Annonse

Nyhetsstudio

Siktet for drapet på Tina Jørgensen

Mannen som siden i fjor høst har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs er nå også siktet for drapet på Tina Jørgensen. Det opplyser politiet til Dagbladet.

- Tina Jørgensen-saken har også vært brukt som en del av grunnlaget for politiets begjæring om bruk av skjult etterforskning, som formelt sett også betyr at han har status som siktet også i denne saken, sier Unni Byberg Malmin til Dagbladet.

Politiet har tidligere bekreftet at det er brukt skjult etterforskning mot den siktede mannen i 50-åra. Ifølge Malmin ble siktede informert om den skjulte etterforskingen 11. juli i år.

- Det er viktig å presisere at endring av status i Tina-saken er en konsekvens av at han har vært underlagt tvangsmidler i den skjulte etterforskningen. Det er ikke fordi det foreligger en ny utvikling i den pågående etterforskningen, sier Malmin til Dagbladet.

Mannens forsvarer, advokat Stian Bråstein, sier til Dagbladet at i og med at politiet har tatt i bruk skjult etterforskning, så utløser dette en siktelse.

- Vi har vært kjent med siktelsen i et par uker nå. Det ligger ingen dramatikk i dette, og det endrer ikke vår holdning til eller status i saken, sier Bråstein.

Advokaten legger til at han anser det som utelukket at Tina Jørgensen-saken vil bli del av den forhåndsberammede rettssaken, og at den bare vil behandle Birgitte Tengs-drapet. Rettssaken er forhåndsberammet til 31. oktober i Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Annonse

Person har satt seg fast

En person kommer seg ikke ned fra fjellet ved Signalen på Valderøya.

Det er iverksatt søk etter personen, melder politiet.

Det skal være dårlig vær og sikt som gjør det utfordrene.

Mannskap fra politiet og frivillige er på vei ut for å lete etter personen.

Poltiet opplyser at mannen er observert og at de straks er i kontakt med han.

Klokka 21.07 melder politiet at de er i kontakt med mannen.

- Han er i god form og blir fulgt ned fra fjellet siste biten, skriver politiet på Twitter.

Annonse

Trailer mot personbil

Politiet har fått melding om en trafikkulykke på E6 ved Saltdalsenteret i Nordland. Det skal være en trailer mot personbil. Nødetatene er på vei.

Veien er sperret.

Politiet opplyser at to personer er involvert i ulykka, og at begge personene er oppe og går.

Annonse

TV 2: Trond Giske har fått skattesmell

Ifølge TV 2 har Trond Giske fått 262.176 kroner i skattesmell etter pendlerbolig-saken.

- Mine pendler- og skatteforhold er helt i tråd med veiledningen skatteetaten har gitt både til meg og Stortinget, og helt i tråd med Stortingets regler, sier Giske til NRK.

Bakgrunnen for skattesmellen er at han skulle ha skattet av en fordel for sin pendlerbolig på over 500.000 kroner. Dette ifølge vedtak fra Skatteetaten.

De har vedtatt at Giske i perioden 2017 til 2020 betalte for lite i skatt etter at han mottok pendlerbolig fra Stortinget.

Avsløringene ble gjort under Skatteetatens kontroller av pendlerboligordningen for Stortinget og Statsministerens kontor.

Til sammen 28 politikere må etterbetale skatt, mens 10 av dem også får tilleggsskatt.

Giske har i perioden eid en leilighet i Trondheim, og har tidvis leid ut et rom i denne. Han hevder at Skatteetaten har vært informert om dette, og at de og Stortinget og Statsministerens kontor har ment at dette ikke utløser skatt.

- Jeg er trygg på at konklusjonen kommer til å være at det fortsatt er gjeldende skatteregel, for alle pendlere, skriver Giske i SMS-en til NRK.

Annonse

Millehaugen begjærer seg prøveløslatt

Forvaringsdømte Stig Millehaugen begjærer seg prøveløslatt, tross at han for bare noen måneder siden rømte fra fengsel.

- Han har hatt en veldig god progresjon i forvaring. Da er det helt naturlig at han får prøve seg på utsiden, sier Millehaugens advokat, Morten Furuholmen til NRK.

Advokaten mener det ikke er fare for allmennheten eller kvalifisert fare for at Millehaugen vil begå nye straffbare handlinger, som er vilkårene for å dømme en person til forvaring. Millehaugen ble dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid for drapet på gjenglederen Mohamed Javed i Oslo i 2009, og har sonet ut minstetiden.

1. juni i år ble det slått riksalarm av politiet. Da hadde ikke 53-åringen møtt opp etter en permisjon fra Trondheim fengsel. En knapp uke etter ble Millehaugen pågrepet i Østmarka i Oslo. Han slapp ekstra straff for rømningen.

Millehaugen har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv i fengsel. I 1993 ble han dømt for å ha skutt og drept en fengselsbetjent under et annet rømningsforsøk.

(NTB)