Annonse

Nyhetsstudio

Dyster rekord

Aldri før har Sverige registrert flere skyteepisoder med dødelig utgang enn i år. Årets 48. skuddoffer ble drept i Kristianstad natt til fredag.

Flere mennesker er skutt i hjel i Sverige i år enn noe tidligere år. Med 48 skytedrap er den tidligere toppnoteringen med 47 skytedrap fra 2020 passert, og det er fortsatt tre måneder igjen av året.

Dermed er det stor sannsynlighet for at antall dødsskytinger kommer til å bli enda høyere før året er over.

Den 48. skytingen fant sted i Kristianstad sent torsdag kveld.

– Mannen er i 20-årsalderen og har dødd som følge av skadene han fikk, sier Mikael Lind i politiet region sør til den svenske avisen Dagens Nyheter natt til fredag.

(©NTB)

Annonse

Melding om skyting i Ludvika i Sverige, melder Expressen

Politiet har pågrepet to personer etter meldinger om skyting utenfor Ludvika sentrum i Dalarna i Sverige, skriver den svenske avisa Expressen mandag kveld.

Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen, skriver de videre.

Politiet skal ved 16.30-tida ha blitt varslet om en mann med våpen sentralt i Ludvika. De rykket ut med store styrker, og har nå sperret av et område for å gjøre tekniske undersøkelser og avhør på stedet.

Russland får sjelden støtte i FN for Ukraina-krigen

Russland fikk sjelden støtte for Ukraina-krigen under FNs hovedforsamling mandag da Syrias utenriksminister gikk på talerstolen.

– Syria gjentar sin holdning til Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina, og Russlands rett til å forsvare og sikre sitt eget territorium, sa Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad til FN.

Russland er nære allierte med Syrias president Bashar al-Assad og har bistått Assad-regimet i borgerkrigen i Syria siden 2015. Derfor har Syria i flere måneder stilt seg bak Russlands offensiv i Ukraina.

– Vi er overbevist om at Russland forsvarer ikke bare seg selv, men rettferdigheten og menneskehetens rett til å avvise hegemoni, sa al-Meqdad.

Siden krigen brøt ut i februar har Syria anerkjent de russisk-støttede utbryterregionene i Øst-Ukraina som selvstendige samt tilbudt seg å sende syriske styrker til Ukraina for å bistå russerne i krigen.

(NTB)

Annonse
Skutt av politiet - fortsatt innlagt
Foto: Lise Åserud / NTB

Skutt av politiet - fortsatt innlagt

Mannen som onsdag i forrige uke ble skutt av politiet etter å ha truet bilister på E18 med kniv, er fremdeles innlagt. Det opplyser hans forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, til Dagbladet.

- Han er ennå ikke utskrevet, men er i ok form fysisk, sier Aaløkken.

Det var klokka 05.20 på morgenen at politiet fikk melding om at en mann truet flere personer på E18. Da politiet kom fram, forsøkte mannen å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte da ett skudd som traff mannen i et bein.

Mannen i begynnelsen av 50-åra ble i ettertid siktet for grove trusler. Han er omtalt som «noe kjent for politiet».

Siktede ble ikke alvorlig skadd av skuddet som traff ham. Flere av politiets tjenestepersoner er avhørt etter hendelsen. Også mannen selv har vært forsøkt avhørt.

- Det er påbegynt ett avhør av ham, men det er ikke fullført. Foreløpig er det uklart hvordan det vil bli med tanke på varetektsfengsling. Det har også vært innledende kontakt med tanke på å gjennomføre en judisiell observasjon av ham, sier advokaten til Dagbladet.

Oslos innbyggerne må fortsette å spare på vannet
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslos innbyggerne må fortsette å spare på vannet

Oslofolk må fortsette å spare på vannet i tiden fremover, opplyser Oslo kommune. Fyllingsgraden i Maridalsvannet er 15 prosentpoeng under normalt nivå.

Magasinfyllingen i Maridalsvassdraget, som er Oslos 700.000 innbyggeres drikkevannsforsyning, er i dag på 68 prosent, men normalt på denne tiden av året er den på 83 prosent.

Gjennom hele 2022 har Oslo kommune innført aksjonsnivå 1 fordi fyllingsgraden i Maridalsvannet har vært på under 73 prosent, altså har det vært langt mindre vann på lager enn hva som er nødvendig.

- Vi må fortsatt opp minst 5 prosent i magasinfylling før vi kommer ut av de tiltakene vi er inne i, sier seksjonsleder for vannmiljø Frode Hult i Oslo kommune til NTB.

Han sier at Oslofolk derfor må belage seg på å fortsette og spare vann i tiden fremover.

(NTB)

Annonse

Trafikksituasjon på E6 avklart

Øst politidistrikt melder om en hendelse på E6 ved Skedsmo mandag kveld.

- Politiet har akkurat fått melding om brann i et kjøretøy på E6 nordgående ved Skedsmovollen. Alle nødetater rykker ut, skriver politiet på Twitter klokka 18.10.

Et kvarter seinere er situasjonen avklart.

- Ingen brann i kjøretøy. Trafikken går som normalt, skriver politiet.