Annonse

Nyhetsstudio

Bussjåfør slått ned

Politiet har pågrepet en person som skal ha slått ned en bussjåfør i en buss ved Nygård i Bergen ved 20.09-tiden mandag.

Bussjåføren har fått mindre skader. Ingen av passasjerene ble skadet.

- Gjerningsmannen ble dimittert etter avhør på stedet. Politiet oppretter sak, skriver de på Twitter.

Annonse

Pendlerboligsakene er ferdig etterforsket

Politiet er ferdig med etterforskning av pendlerboligsakene på Stortinget.

- Vi tar sikte på å avgi innstilling til statsadvokaten i løpet av kort tid, skriver politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt til Vårt Land.

Stenberg skriver videre at det er en del å gjennomgå.

- Vi vil ikke kunne gi opplysninger om innholdet i innstillingen, og kan heller ikke si hvor lang tid statsadvokaten bruker på å treffe sin beslutning, fortsetter politiadvokaten.

I innspurten av valgkampen i fjor kom Aftenposten med sin første avsløring om at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad hadde fått gratis pendlerbolig av Stortinget i Oslo. Det bidro til at Ropstad trakk seg som KrF-leder og statsråd.

Siden har det kommet flere avsløringer om andre politikere, som skal ha gjort lignende disposisjoner knyttet til pendlerbolig og skatt.

(NTB)

NRK: Vil likevel realisere nye E39
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

NRK: Vil likevel realisere nye E39

Som Dagbladet omtalte i juni, sto prosjektet med nye E39 i fare for å få en bråstopp på grunn av 26 kilometer fra Mandal til Lyngdal. Ifølge NRK er det nå besluttet at prosjektet skal realiseres, og Nye Veier har bestemt å dele bygginga av strekningen i to.

Økte priser ble trukket fram som en av hovedårsakene til utsettelsen.

- Vi ser nå at prisene har begynt å stabilisere seg. Vi har litt bedre oversikt. Så deler vi strekningen i to, slik at vi får et litt mindre og ikke så kostbart prosjekt, sier kommunikasjonsdirektør Christian Altman i Nye Veier til NRK.

Mandal og vestover skal bygges først. Det er imidlertid fortsatt usikkert når den siste halvdelen skal bygges, ifølge statskanalen.

Les hele saken

Bråstopp

Annonse

To pågrepet for medvirkning til Oslo-skytingen

Oslo politidistrikt pågrep i går, søndag 25.september, to menn for medvirkning til skytingen i Oslo 25.juni. Personene ble pågrepet i Oslo og er siktet for medvirkning til terrorhandling.

- Den ene mannen er i 40-åra, og har somalisk statsborgerskap. Den andre mannen er i 30-åra, og har norsk statsborgerskap. Begge mennene er kjent for politiet fra tidligere. De er begge bosatt i Oslo, heter det i en pressemelding.

Mannen i 40-åra fremstilles for varetektsfengsling i dag eller i morgen. Mannen i 30-åra har samtykket til varetektsfengsling og at fengslingsspørsmålet behandles skriftlig.

40-åringen representeres av advokat Victoria Holmen. Hun bekrefter i en SMS til Dagbladet at hun har vært i kontakt med sin klient.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen, skriver Holmen.

Gårdagens pågripelser betyr at det nå er totalt fire personer som er siktet etter skytingen i Oslo 25.juni.

- Tre av personene er pågrepet, mens den fjerde personen, Arfan Bhatti, er internasjonalt etterlyst, skriver politiet.

Politiet mener fortsatt at Bhatti befinner seg i Pakistan. For å sørge for et best mulig samarbeid med pakistanske myndigheter, hadde de tjenestepersoner fra Oslo politidistrikt i Pakistan for kort tid siden, opplyser de:

- Vi er forberedt på at de rettslige prosessene i Pakistan tar tid og at det i så måte er vanskelig å stadfeste når Bhatti kan bli pågrepet.

Politiet har ikke hatt kontakt med Bhatti, men vært i kontakt med hans forsvarer Svein Holden.

Farevarsel for snø på fjelloverganger
SNØ: Snø på fylkesvei 55 på Sognefjellet i retning Lom mandag formiddag. Foto: Statens Vegvesen webkamera / NTB

Farevarsel for snø på fjelloverganger

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for sludd og snø på enkelte fjelloverganger i Sør-Norge fram til onsdag morgen.

Søndag kveld skrev meteorologene at det var observert snø på enkelte av høyfjellsovergangene, og at snøgrensa var ventet å ligge omkring 1000-1400 meter gjennom natta og i morgentimene mandag.

Mandag formiddag melder Vegtrafikksentralen øst at fylkesvei 5627 Aurlandsfjellet er stengt på grunn av snøvær, og at ny vurdering tas tirsdag. Også på Sognefjellet har det falt snø, skriver NTB.

På E134 over Haukelifjell har det også kommet snø mandag morgen.

- Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Meteorologisk institutt i farevarselet.

Annonse

- Seks drept og 20 skadd på skole i Russland

Seks personer er drept og 20 skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA, er en sikkerhetsvakt blant de drepte og barn blant de skadde. AFP skriver at barn også er drept.

Ifølge Interfax jobbet politiet per klokka 09.45 med å få kontroll på skytteren. Den opposisjonelle belarusiske nyhetskanalen Nexta skriver imidlertid seinere at personen har tatt sitt eget liv. Det samme skriver den russiske TV-kanalen RTV, som siterer guvernøren i delrepublikken Udmurtia, Aleksandr Brechalov.

Izjevsk er hovedstaden Udmurtia, som ligger ganske sentralt i landet.

Brechalov skriver på sin Telegram-profil at han har ankommet skolen og at politi og ambulanse også er til stede.