Annonse

Nyhetsstudio

En død og flere skadd på musikkfestival

En musikkfestivalen i Spania er rammet av ulykke etter at sterke vindkast rev med seg bygninger.

Én person, en 28 år gammel mann, er død. Minst 17 er skadet, ifølge den spanske avisa El Mundo.

TV2 skrev først om saken.

Natt til lørdag førte sterke vindkast til at deler av hovedscenen falt av og skadet flere publikummere.

Ulykken skjedde helt i starten av den seks dager lange musikkfestivalen, skriver Reuters. Medusa-festivalen finner sted i i nærheten av byen Cullera, sør for Valencia.

Av de minst 17 skadede er tre alvorlig skadet, mens 14 har lettere skader.

Festivalen melder at den er «midlertidig stanset». Rundt 40 personer er nå evakuert fra området.

En død og flere skadd på musikkfestival
Foto: Arturo104 / Twitter
Annonse

NRK: Nytt tips i gammel forsvinningssak

Politiet mener firebarnsmoren Belur Sardar ble drept etter at hun forsvant sporløst i Mjøndalen i 2007. Ektemannen ble pågrepet og siktet samme høst. Han nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Politiet fikk nylig et nytt tips i saken, melder NRK.

Tipset, som kom fra et eldre ektepar, førte til at politiet har gravd opp et om lag 15 kvadratmeter stort område på Basserudåsen utenfor Kongsberg.

- De så en mann de mener var siktede. De mener han ryddet noen kvister ved siden av en bil som hadde parkert rett ved veien. De stoppet og gikk for å se, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Kreml innrømmer mobiliseringsfeil

Kreml innrømmer mandag at det er gjort feil under mobiliseringen, men er tause når det gjelder en eventuell beslutning om å stenge Russlands grenser.

- Det er tilfeller der mobiliseringsdekretet ble brutt. I noen regioner arbeider guvernører aktivt for å rette opp situasjonen, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov.

- Tilfeller av manglende etterlevelse er avtagende. Vi håper dette vil øke hastigheten og at alle feil vil bli rettet opp, fortsetter han.

President Vladimir Putin innkalte i forrige uke tusenvis av reservister til krigen i Ukraina. Det utløste protester over hele landet og førte til et rush av russiske menn mot landets grenser.

På spørsmål fra journalister svarte Peskov at det ikke er tatt noen beslutning om å stenge Russlands grenser for menn i enkelte aldersgrupper og innføre krigslov i noen grenseregioner.

- Jeg vet ingenting om dette. Ingen avgjørelser er tatt per i dag, sier han.

(NTB)

Annonse

Relasjon mellom de siktede etter Oslo-skytingen

Det er en relasjon mellom de fire siktede etter Oslo-skytingen i sommer, bekrefter politiadvokat Børge Enoksen overfor Dagbladet.

- Det er en relajon mellom dem, uten at jeg kan gå i ytterligere detalj på det, sier Enoksen.

- Sitter politiet på opplysninger om at de siktede har møttes flere ganger?

- Det er for tidlig å si noe om.

Per nå ligger det ikke an til at politiet går til flere pågripelser, forteller imidlertid politiadvokaten, men legger samtidig til at de ikke kan utelukke det helt.

Politiet har heller ikke vært i kontakt med Arfan Bhatti, som er blant de siktede for medvirkning til terrorhandling, men befinner seg i Pakistan og er internasjonalt etterlyst, bekrefter Enoksen.

Les hele saken

To pågrepet etter Oslo-skytingen

Løslatt etter å ha blitt skutt av politiet

En mann i 20-årene ble skutt av politiet i forrige helg i Nordhordland i forbindelse med en trusselsituasjon. Nå er han løslatt fra politiets varetekt.

Det var natt til fredag da politiet bisto helsevesenet på Nordhordland legevakt at politiet løsnet skudd mot mannen. Han er siktet for trusler mot politiet.

Mannen ble fraktet til sykehus for operasjon, men tilstanden ble ikke betegnet som alvorlig. Mandag ble mannen løslatt fra politiets varetekt, skriver Bergens Tidende

Han nekter straffskyld i saken, opplyser mannens forsvarer. Én tjenesteperson er rutinemessig mistenkt i saken, som blir etterforsket av Spesialenheten.

(NTB)

Stor politiaksjon etter pågripelse
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Stor politiaksjon etter pågripelse

Politiet slår mandag til mot en adresse som skal ha tilknytning til en av de nye pågrepne etter Oslo-skytingen i sommer.

Tidligere mandag gikk Oslo politidistrikt ut med at de søndag pågrep to menn for medvirkning til terrorhandling etter skytingen.

- Den ene mannen er i 40-åra, og har somalisk statsborgerskap. Den andre mannen er i 30-åra, og har norsk statsborgerskap. Begge er kjent for politiet fra tidligere, og begge er bosatt i Oslo, skrev de i en pressemelding.

Ifølge Dagbladets reporter på stedet aksjonerer politiet mot adressen med store styrker mandag ettermiddag.

De har sperret av området og gikk inn i boligen med nærmere ti tjenestepersoner i 12-tida. Seinere har de også ankommet med en politihund.

Les hele saken

To pågrepet etter Oslo-skytingen