Annonse

Nyhetsstudio

Fører stakk av etter ulykke

Politiet leter natt til fredag etter en bilfører som stakk av etter en ulykke på E6 ved Klemetsrud i Oslo. Bilen tok fyr etter ulykken.

Oslo politidistrikt fikk melding om ulykken ved 3.15-tiden, forteller operasjonsleder Alexander Østerhaug til NTB.

– Det var en melding om en singelulykke der en bil hadde kjørt i autovernet. Den tok etter hvert fyr, men brannvesenet fikk kontroll på den. Føreren er borte vekk, så vi leter etter vedkommende nå, sier Østerhaug.

Ved 5-tiden opplyser politiet at bilen er fjernet og at veien er åpnet for normal ferdsel.

Politiet vet ikke om bilføreren er skadd og eventuelt hvor alvorlige skader det kan være snakk om. De har heller ingen konkret formening om hvem som kjørte bilen.

– Vi har et registreringsnummer og vet hvem som eier bilen. Vi jobber med å få tak i bileier og håper det kan hjelpe oss, sier Østerhaug.

(NTB)

Annonse

Danmark kaller inn Russlands ambassadør på teppet

Det danske utenriksdepartementet har kalt inn Russlands ambassadør til et møte etter Russlands ulovlige annektering av fire ukrainske regioner.

Ambassadør Vladimir Barbin vil møte den danske utenriksministerens direktør for utenrikspolitikk, Anders Tang Friborg. Det er ikke kunngjort når møtet vil skje.

- Danmark vil aldri akseptere Russlands forsøk på å endre Ukrainas landegrenser med militærmakt. Det budskapet skal stå helt klart for Kreml. Derfor har jeg besluttet å kalle inn Russlands ambassadør til samtale, sier utenriksminister Jeppe Kofod i en pressemelding.

Sverige kaller også inn den russiske ambassadøren til et møte, ifølge Aftonbladet.

Fredag kunngjorde Russlands president Vladimir Putin at fire ukrainske regioner er tvangsinnlemmet i Russland. Kunngjøringen ble møtt med internasjonal fordømmelse.

- Vi har i dag på det sterkeste fordømt Russlands ulovlige annektering av ukrainske landområder, men planlegger ikke per nå også å innkalle ambassadøren, sa statssekretær Eivind Vad Petersson til Dagbladet fredag.

Dagbladet / (NTB)

Russere fortviler: - Ikke nok
Foto: Tass / NTB

Russere fortviler: - Ikke nok

Ukrainske styrker skal ha omringet den russiskokkuperte byen Liman i Donetsk-regionen. Det skriver Reuters, som siterer en talsperson for det ukrainske militæret.

Byen, som anses som en nøkkelby, har i flere måneder vært kontrollert av russiske styrker. De siste dagene har det imidlertid kommer flere meldinger om at ukrainske styrker skal ha rykket fram og delvis omringet byen.

Fredag kveld kom krigskorrespondent i den russiske avisa Komsomolskaja Pravda, Aleksander Kots, med en oppdatering på situasjonen i Liman.

- Ukrainerne er 4–5 ganger så mange som oss. Vi har fått støtte, men det har ikke vært nok. Fredag ble vi omringet. Herfra kan den ukrainske offensiven spre seg til Svatovo, Kremennaja og Lisitsjansk, skriver han.

Annonse

Ukraina skal ha omringet Liman

Ukrainske styrker skal ha omringet den russiskokkuperte byen Liman i Donetsk-regionen.

Det skriver Reuters, som siterer en talsperson for det ukrainske militæret.

Byen, som anses som en nøkkelby, har i flere måneder vært kontrollert av russiske styrker. De siste dagene har det imidlertid kommer flere meldinger om at ukrainske styrker skal ha rykket fram og delvis omringet byen.

Operasjonen ved Liman vil gjøre det lettere for ukrainske styrker å gjøre flere framskritt i retning av Luhansk, som ligger like i nærheten, ifølge talspersonen.

Liman ligger i Donetsk, noe sør for områdene i Kharkiv som ukrainske styrker gjenerobret tidligere i september. Både Donetsk og Luhansk er blant de fire regionene som fredag ble tvangsinnlemmet i Russland.

Mindre trafikk ved Storskog
Foto: Snorre Schjønberg / NTB

Mindre trafikk ved Storskog

Også lørdag kommer det personer over til Norge fra Russland via grensestasjonen ved Storskog, men trafikken er noe mindre enn tidligere i uka.

Det melder politiet i Finnmark til NRK.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sa fredag at grensen ved Storskog kan bli stengt på kort varsel.

Et helikopter er blitt sendt til Kirkenes for at politiet skal kunne overvåke grensa. Helikopteret landet på Kirkenes lufthavn i 15.30-tida fredag, få timer etter at justis- og beredskapsministeren varslet at beredskapen ved grensa skal styrkes.

(NTB)

Annonse
Marit Christensen er død
Foto: NTB

Marit Christensen er død

Tidligere NRK-journalist og Moskva-korrespondent Marit Christensen er død. Hun ble 73 år gammel.

Det melder NRK.

Familien sier til kanalen at Christensesn døde natt til fredag på Ullevål sykehus, etter kort tids sykdom.