Annonse

Nyhetsstudio

AFP: Fransk politi drepte knivmann på Charles de Gaulle-flyplassen

Politiet på Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris har skutt og drept en truende mann som bar kniv, opplyser politiet og kilder ved flyplassen.

- I morges nøytraliserte betjenter en truende person som var i besittelse av en kniv på Roissy-Charles de Gaulle-flyplassen, tvitrer Paris-politiet onsdag formiddag.

Det var en hjemløs mann som onsdag tok seg inn på Paris-flyplassen og truet med kniv, opplyser vitner til CNEWS.

Det er foreløpig ikke mistanke om terror, skriver nyhetskanalen.

Mannen ble først beordret til å dra fra stedet av flyplasspersonell og forlot stedet mens han ropte banneord, ifølge AFPs fotograf på stedet. Kort tid etter kom mannen tilbake med en kniv, og han ble deretter skutt av politiet.

Mannen ble raskt lagt på båre og evakuert, sier fotografen.

(NTB)

Annonse
Kadyrov med atomvåpen-oppfordring
Foto: Reuters

Kadyrov med atomvåpen-oppfordring

Ramzan Kadyrov, lederen for den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, foreslår at Russland skal ta i bruk lavskala atomvåpen mot Ukraina.

Det fremgår fra en melding på Telegram, som er sitert av Reuters.

Kadyrov viser til nederlaget i Lyman, en strategisk viktig ukrainsk by i Donetsk-regionen som tidligere har vært kontrollert av russerne. Lørdag tok ukrainske styrker full kontroll over byen.

Lavskala atomvåpen, slik som Tsjetsjenia-lederen foreslår å bruke her, er en slags hybrid mellom konvensjonelle eksplosive våpen og atomvåpen.

Denne typen våpen er likevel svært skadelig.

Les hele saken

Ukraina gjenerobrer strategiske Lyman

Tre biler i ulykke på E18

Oslo politidistrikt rykker lørdag ettermiddag ut etter melding om en trafikkulykke mellom tre biler på E18 i Bærum.

- Midtre og venstre felt er sperret, skriver Oslo-politiet.

Annonse

Lyman: Ukrainske styrker inn - russerne ut

Lørdag rykker ukrainske styrker inn i byen Lyman i Donetsk med full styrke.

Det melder flere militærkilder i landet, ifølge NTB.

Samtidig melder Kreml at russiske styrker har trukket seg tilbake, skriver det russisk statlige nyhetsbyrået RIA.

Ferdag kom de første meldingene om at ukrainske styrker var godt i gang med å omringe russiske styrker i den strategisk viktige byen, som ligger i den nordlige delen av Donetsk - et fylke som bare delvis har vært under russisk kontroll.

- Hvis Russland er bekymret for sine tropper som nå er omringet, må de henvende seg til Ukraina, sa Mykhailo Podoljak, en nær rådgiver av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, på fredag.

Les hele saken

Ukraina omringer russisk-kontrollert nøkkelpunkt

Russland: Direktør anholdt for å besvare spørsmål
Foto: Energoatm

Russland: Direktør anholdt for å besvare spørsmål

Lørdag morgen ble det kjent at generaldirektør ved atomkraftverket Zaporizjzja, Ihor Murashov, har blitt anholdt av Russland.

Kort tid seinere krevde Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) en avklaring fra russiske myndigheter om hvorfor sjefen for atomkraftverket, som er Europas største, er anholdt.

- IAEA søkte avklaring fra russiske myndigheter og har blitt informert om at generaldirektøren for atomkraftverket i Zaporizjzja ble midlertidig arrestert for å svare på spørsmål, sier en talsperson for IAEA.

I mars tok russiske soldater kontroll over det ukrainske atomkraftverket i Zaporizjzja, men ukrainske teknikere har stått for driften. Eksperter har vært svært bekymret for situasjonen på atomkraftverket, som flere ganger har blitt utsatt for angrep den siste tida. Russland og Ukraina har gitt hverandre skylden for angrepene.

Zaporizjzja er en av regionene som ble tvangsinnlemmet i Russland fredag.

Annonse

AFP: Erdogan med nye trusler

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer nok en gang med å blokkere Sveriges og Finlands endelige Nato-medlemskap, melder nyhetsbyrået AFP på Twitter.

Nyhetsbyrået skriver at Erdogan nå advarer om at han ikke vil ratifisere Nato-medlemskapene før de to landene har holdt løftene de har lovet.

Tidligere har presidenten blant annet kalt Sverige og Finland «frihavner» for medlemmer av Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som er terrorstemplet og fører en væpnet kamp i Tyrkia.

Tyrkias utenriksminister, Mevlüt Avusoglu, har også hevdet at Sverige forsyner syriskkurdiske grupper som YPG med våpen.

I september ble Erdogan spurt om Tyrkia er kommet nærmere en avtale med Sverige og Finland når det gjelder de to landenes Nato-søknader, og om Tyrkia er klar til å permanent blokkere søknadene hvis man ikke blir enige.

Erdogan svarte ikke på spørsmålet, men helt til slutt sa han at det er den tyrkiske nasjonalforsamlingen som i siste instans tar avgjørelsen.