altså har det vært langt mindre vann på lager enn hva som er nødvendig.

- Vi må fortsatt opp minst 5 prosent i magasinfylling før vi kommer ut av de tiltakene vi er inne i, sier seksjonsleder for vannmiljø Frode Hult i Oslo kommune til NTB.

Han sier at Oslofolk derfor må belage seg på å fortsette og spare vann i tiden fremover.

(NTB)

Brann i kjøretøy på E6

Øst politidistrikt melder om en hendelse på E6 ved Skedsmo mandag kveld.

- Politiet har akkurat fått melding om brann i et kjøretøy på E6 nordgående ved Skedsmovollen. Alle nødetater rykker ut, skriver politiet på Twitter klokka 18.10.

Annonse

Kø på E-18 etter bilulykke i tunnel

Natvall-tunnelen på E18 i Sandefjord er stengt på grunn av en bilulykke i tunnelen. Det er en del kø på stedet, melder politiet.

– En bil involvert, skal ha kjørt i tunnelveggen. Fører er våken og ved bevissthet, tvitrer Sørøst politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.34.

– Er en del kø på stedet. Nødetatene er på plass, melder politiet.

– Veien er ryddet og åpnet for normal ferdsel, melder Sørøst-politiet i 18.20-tiden.

(NTB)

Putin gir Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters
Snowden på videolink fra Moskva i forbindelse med et arrangement på Litteraturhuset i Oslo i 2016. Foto: Berit Roald / NTB

Putin gir Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters

I 2020 søkte Snowden og hans daværende gravide kone om statsborgerskap. Mandag ble det klart at Russlands president Vladimir Putin har innvilget Snowdens statsborgerskap.

Snowden hadde allerede da permanent oppholdstillatelse i landet, hvor han har oppholdt seg for å unngå å bli utlevert til hjemlandet.

39 år gamle Snowden har bodd i Russland siden 2013, sammen med sin kone, Lindsay Mills. Den amerikanske dataeksperten varslet i 2013 om hvordan USA opererer globalt.

Han ble senere siktet for spionasje etter at han avslørte USAs masseovervåking av tele- og datatrafikk.

Annonse
Kritiserer Ecco for skosalg i Russland
Foto: Mads Claus Rasmussen / AP / NTB

Kritiserer Ecco for skosalg i Russland

Danmarks statsminister Mette Frederiksen kritiserer den danske skoprodusenten Ecco for at den fremdeles markedsfører konsernets varer i Russland.

Mens flere store danske selskaper har lagt ned eller trukket sin virksomhet ut av Russland etter invasjonen av Ukraina, har den velkjente skoprodusenten Ecco valgt en annen linje.

Nå har selskapet dratt i gang en ny markedsføringskampanje i landet, noe Danmarks statsminister ikke synes noe særlig om.

– Jeg kan ikke forstå at de gjør dette, sier Fredriksen.

Også Venstre-leder Jakob Ellemann-Jensen i opposisjonen er kritisk til den globale skoprodusenten, som har hovedkontor i Bredebro på Jylland.

– Da Russland helt uprovosert gikk til krig med Ukraina, sa jeg at danske virksomheter i Russland skulle tenke seg godt om. Det synes jeg ærlig talt ikke Ecco har gjort, sier Ellemann-Jensen til avisen Berlingske.

Ecco har tidligere uttalt at de har valgt å opprettholde driften i Russland av hensyn til sine 1 800 ansatte i landet.

Berlingske skriver at selskapet i forbindelse med et maraton nylig økte markedsføringen i Russland og delte ut rabattkuponger til de 250 butikkene i landet.

(NTB)