Annonse

Nyhetsstudio

Fremdeles jordfeil-problemer på Oslo S
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Fremdeles jordfeil-problemer på Oslo S

Det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken ved Oslo S torsdag morgen på grunn av gjentakende jordfeil.

- Vi jobber med å rette feilen, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en oppdatering i 04.30-tiden torsdag.

Til sammen 15 toglinjer er berørte.

Jordfeilen skapte store problemer for togtrafikken tirsdag, men så ut til å være rettet onsdag ettermiddag. Siden opplyste Bane Nor om at det var på'n igjen, og det ble innstillinger og forsinkelser i togtrafikken også onsdag ettermiddag og kveld.

Pressevakt i Bane Nor, Øystein Stavdal Paulsen, sier til Dagbladet rundt klokka 06.20 at feilsøkingen er krevende.

- Det er fortsatt gjentagende jordingsfeil på Oslo S. Feilen kommer og går, derfor blir feilsøkingen svært krevende, sier Paulsen og understreker at arbeid med feilen er høyeste prioritet for Bane Nor.

Pressevakta forklarer at for å unngå forsinkelser i morgenrushet er det besluttet å redusere enkelte avganger. Det gjelder i hovedsak ekstra-togene i rushtiden, Flytogets direkteavganger samt strekningen Spikkestad og Asker til Lillestrøm og Kongsvinger.

- Per nå er det ikke forsinkelser, men enkelte avganger er tatt ned. Trafikken går på andre linjer, men reisende må forberede seg på noe forsinkelser og fulle tog i rushtiden, sier Paulsen.

Bane Nor kan ikke si noe om når feilen blir rettet.

- Det er høyeste prioritet å finne feilen. Alt av nødvendig teknisk personell er i arbeid. Vi beklager til alle som er berørt og vi forstår situasjonen er krevende. Vi ber reisende søke informasjon hos togselskapene for å finne avganger og alternativ transport, avslutter Paulsen.

(NTB)

Annonse

Kreml ut mot USAs forsvarsbudsjett

Ifølge Reuters er Kreml mindre fornøyd med USAs nye forsvarsbudsjett.

- Dette dokumentet er ekstremt konfronterende, sier en talsperson for Kreml, ifølge nyhetsbyrået.

Annonse

AFP: Russland nekter for mistenkt kupp-involvering

Den russiske ambassaden i Tyskland nekter for å være involvert i planene til det mistenkt planlagte kuppforsøket av den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen i landet, melder nyhetsbyrået AFPs Berlin-korrespondent Deborah Cole på Twitter.

Politiet mistenker en eldre mann i 70-åra for å være en av lederne i nettverket. Ifølge påtalemyndigheten skal vedkommende blant annet ha kontaktet russiske myndigheter med sikte om å forhandle om en ny orden i landet så snart den tyske regjeringen ble styrtet.

En «Reichsbürger», som betyr «borger av riket», anser seg selv som etterkommer av Det tredje riket – Nazi-Tyskland. De anerkjenner ikke den tyske stat. Nettverket skal dermed ha ønsket å forhandle fram en ny orden med Russland og USA – de allierte under andre verdenskrig, etter å ha kuppet til seg makta.

- Ifølge nåværende undersøkelser er det imidlertid ingen indikasjoner på at personene som ble kontaktet, reagerte positivt på forespørselen hans, sier påtalemyndigheten.

Les hele saken

25 arrestert: Planla kupp

Annonse
Farevarsel for snø
Foto: Meteorologisk institutt

Farevarsel for snø

Meteorologisk institutt har oppdatert farevarselet for snø i Møre og Romsdal, og nordlige deler av Sogn og Fjordane.

- Snøen laver ned og ser ikke ut til å gi seg før torsdag seint ettermiddag. Kjør forsiktig, skriver de på Twitter.

Det er også gult farevarsel for snø i Trøndelag, deler av Nordland og Sør-Troms, og kraftig snøfokk i deler av Øst-Finnmark.

Annonse

Siktede etter drapsforsøk fortsatt ikke avhørt

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på T-banen i Oslo lørdag kveld er ennå ikke avhørt.

Det bekrefter hans forsvarer, advokat Maggi Rødvik, overfor NTB.

Hun forteller samtidig at mannen ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, og ønsker ikke å kommentere om han knytter seg til handlingen.

Den siktede personen er en mann i 30-årene som er kjent for politiet fra før.

- Han er siktet for drapsforsøk. Politiet jobber nå med å få gjennomført avhør av siktede, sa politiadvokat Helene Skogstrand Setlo i en pressemelding tirsdag.

Hun opplyste samme dag at det er en relasjon mellom fornærmede og siktede og at det ikke er andre mistenkte i saken.

Det var lørdag kveld en mann i 30-åra ble knivstukket ved T-banen i Oslo sentrum. Mannen ble innlagt på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at han ble knivstukket flere ganger i overkroppen og hodet.

(NTB)