Annonse

Nyhetsstudio

Kjerkol: - Synes ikke det fremmer helse

Torsdag kveld skal NRK-programmet Debatten ta opp det store spørsmålet: Gir fillers god helse? Dette etter at kjendistrioen Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø lanserte en ny skjønnhetsklinikk, før de noen dager seinere trakk seg fra prosjektet.

En av debattdeltakerne er helseministrer Ingvild Kjerkol (Ap), som sier følgende til Dagbladet i forkant av debatten:

- Jeg synes ikke at det fremmer helse det at man skal endre på utseendet og at vi skal nærme oss beskrivelser av hva som er vakkert og normalt. Det å bli akseptert for den man er, er et utgangspunkt for å kunne føle seg vel og bevege seg mot egne mål, sier Kjerkol til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg mener at det er en bedre måte å fremme helse på: Mangfold og det å kunne være seg selv heller enn å gjøre forretning ut av folk som ønsker å endre på utseendet sitt.

Kjerkol vil ha mer forskning og kunnskap.

- Vi trenger mer kunnskap og forskning på en del kvinnelidelser. Men vi trenger mer også kunnskap og forskning på lidelser som rammer begge kjønn, men som arter seg forskjellig for kvinner og menn.

Annonse

Melding om luftvåpen på islamsk senter

Politiet i Nordland melder på Twitter at en person har tatt med seg en pakke som inneholdt et luftvåpen, inn på islamsk senter i Vesterålen.

Personen ble stanset fra å pakke ut våpenet. Vedkommende etterlot pakken og forlot stedet.

- Vi har nå kontroll på aktuell person, skriver politiet på Twitter.

Det er fortsatt usikkert hvorfor personen tok med luftvåpenet inn på senteret.

Zelenskyj: Har gjenerobret 500 kvadratkilometer på fem dager

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder at det ukrainske forsvaret har gjenerobret mer enn 500 kvadratkilometer med territorium i Kherson-regionen siden 1. oktober.

Det melder Reuters.

Tidligere i høst gjennomførte Ukraina en lynoffensiv nordøst i landet, og gjenerobret resten av Kharkiv fylke. Nå har ukrainske myndigheter tilsynelatende rettet blikket mot sør.

De siste dagene har det ukrainske forsvaret gjennomført en rekke motoffensiver i Kherson fylke sør i Ukraina. Daglig har det kommet meldinger om ukrainske landsbyer som igjen har kommet under Ukrainas kontroll.

Annonse

Seks knivstukket i Las Vegas

Minst seks personer skal være knivstukket utenfor et casino i Las Vegas, melder KNTV Action News på Twitter.

Én person skal være død, og fem andre skadet.

Gjerningsmannen ble angivelig arrestert av politiet, og hadde da blod på ermene, ifølge vitner.

Tilstanden til de sårede er foreløpig uvisst, men de sårede skal være bragt til sykehus.

Det var midt på dagen torsdag at angrepet skjedde på South Las Vegas Boulevard.

Washington Post: Etterforskere med nok bevis mot Bidens sønn
Foto: NTB

Washington Post: Etterforskere med nok bevis mot Bidens sønn

Amerikanske etterforskere mener de har skaffet nok bevis til at Hunter Biden, president Joe Bidens sønn, kan bli stilt for retten.

Det melder Washington Post torsdag. Hunter Biden anklages for skatteunndragelse og for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med kjøp av et våpen, ifølge avisen, som viser til ikke navngitte kilder.

Avisen skriver at det nå er opp til delstatsadvokaten i Delaware, David Weiss, å avgjøre om Hunter Biden skal tiltales. Weiss ble i sin tid utnevnt av daværende president Donald Trump.

Etterforskningen av Hunter Biden startet for flere år siden og fikk mye oppmerksomhet da Trump forsøkte å bli gjenvalgt i 2020, men tapte mot Joe Biden.

I begynnelsen dreide etterforskningen seg om Hunter Bidens økonomi knyttet til forretningsforbindelser i utlandet og hans arbeid som konsulent.

Etter hvert har etterforskerne konsentrert seg mer og mer om hvorvidt Hunter Biden har oppgitt alle inntektene sine overfor skattemyndighetene, og om han løy da han fylte ut skjemaer i forbindelse med et våpenkjøp i 2018, opplyser kildene.

(NTB)

Annonse

IS-topp drept

I en pressemelding skriver U. S. Central Command at IS-toppen Rakkan Wahid al-Shammri har blitt drept i et helikopterangrep i regi av det amerikanske militæret.

Al-Shammri var en kjent IS-kriger, og skal ha smuglet våpen og krigere for terrororganisasjonen.

En av offerets partnere ble skadet under angrepet, en annen anholdt av militæret.

Ingen militære eller sivile skal ha blitt skadet i aksjonen, skriver U. S. Central Command på Twitter.