Annonse

Nyhetsstudio

Legen om kjendiskvinnene: - Har stått i en storm

Torsdag kveld skal NRK-programmet Debatten ta opp det store spørsmålet: Gir fillers god helse? Dette etter at kjendistrioen Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø lanserte en ny skjønnhetsklinikk, før de noen dager seinere trakk seg fra prosjektet.

Debatten åpnes med et intervju med eier og ansvarlig lege ved klinikken, Karim Sayed.

- De har hatt det veldig tøft. De har stått i en skikkelig storm. De hadde en visjon og skulle starte opp noe sammen. Det var fantastisk og de gledet seg. Om man hører på den første podkastepisoden, hører man hvor mye entusiasme ...

- Som er fjernet, skyter programleder Fredrik Solvang inn om den omtalte podkastepisoden.

- Som er fjernet, ja, ikke sant. De er sterke og tøffe jenter. De kommer til å klare seg, men det har ikke vært lett. De er lei seg, og jeg er lei meg, for at det ikke gikk som planlagt.

- Hvordan kunne det gå så galt? spør Solvang.

- Det korte svaret er kommunikasjon. Det handlet om ett ord. Det var uheldig å blande inn begrepet kvinnehelse, og så handlet det også om, slik som jeg opplever det, den overskriften i Dagens Næringsliv, sier Sayed, som bekrefter at klinikken vil åpne som planlagt, til tross for at kjendiskvinnene har trukket seg fra prosjektet.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener at det ikke fremmer helse at man skal endre på utseendet, og at enkelte skal tjene penger på dette.

- Det er nok ingen regjeringer som har klart å sette dagsorden på den måten som disse tre damene har gjort. Det er jo veldig mange som har vært hoppende sinte på dem, og det tror jeg at ingen regjering har som mål, sier Kjerkol direkte på NRK og fortsetter:

- Men alle regjeringer siden 2004 har prioritert egne ressurser til kvinnehelseforskning. Vi har fortsatt en lang vei å gå, og for meg er det viktig at dem som er utdannet til å hjelpe kvinner i vår felles helsetjeneste, jobber med å hjelpe pasienter som trenger helsehjelp.

Annonse

Katt skaper trøbbel i tunnel

Hastigheten er redusert i Karmøytunnelen.

Grunnen er at en katt befinner seg nederst i tunnelen og har skapt trafikkfarlige situasjoner, melder politiet Sør-Vest på Twitter.

Bilister har forsøkt å jage den ut, men så langt har det ikke lykkes.

Personbil og vogntog involvert i trafikkulykke

Politiet Sør-Øst fikk melding om trafikkulykke på E18 ved Kragerø klokka 21:06.

En personbil og vogntog skal være involvert i ulykken.

De involverte skal være ute av kjøretøyene.

Trafikken står stille på stedet i sørgående retning.

Annonse
Folkeavstemning om Russland-sanksjoner
Foto: Bertrand Guay / NTB

Folkeavstemning om Russland-sanksjoner

Ungarns statsminister Viktor Orban har kunngjort at det skal holdes en folkeavstemning i landet om EUs sanksjoner mot Russland.

– Disse sanksjonene ble ikke demokratisk vedtatt, men ble vedtatt av EU-byråkratene i Brussel og europeiske eliter, sa Orban mandag.

– Selv om europeiske borgere betaler prisen for sanksjonene, har de ikke blitt spurt, sa han videre.

Orban har i månedsvis vært sterkt kritisk til EUs sanksjoner mot Russland og mener de skader Europa mer enn de skader Russland.

Samtidig har Ungarn alltid stemt for når EU har vedtatt nye sanksjonspakker mot Russland.

Det er ikke kunngjort når folkeavstemningen skal holdes.

Den vil heller ikke være juridisk bindende.

(NTB)

Melding om skyting i Ludvika i Sverige, melder Expressen

Politiet har pågrepet to personer etter meldinger om skyting utenfor Ludvika sentrum i Dalarna i Sverige, skriver den svenske avisa Expressen mandag kveld.

Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen, skriver de videre.

Politiet skal ved 16.30-tida ha blitt varslet om en mann med våpen sentralt i Ludvika. De rykket ut med store styrker, og har nå sperret av et område for å gjøre tekniske undersøkelser og avhør på stedet.

Annonse

Russland får sjelden støtte i FN for Ukraina-krigen

Russland fikk sjelden støtte for Ukraina-krigen under FNs hovedforsamling mandag da Syrias utenriksminister gikk på talerstolen.

– Syria gjentar sin holdning til Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina, og Russlands rett til å forsvare og sikre sitt eget territorium, sa Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad til FN.

Russland er nære allierte med Syrias president Bashar al-Assad og har bistått Assad-regimet i borgerkrigen i Syria siden 2015. Derfor har Syria i flere måneder stilt seg bak Russlands offensiv i Ukraina.

– Vi er overbevist om at Russland forsvarer ikke bare seg selv, men rettferdigheten og menneskehetens rett til å avvise hegemoni, sa al-Meqdad.

Siden krigen brøt ut i februar har Syria anerkjent de russisk-støttede utbryterregionene i Øst-Ukraina som selvstendige samt tilbudt seg å sende syriske styrker til Ukraina for å bistå russerne i krigen.

(NTB)