Annonse

Nyhetsstudio

Barn kritisk skadd etter ulykke i Bamble
Foto: DI Media / NTB

Barn kritisk skadd etter ulykke i Bamble

Siste: Et barn i barneskolealder er kritisk skadd. Det bekrefter operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Ullhaug Olsen, overfor Dagbladet.

Skadeomfanget på de involverte er fremdeles uvisst. Olsen opplyser at veien fremdeles er stengt.

Flere personer satt fastklemt etter en frontkollisjon mellom to biler i Høgenheitunnelen i Bamble, meldte Sør-Øst politidistrikt tirsdag ettermiddag.

- Flere er fastklemt, men bevisste. Det jobbes med frigjøring, opplyste de videre.

I en oppdatering klokka 14.13 skriver politiet at tilstanden er kritisk for én av de involverte. Politiet opplyste først at tilstanden var vurdert til å være kritisk for alle fire.

- Alle fire er fraktet til Skien sykehus i ambulanser. Ny vurdering vil bli tatt her om det blir aktuelt å frakte noen videre til annet sykehus i helikopter, skriver politiet.

Veien - som går mellom E18 og Stathelle sentrum - er stengt som følge av ulykken.

- Veien er stengt i begge ender - ingen biler kommer inn, og vi jobber med å få kjøretøyene ut. Vi organiserer skadestedet slik at brannvesenet får gjort jobben med frigjøring. Ambulanse er også på stedet, og driver akuttmedisinsk arbeid, sa operasjonsleder Øystein Eikdedalen til Dagbladet.

Han har ikke utfyllende informasjon om de involvertes skader, ut over at ingen er omkommet, og at alle er bevisste.

- Vi har ingen formening om årsaken, sier han.

I en oppdatering skriver politiet at de ønsker å komme i kontakt med føreren av en ATV som befant seg i tunnelen da ulykka inntraff.

- Det er grunn til å tro at uhellet skyldes forbikjøring av denne ATV forut for frontkollisjonen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Tunnelen vil bli stengt i lengre tid, og omkjøring via E18 er skiltet.

Klokka 15.41 skrev Sør-Øst at kriminalteknikere og Ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen jobber på stedet for å få oversikt over hendelsesforløp og årsaksforhold.

I en oppdaterning opplyser politiet at de har fått kontakt med ATV-føreren. Vedkommende har status vitne.

Annonse

Storskog: Så mange har reist inn til Norge

Totalt 295 reisende har krysset grensa over Storskog inn til Norge i dag. Det opplyser politiet i Finnmark på Twitter.

Av disse var 254 visumpliktig til Schengen. 108 personer reiste ut av Norge.

Finnmarkspolitiet opplyste imidlertid til VG tidligere i ettermiddag at det var full stopp i trafikken over Storskog.

- Trafikken over Storskog inn i Norge stoppet opp klokken 13.15 i dag. Vi har ikke fått noen informasjon fra russisk side, så det er vanskelig å si om Russland har innført utreisebegrensinger eller om det skyldes normale svingninger, skrev Sølve Solheim, avsnittsleder for operativ utlendingskontroll i Finnmark politidistrikt, i en kommentar til VG.

Vil kalle inn Sikkerhetsrådet
Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock

Vil kalle inn Sikkerhetsrådet

Russland vil kalle inn FNs sikkerhetsråd i forbindelse med Nord-Stream 1 og 2-hendelsene. Det hevder Kreml-talsperson Maria Zakharova på Telegram.

Tirsdag ble det kjent at det har oppstått lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som er bygd for å frakte gass mellom Russland og Tyskland.

Mandag ble det registrert to eksplosjoner i Østersjøen utenfor den danske øya Bornholm, hvorpå begge rørledningene begynte å lekke. I alt er det oppdaget tre lekkasjer. Eksperter mener at eksplosjonene ikke kan skyldes jordskjelv.

Det har også blitt observert droner ved norske installasjoner i Nordsjøen den siste tiden.

Zakharova har også hintet om at det er USA som står bak hendelsene.

- USAs president Joe Biden er forpliktet til å svare på spørsmålet om USAs realiserte sin trussel 25. og 26. september, skriver Zakhravoa på Telegram.

Annonse

E6 Kalnes stengt

E6 Kalnes i Viken er stengt i retning Oslo på grunn av gjenstander i veibanen.

Det skriver Vegtrafikksentralen Øst på Twitter. De oppfordrer til lokal omkjøring.

Agder: Trafikale problemer på E39

Politiet i Agder har fått melding om et vogntog med stans på E39 mellom Lohnelier og Tangvall i østgående retning.

- Skaper trafikale problemer, skriver politiet.

De er på vei for bistå.

Annonse

Støre: Ny informasjon styrker sabotasjeteori

- Informasjonen vi har fått i dag styrker ytterligere antakelser om at informasjonen skyldes en villet handling, sa statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

- Vårt budskap er at vi anser situasjonen som alvorlig, og det ser altså ut som en villet handling. Hendelsen gjør det naturlig med økt oppmerksomhet og sikkerhet rundt norsk gass og infrastruktur, fortsatte han.

Han understreket at selv om det ikke er indikasjoner om direkte trusler mot Norge per nå, har regjeringen skjerpet beredskapen både militært og sivilt.

Økt droneaktivitet på norsk sokkel den siste tiden er en del av begrunnelsen for at regjeringen har økt beredskapen i Norge. Ifølge statsministeren pågår det nå en politietterforskning av denne unormale droneaktiviteten.

- Det er også gjennomført tiltak for å gjøre oss styrket mot digitale trusler, såkalte cybertrusler, sa Støre.

Han kunngjorde at regjeringen har besluttet at også transport av gass til Europa, skal defineres som en viktig nasjonal funksjon. Også forsvaret vil være mer til stede og synlig i områdene rundt Norges gass- og oljeinstallasjoner, sa statsministeren.

– Det er nå avgjørende at Europa og Nato står samlet, vi må komme til bunns i hva som har hendt og hvem som står bak, men det kan ta noe tid, sier statsministeren.

Tirsdag ble det kjent at det har oppstått lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som er bygd for å frakte gass mellom Russland og Tyskland.

Mandag ble det registrert to eksplosjoner i Østersjøen utenfor den danske øya Bornholm, hvorpå begge rørledningene begynte å lekke. I alt er det oppdaget tre lekkasjer. Eksperter mener at eksplosjonene ikke kan skyldes jordskjelv.

Det har også blitt observert droner ved norske installasjoner i Nordsjøen den siste tiden.

(Dagbladet/NTB)