Annonse

Nyhetsstudio

Kjørte ned mistenkt sykkeltyv

En mann er pågrepet på Vigeland i Lindesnes etter å ha kjørt ned og utøvd vold mot en kvinnelig syklist, som skal ha stjålet en sykkel fra mannen.

Mannen som var frastjålet sykkelen, kjørte på den mistenkte sykkeltyven på en sykkelsti, opplyser Agder politidistrikt på Twitter. Han skal deretter ha sparket henne. Politiet opplyser at bilistens førerkort er beslaglagt.

Syklisten hadde smerter i bein, skuldre og hode og ble kjørt til legevakten for undersøkelse. Det blir også opprettet en sak på sykkeltyveriet. Kvinnen har ikke erkjent å ha stjålet sykkelen, opplyser politiet til VG.

Politiet ser svært alvorlig på saken.

– Han går langt over streken, og dette kan ikke tolereres. Selvtekt er ikke lov. Han kunne lett ringt oss i stedet, vi hadde til og med en patrulje rett i nærheten, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til avisen.

(NTB)

Annonse

Personbil og vogntog involvert i trafikkulykke

Politiet Sør-Øst fikk melding om trafikkulykke på E18 ved Kragerø klokka 21:06.

En personbil og vogntog skal være involvert i ulykken.

De involverte skal være ute av kjøretøyene.

Trafikken står stille på stedet i sørgående retning.

Folkeavstemning om Russland-sanksjoner
Foto: Bertrand Guay / NTB

Folkeavstemning om Russland-sanksjoner

Ungarns statsminister Viktor Orban har kunngjort at det skal holdes en folkeavstemning i landet om EUs sanksjoner mot Russland.

– Disse sanksjonene ble ikke demokratisk vedtatt, men ble vedtatt av EU-byråkratene i Brussel og europeiske eliter, sa Orban mandag.

– Selv om europeiske borgere betaler prisen for sanksjonene, har de ikke blitt spurt, sa han videre.

Orban har i månedsvis vært sterkt kritisk til EUs sanksjoner mot Russland og mener de skader Europa mer enn de skader Russland.

Samtidig har Ungarn alltid stemt for når EU har vedtatt nye sanksjonspakker mot Russland.

Det er ikke kunngjort når folkeavstemningen skal holdes.

Den vil heller ikke være juridisk bindende.

(NTB)

Annonse

Melding om skyting i Ludvika i Sverige, melder Expressen

Politiet har pågrepet to personer etter meldinger om skyting utenfor Ludvika sentrum i Dalarna i Sverige, skriver den svenske avisa Expressen mandag kveld.

Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen, skriver de videre.

Politiet skal ved 16.30-tida ha blitt varslet om en mann med våpen sentralt i Ludvika. De rykket ut med store styrker, og har nå sperret av et område for å gjøre tekniske undersøkelser og avhør på stedet.

Russland får sjelden støtte i FN for Ukraina-krigen

Russland fikk sjelden støtte for Ukraina-krigen under FNs hovedforsamling mandag da Syrias utenriksminister gikk på talerstolen.

– Syria gjentar sin holdning til Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina, og Russlands rett til å forsvare og sikre sitt eget territorium, sa Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad til FN.

Russland er nære allierte med Syrias president Bashar al-Assad og har bistått Assad-regimet i borgerkrigen i Syria siden 2015. Derfor har Syria i flere måneder stilt seg bak Russlands offensiv i Ukraina.

– Vi er overbevist om at Russland forsvarer ikke bare seg selv, men rettferdigheten og menneskehetens rett til å avvise hegemoni, sa al-Meqdad.

Siden krigen brøt ut i februar har Syria anerkjent de russisk-støttede utbryterregionene i Øst-Ukraina som selvstendige samt tilbudt seg å sende syriske styrker til Ukraina for å bistå russerne i krigen.

(NTB)

Annonse
Skutt av politiet - fortsatt innlagt
Foto: Lise Åserud / NTB

Skutt av politiet - fortsatt innlagt

Mannen som onsdag i forrige uke ble skutt av politiet etter å ha truet bilister på E18 med kniv, er fremdeles innlagt. Det opplyser hans forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, til Dagbladet.

- Han er ennå ikke utskrevet, men er i ok form fysisk, sier Aaløkken.

Det var klokka 05.20 på morgenen at politiet fikk melding om at en mann truet flere personer på E18. Da politiet kom fram, forsøkte mannen å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte da ett skudd som traff mannen i et bein.

Mannen i begynnelsen av 50-åra ble i ettertid siktet for grove trusler. Han er omtalt som «noe kjent for politiet».

Siktede ble ikke alvorlig skadd av skuddet som traff ham. Flere av politiets tjenestepersoner er avhørt etter hendelsen. Også mannen selv har vært forsøkt avhørt.

- Det er påbegynt ett avhør av ham, men det er ikke fullført. Foreløpig er det uklart hvordan det vil bli med tanke på varetektsfengsling. Det har også vært innledende kontakt med tanke på å gjennomføre en judisiell observasjon av ham, sier advokaten til Dagbladet.