Nyhetsstudio

Kvinne funnet død på skogsvei - etterforskes som mistenkelig

En kvinne er funnet død i Høvåg i Lillesand og politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

- En kvinne er funnet død på en skogsvei, og vi har sperret området, sier Rune Hofstad, politiets innsatsleder på stedet, til Dagbladet.

Politiet ønsker ikke å si mer om dødsfallet på nåværende tidspunkt, men har varslet at de vil komme tilbake med mer informasjon klokka 15.00.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Studioet fortsetter under annonsen

Britiske konservatives leder går av

e konservatives leder i Underhuset, Andrea Leadsom, går av. Avgangen er det siste i rekken av problemer som tårner seg opp for statsminister Theresa May.

Leadsom forteller selv at hun går av i en Twitter-melding. I et brev til May skriver hun at hun ikke lenger har tro på at regjeringens tilnærming til brexit er den riktige.

– Jeg har alltid holdt fast ved at en ny folkeavstemning vil være farlig splittende, og støtter ikke at regjeringen villig går inn for å legge til rette for en slik innrømmelse, skriver Leadsom, som også peker på hensynet til Storbritannias suverenitet og problemene som har oppstått med prosessene i regjeringen.

Hun føyer til at hun har tatt beslutningen med tungt hjerte.

Leadsom var miljøminister før hun ble Underhusets leder.

Presset mot statsminister Theresa May har økt kraftig det siste døgnet, etter at hun la fram sin nye plan for å få gjennom brexit i Parlamentet tirsdag. Så langt ser det imidlertid ut til at May vil forsøke å ri stormen av, dagen før det holdes valg på nytt EU-parlament.

(NTB)

To pågrepet for drapsforsøk 17. mai

Oslo politidistrikt skriver på Twitter at to personer er pågrepet og siktet for drapsforsøket på Egertorget i Oslo 17. mai. En mann ble påført stikkskader i magen midt i Oslo sentrum.

De to gjerningsmennene er ifølge VG i 20- og 30-åra og tidligere kjenninger av politiet. De har siden hendelsen vært på frifot.

Tilstanden til mannen var ikke livstruende. Poltiet fikk melding om hendelsen klokka 21.52 17. mai.

De to mennene vil bli avhørt torsdag, ifølge politiet som ikke utelukker flere pågripelser.

Ingen ny bomring i Drammen

Buskerudbypakke 2 ble onsdag nedstemt av kommunestyret i Nedre Eiker. Det betyr at hele pakken til 14 milliarder kroner blir lagt på is.

Beslutningen skjer etter at Høyres representanter i kommunestyret snudde og stemte for Fremskrittspartiets forslag om å stoppe pakken.

Det er særlig bomringen i Drammen som pakken ville ført med seg som har skapt furore. Samferdselsminister Jon Georg Dale sier til TV 2 at avgjørelsen onsdag gjør at det ikke blir noen ny bomring i Drammen.

– Hvis kommunestyret i Nedre Eiker sier nei til Buskerudbypakke 2, har jeg ikke grunnlag til å gå til Stortinget med en bompengeproposisjon, sa han til kanalen.

Norge faller på Eurovision-rangeringen etter korrigering av stemmene

Norge og Keiinos bidrag «Spirit in the Sky» er etter en korrigering av Eurovision-stemmene flyttet ned til sjetteplass på resultatlista. Den opprinnelige femteplassen går nå til Sverige, mens Norge overtar svenskenes sjetteplass.

Det er Den europeiske kringkastingsunion (EBU) som har korrigert stemmene.

- Vi kan bekrefte at vi har oppdaget at det på grunn av menneskelig svikt har blitt brukt ukorrekte sluttresultat. Dette hadde ingen påvirkningen på topp 4-plasseringene, skriver EBU i en pressemelding.

- Vi bryr oss ikke om 5. eller 6. plasser. Vi feirer at vi vant avstemningen blant folket. Vi gratulerer John Lundvik, og er glade for at feilen er rettet opp. Og hvem vet, siden jurysystemet tydeligvis ikke er helt til å stole på, kan det jo være at EBU finner noen glemte poeng til oss så vi rykker opp igjen, sier Keiino i en presseuttalelse.

Den nye topplista er etter korrigeringen som følger:
Nederland (498 poeng)
Italia (472 poeng)
Russland (370 poeng)
Sveits (364 poeng)
Sverige (334 poeng)
Norge (331 poeng)

Etterlyst mann på el-sparkesykkel krasjet med motorsykkel

Politiet i Oslo melder onsdag kveld om en trafikkulykke. En mann på el-sparkesykkel hadde kollidert med en motorsykkel.

Ifølge operasjonsleder Rune Hekkelstrand var mannen som kjørte sparkesykkelen etterlyst av politiet.

- Han har fått et forelegg som han ikke har besvart. Derfor var han etterlyst, da vi ønsket å komme i kontakt med ham, sier Hekkelstrand til Dagbladet.

Ingen ble alvorlig skadd i kollisjonen, men sparkesyklisten sjekkes av helsepersonell. Motorsyklisten kom fra hendelsen uskadd.

Brann i Fredrikstad

Ifølge politiet på Twitter skal det være brann i en tomannsbolig i Kjølberggata på Sellebakk i Fredrikstad. Beboerne skal alle være gjort rede for.

Det skal være kraftig røykutvikling i området og naboer bes om å lukke vinduer. Politiet sier de er i gang med å evakuere naboer.

Politiet melder litt før klokken 19.00 at spredningsfaren er avverget og at røyken har avtatt.

Full fyr i firemannsbolig i Vestfold

Brannvesenet melder onsdag ettermiddag om at det brenner i en firemannsbolig i Holeveien, i Svarstad i Vestfold. Brannvesenet er på stedet og to brann-patruljer fra Larvik og Hvittingfoss jobber med slokking.

Boligen er på to etasjer og det brenner i andre.

Ifølge oppdragsleder Espen Reite i Sør-Vest politidistrikt er det foreløpig ingen personer som ikke er gjort rede for.

Politiet melder på Twitter at 4 personer fra boligen det brenner i er evakuert og sjekket av ambulanse. Spredningsfare skal være avverget.

Politiet melder klokken 18.30 på Twitter at brannen er slokket.

Saken oppdateres!

To menn tiltalt for gruppevoldtekt

To menn på 21 og 22 år er tiltalt for sammen å ha voldtatt en ung kvinne som var ute av stand til å motsette seg overgrepet.

Saken kommer opp for Sunnhordland tingrett i slutten av juni. Begge mennene skal ha deltatt i voldtekten, mens én av dem også skal ha filmet det, ifølge Stavanger Aftenblad. Retten har satt av tre dager til saken.

Forholdet skal ha skjedd i forbindelse med en fest i mars 2015. Her var både de to tiltalte, fornærmede og flere andre personer til stede. Aftenbladet får opplyst at de tiltalte og fornærmede kjente hverandre fra tidligere. Fornærmede var så beruset at hun ikke var i stand til å motsette seg overgrepet, ifølge tiltalen.

En av de tiltalte var under myndighetsalder da voldtekten skal ha funnet sted. Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld, opplyser forsvarerne deres til avisen.

Den eldste av dem er dessuten tiltalt for besittelse av overgrepsmateriale. Ifølge tiltalen skal han en gang i 2012 eller 2013 ha filmet en jente som den gangen var 16–17 år og lagret filmen på sin datamaskin. Filmingen skjedde mens jenta sov.

Havnet under traktorhjul - sendt til sykehus

Politiet i Trøndelag melder at en mann er flydd til St. Olavs hospital i Trondheim etter en ulykke i Lierne. Mannen skal ha havnet under et traktorhjul.

Han skal ha smerter i nakke og bryst, og ambulanse ble sendt til stedet. Deretter ble det besluttet å sende mannen til sykehus med luftambulanse.

Politiet vil undersøke åstedet og eventuelt avhøre vitner.

Får nye dokumenter etter Mueller-rapporten

Rapporten om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016, den såkalte Mueller-rapporten, ble møtt med forbaulselse hos mange av de demokratiske folkevalgte i USA da den kom i april. De ønsker å se enda mer av underlagsmaterialet.

Demokratenes leder i etterretningskomiteen i Representantenes hus har i den anledning stevnet justisdepartementet for å få ut hele Mueller-rapporten, som ble publisert delvis sladdet. Han har også bedt justisdepartementet om å få ut noe av underlagsmaterialet i etterforskningen.

Nå skal justisdepartementet har gått med på å levere ut tolv kategorier av etterretningsdokumenter knytte til både amerikansk og utenlandsk etterretning, til komiteen.

Demokratene i den amerikanske nasjonalforsamlingen er nå i gang med en granskning av om president Donald Trump har forsøkt å hindre spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning.

Mueller-rapporten konkluderte med at Russland forsøkte å påvirke valget i 2016, men fant ikke bevis for at Trump medvirket. Etterforskerne har også undersøkt om Trump har forsøkt å hindre etterforskningen, men Mueller-rapporten konkluderte ikke i dette spørsmålet. Spesialetterforskeren understreker imidlertid at dette ikke innebærer noen frifinnelse av Trump.

Trumps Mueller-svar: «Husker ikke»

Trumps Mueller-svar: «Husker ikke»

dagbladet.no
Audun Hageskal, Petter Udland

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.