Annonse

Nyhetsstudio

Huitfeldt ber Israel og palestinerne skape en «horisont for fred»

På FNs høynivåuke ledet utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) giverlandsmøtet for Palestina. Hun ba partene jobbe for en politisk horisont for fred».

Huitfeldt sier situasjonen på Vestbredden og Gaza er veldig krevende, med vedvarende uro de siste månedene.

– Mange menneskeliv er gått tapt. Dette er en konsekvens av at det ikke har vært en reell fredsprosess på åtte år, sier utenriksministeren i en pressemelding.

På torsdagens møte oppfordret giverlandene israelerne og palestinerne til å «ta skritt for å skape en politisk horisont for fred».

– Det haster og det er helt nødvendig for å realisere tostatsløsningen og bedre situasjonen for den palestinske befolkningen. For hvert år som går uten en politisk prosess mellom partene, svekkes muligheten for en tostatsløsning, sier Huitfeldt.

Hun trekker samtidig fram fremskritt i det praktiske samarbeidet siden giverlandsgruppen møttes i mai. Det inkluderer økt handel med Gaza og mellom Vestbredden og Jordan, flere israelske arbeidstillatelser til palestinere fra Gaza og elektronisk lønnsutbetaling til palestinere som jobber i Israel. Hun sier også at de palestinske myndighetene jobber med reformer på flere områder, men at det også er områder der det ikke er fremdrift.

På møtet deltok blant andre den palestinske statsministeren Mohammad Shtayyeh og den israelske utenriksråden Alon Ushpiz, samt EUs utenrikssjef Josep Borrell, FNs spesialkoordinator for Midtøsten og utenriksministrene fra Egypt, Jordan og Sverige.

(NTB)

Annonse

Seks knivstukket i Las Vegas

Minst seks personer skal være knivstukket utenfor et kasino i Las Vegas, melder KNTV Action News på Twitter.

Én person skal være død.

Washington Post: Etterforskere med nok bevis mot Bidens sønn
Foto: NTB

Washington Post: Etterforskere med nok bevis mot Bidens sønn

Amerikanske etterforskere mener de har skaffet nok bevis til at Hunter Biden, president Joe Bidens sønn, kan bli stilt for retten.

Det melder Washington Post torsdag. Hunter Biden anklages for skatteunndragelse og for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med kjøp av et våpen, ifølge avisen, som viser til ikke navngitte kilder.

Avisen skriver at det nå er opp til delstatsadvokaten i Delaware, David Weiss, å avgjøre om Hunter Biden skal tiltales. Weiss ble i sin tid utnevnt av daværende president Donald Trump.

Etterforskningen av Hunter Biden startet for flere år siden og fikk mye oppmerksomhet da Trump forsøkte å bli gjenvalgt i 2020, men tapte mot Joe Biden.

I begynnelsen dreide etterforskningen seg om Hunter Bidens økonomi knyttet til forretningsforbindelser i utlandet og hans arbeid som konsulent.

Etter hvert har etterforskerne konsentrert seg mer og mer om hvorvidt Hunter Biden har oppgitt alle inntektene sine overfor skattemyndighetene, og om han løy da han fylte ut skjemaer i forbindelse med et våpenkjøp i 2018, opplyser kildene.

(NTB)

Annonse

IS-topp drept

I en pressemelding skriver U. S. Central Command at IS-toppen Rakkan Wahid al-Shammri har blitt drept i et helikopterangrep i regi av det amerikanske militæret.

Al-Shammri var en kjent IS-kriger, og skal ha smuglet våpen og krigere for terrororganisasjonen.

En av offerets partnere ble skadet under angrepet, en annen anholdt av militæret.

Ingen militære eller sivile skal ha blitt skadet i aksjonen, skriver U. S. Central Command på Twitter.

Truet med skytevåpen i Oslo

Politiet i Oslo har fått melding om at noen er truet med skytevåpen i Klingenberggata, skriver de på Twitter.

Det er ingen pågående trusselsak, og politiet er på stedet.

De opplyser om at de har kontakt med flere personer.

Politiet skriver at de har beslaglagt en softgun, og at de jobber med å identifisere den som var i besittelse av våpenet.

Meldingen kom kort tid etter en annen trusselepisode ved Voldsløkka, kun noen kilometer unna.

Annonse

Pågående skyting på hotell i Michigan

Politiet i Michigan melder om en aktiv skyteepisode på hotellet Hampton Inn.

Minst én person skal være skutt, og politiet har anholdt den mistenkte, ifølge Local 4 WDIV Detroit. Den mistenkte skal foreløpig ikke være arrestert.

Skadeomfanget er foreløpig usikkert.

Politiet jobbet tidligere med å klarere stedet rundt hotellet, og kom med oppfordringer til publikum om å holde seg unna på Twitter.

En barneskole i nærheten skal ha gått inn i en mild lockdown, skriver avisen Click On Detroit.