Annonse

Nyhetsstudio

Nytt søksmål mot Trump og familien

Både USAs tidligere president, Donald Trump, Trumps selskap «The Trump Organization», og barna hans Donald Trump jr., Eric Trump og Ivanka Trump blir rettsforfulgt i New York. Det opplyser New York-statsadvokat Letitia James på en pressekonferanse onsdag.

Statsadvokaten retter nå et sivilt søksmål mot familien og selskapet Trump har oppgitt feil verdi på eiendomsformuen med hensikt for å få et bedre økonomisk utgangspunkt, både med skattefordeler og når han skal søke om lån og forsikring.

Det er ikke snakk om en strafferettslig siktelse, ifølge New York Times.

I flere måneder har James og hennes kontor etterforsket skattebedrageri i Trump sitt selskap.

Donald Trump er allerede dømt for forakt mot retten av New York-statsadvokat Letitia James, i forbindelse med at han nekter å utleve dokumenter som retten har bedt om.

Dokumentene som retten har bedt om, skal være knyttet til Trumps selskap «The Trump Organization», som er under etterforskning.

Til nå har Trump blitt pålagt å betale 10.000 dollar for hver dag han fortsatt ikke har levert dokumentene retten har bedt om.

Trump har anket dommen.

Organisasjonen til Trump og finansdirektør Allen Weisselberg (73) har tidligere blitt tiltalt for å ha begått en rekke lovbrudd for blant annet svindel, skatteunndragelse og forfalsket regnskap.

Advokatene til Trump hevder imidlertid at den tidligere presidenten har levert inn alle dokumentene som han har blitt pålagt å sende inn, ifølge CNBC.

James ber retten om å hindre Trump og de navngitte barna hans fra å fungere som direktører for en virksomhet som er registrert i delstaten New York. Hun ber retten også om å kansellere Trump-organisasjonens bedriftssertifikat, som kan føre til at selskapet må stanse sine virksomheter i New York.

Nytt søksmål mot Trump og familien
Foto: NTB
Annonse
Kvinne overfalt og voldtatt i Oslo sentrum
Foto: PS-P

Kvinne overfalt og voldtatt i Oslo sentrum

En kvinne ble onsdag kveld voldtatt og overfalt i Oslo sentrum. Ingen er pågrepet i saken.

Hendelsen skjedde i Tollbugata i Oslo og politiet fikk melding om saken klokken 22.20. Politiet var fortsatt på stedet klokken 1.30.

- Vi søker etter gjerningsmannen, men ingen er pågrepet, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å si så mye mer om saken.

Etter en voldtektsbølge i 2011 lagde Oslo-politiet nye retningslinjer for at færre anmeldte overfallsvoldtekter skulle bli omtalt i mediene. En rapport påviste at økningen i voldtektsanmeldelser var sterkt forbundet med antall presseoppslag.

- Tidligere gikk vi ut med mange saker, men det skapte en voldsom frykt. Det ble skapt et mediebilde av at det var veldig mange voldtekter hele tiden, sa leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, til VG i 2016.

Praksisen som fortsatt gjelder i Oslo-politiet, er at det kun opplyses om voldtekter om publikum kan bidra til oppklaring, om politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen eller om mediene har fanget opp hendelsen på annet vis.

(NTB)

Nord-Korea har avfyrt nye missiler

Nord-Korea har avfyrt to nye ballistisk missiler, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer den sørkoreanske generalstaben på dette. Videre heter det at den landet i Japanhavet.

Spenningen har vært høy mellom landene den siste tiden. Tirsdag avfyrte Nord-Korea, for første gang på fem år, en rakett over Japan. Det var da den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager.

Som svar på dette, har Sør-Korea og USA denne uken øvd på presisjonsbombing over Gulehavet og gjort testoppskyting av bakke-til-bakke-missiler og kortdistansemissiler.

(NTB)

Annonse

Politiet: - Hent barna deres

Politiet ber foreldre hente ungdommer etter en "russeslippfest".

Det skriver politiet i Øst på Twitter. Festen er i Ski.

- Det er svært mange berusede ungdom i området. Foreldre som vet at de har ungdommer som deltar oppfordres til å hente festdeltakerne så snart som mulig, skriver de.

I en oppdatering skriver politiet at et russearrangement «har gått av skaftet».

- Politi og ambulanse er på stedet. Festen avsluttes av oss nå. Flere svært berusede ungdommer og flere sliter med å ta vare på seg selv, skriver politiet klokka 23.11.

- Mann knivstukket i Oslo

En mann i 30-åra får behandling av en ambulanse etter at han skal ha blitt knivstukket på Skullerud i Oslo onsdag kveld.

Det bekrefter Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

En antatt gjerningsperson, også en mann i 30-åra, er pågrepet av politiet, ifølge operasjonsleder Gjermund Stokkli.

- Klokka 22.02 fikk vi melding om at en person skal ha blitt knivstukket på Skullerud. Da vi kom fram til stedet, fant vi en skadd person i en oppgang med skader som tilsier at han er knivstukket, sier Stokkli til Dagbladet.

Han forteller at politiet observerte «en god del blod» på stedet, og fulgte sporene til en leilighet.

- Vi mener å ha funnet det som kan være et åsted, og vi har kontroll på en mann i 30-åra som befant seg i leiligheten. Han blir pågrepet og kjørt til arresten, sier operasjonslederen.

Den skadde er ikke kritisk skadd, ifølge politiet, og var bevisst da han fikk behandling på stedet i klokka 22.20-tida.

Dagbladet oppdaterer saken.

Annonse
Løslates
Foto: AP Photo/Richard Drew / NTB

Løslates

Anna Sorokin, som selv kalte seg Anna Delvey, som rundlurte New York-sosieteten, skal løslates, opplyser advokaten til Daily Beast.

- Vi er ekstremt glade for rettens avgjørelse i dag om å løslate Anna Sorokin. Dommeren anerkjente med rette at Anna ikke er en fare for samfunnet, sa advokaten hennes Duncan Levin etter dommeren ga 31-åringen en 10 000 dollar, rundt 105 000 kroner, i kausjon.

Historien om den unge svindleren har fått stor oppmerksomhet gjennom Netflixs serien «Inventing Anna».

Mellom 2013 og 2017 festet Sorokin, som i dag er 31 år, med New York-fiffen.

Høsten 2017 ble hun pågrepet, siktet for å ha svindlet både banker, hoteller, kjendiser, flyselskaper og venner i den luksuriøse byen - som alle trodde hun var en rik arving fra Tyskland.

I mai 2019 ble hun dømt til mellom fire og tolv års fengsel for svindel for til sammen 275 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 2,3 millioner norske kroner. Hun ble også ilagt en bot på 24 000 dollar og nesten 200 000 dollar i erstatningskrav. Hun ble løslatt for dette i 2021, men ble pågrepet igjen, av amerikanske immigrasjonsmyndigheter fordi hun oppholdt seg ulovlig i landet.

Ifølge Daily Beast må Sorokin i husarrest når hun løslates.