Annonse

Nyhetsstudio

Sverige: Ansatt drept etter angrep i dyrepark

En ansatt ved en dyrepark i Mörbylånga i Öland i er død etter å ha blitt angrepet av et dyr. Det melder SVT.

Melding om hendelsen kom i 17-tida, skriver kanalen.

Personen som døde var av utenlandsk opprinnelse, skriver SVT.

Det er uklart hvilke dyreart som angrep den ansatte.

- Vi betrakter som en veldig allvorlig hendelse. Det undersøkes som et brudd på arbeidsmiljøloven, noe som er rutine når det skjer på en arbeidsplass. Det betyr ikke at noen er minstenkt, sier pressetalsperson Rickard Lundqvist i det svenske polititet.

Annonse
- Brukes mot oss
Foto: Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB

- Brukes mot oss

Ukrainerne må forberede seg på en lang, hard vinter med russiske angrep, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

- Så lenge de har raketter, kommer de ikke til å slutte. Russland prøver å bruke denne vinteren, denne kulda, mot oss, sa Zelenskyj i sin daglige tale søndag kveld om de russiske angrepene på landets infrastruktur.

Han understreket at landets væpnede styrker forbereder seg på angrepene så godt de kan, men han ba også landets borgere om å hjelpe hverandre i månedene framover.

- Sammen er vi i stand til å overleve alt, sa han.

(NTB)

Annonse
Russiske mødre med krav til Putin
Foto: Pavel Bednyakov / AP / NTB

Russiske mødre med krav til Putin

En aktivistgruppe av russiske mødre har startet en underskriftkampanje i anledning morsdagen i Russland, som er i dag.

De har fått over 3300 underskrifter og krever at president Vladimir Putin trekker de russiske styrkene ut av Ukraina, for å la soldatene komme hjem til sine familier.

Det skriver CNN.

Målet er, ifølge kampanjenettstedet Change.org, å få 5000 underskrifter, for da er sjansen større for at nasjonal presse fanger opp opprøret, skriver de.

- I ni måneder har den såkalte «spesielle militæroperasjonen», som bringer ødeleggelse, sorg, blod og tårer, pågått. Det som skjer i Ukraina og Russland gjør ikke annet enn å ryste våre hjerter. Uansett hvilken nasjonalitet, religion eller sosial status man har, er vi – Russlands mødre – forent med ett ønske: Å få leve i fred og harmoni og få muligheten til å oppdra barna våre under bedre omstendigheter, og at vi ikke trenger å frykte for framtiden deres, skriver aktivistgruppen.

Annonse

Mann pågrepet og siktet for drap etter Grønland-skytingen

Oslo politidistrikt har søndag kveld pågrepet en mann i begynnelsen av 30-åra, siktet for drap.

Han ble pågrepet på en adresse i Oslo.

- Mannen er kjent for politiet fra tidligere. Han vil bli forsøkt avhørt av politiet i løpet av kvelden, skriver politidistriktet i en pressemelding.

Det var natt til søndag en mann i slutten av 20-åra ble skutt og drept ved Grønland T-banestasjon. Politiet tror det var et kriminelt oppgjør og ikke tilfeldig.

Fra før er en mann i 20-åra pågrepet og siktet for medvirkning til drapet. Han nekter enhver befatning med saken og erkjenner ikke straffskyld, uttalte hans forsvarer, advokat Inam Ghous Ali, til Dagbladet tidligere søndag.

Mannen som nå er pågrepet, har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer. Det er derfor uvisst hvordan han stiller seg til siktelsen.

Annonse
SV-nestlederen fikk skattesmell på 477 000 kroner
Foto: Terje Bendiksby / NTB

SV-nestlederen fikk skattesmell på 477 000 kroner

SV-nestlederen Torgeir Knag Fylkesnes har fått en skattesmell på nær en halv million kroner i forbindelse med pendlerbolig.

Det melder VG.

Fylkesnes har tidligere bekreftet at han får en skattesmell, men summen på den har ikke vært kjent. VG har fått innsyn i nylige endringer av politikernes ligninger. Totalt 38 tidligere og nåværende toppolitikere fikk i høst skattekrav for bruk av gratis pendlerbolig.

- Skattekravet skyldes den delvise utleien av leiligheten i Tromsø, sier Fylkesnes til VG.

Fylkesnes blir nevnt som en av kandidatene til å ta over som SV-leder etter Audun Lysbakken.

Tidligere søndag meldte samme avis at stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) også er blant dem som har fått skattesmell, denne på 60 829 kroner.

- Det stemmer at Skatteetaten har justert skatten min slik at den blir riktig, og det er jeg glad for, sier han.

(NTB/Dagbladet)