Annonse

Nyhetsstudio

Politiet avfyrte skudd mot person i Nordhordland

Politiet avfyrte natt til fredag skudd mot en person i Alver kommune i Nordhordland, nord for Bergen, i forbindelse med et oppdrag.

Det melder Vest politidistrikt i en pressemelding.

Personen er kjørt til Haukeland universitetssykehus, og var våken og bevisst da han ble ført til sykehus, skriver politiet.

Spesialenheten er rutinemessig varslet av Vest politidistrikt, og vil etteforske saken videre.

Dagbladet oppdaterer saken.

Annonse

- Seks drept og 20 skadd på skole i Russland

Seks personer er drept og 20 skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA, er en sikkerhetsvakt blant de drepte og barn blant de skadde. AFP skriver at barn også er drept.

Ifølge Interfax jobbet politiet per klokka 09.45 med å få kontroll på skytteren. Den opposisjonelle belarusiske nyhetskanalen Nexta skriver imidlertid seinere at personen har tatt sitt eget liv. Det samme skriver den russiske TV-kanalen RTV, som siterer guvernøren i delrepublikken Udmurtia, Aleksandr Brechalov.

Izjevsk er hovedstaden Udmurtia, som ligger ganske sentralt i landet.

Brechalov skriver på sin Telegram-profil at han har ankommet skolen og at politi og ambulanse også er til stede.

Iran advarer USA

Irans utenriksdepartement advarer mandag USA om at deres forsøk på å krenke Irans suverenitet etter de siste dagenes protester i landet, ikke vil forbli ubesvart. Det melder Reuters.

Amerikanske myndigheter har innført sanksjoner mot det iranske «moralpolitiet» etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i deres varetekt.

Hittil har flere titalls mennesker mistet livet i uroen som brøt ut etter at dødsfallet ble bekreftet.

Annonse
Reuters: Lukasjenko skal møte Putin
Foto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Kreml / NTB

Reuters: Lukasjenko skal møte Putin

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko skal mandag møte Russlands president Vladimir Putin i Moskva, melder belarusisk statlig media, ifølge Reuters.

Russland og Belarus er nære allirerte, og Russland har brukt landet som base for både styrker, utstyr og fly både før og etter invasjonen av Ukraina.

Problemer med BankID
Foto: Ali Zare / NTB

Problemer med BankID

BankID med app og brikke og BankID-signering er utilgjengelig for enkelte brukere, skriver BankID i en driftstatus på sine nettsider mandag morgen.

- Det er dessverre problemer med BankID med app og kodebrikke akkurat nå. Vi er på saken og retter så fort vi kan, skriver de.

- Vent litt før du forsøker igjen, eller benytt BankID på mobil hvis det haster. Vi beklager ulempen! skriver de videre.

Det er usikkert hvor bredt det rammer, men Dagbladet er blitt kontaktet av brukere som sier de opplever problemene.

Annonse

Innbrudd hos urmaker i Molde

Møre og Romsdal politidistrikt melder om innbrudd hos en urmaker i Molde natt til mandag.

- En mulig fluktbil fra åstedet er funnet i området Holmen i Rovdefjorden i Rauma. Flere patruljer med hund og drone søker i området nå, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Arild Reite sier til Dagbladet at det er gjort observasjon av en bil som kjørte fra åstedet.

- Ikke så lenge etterpå fikk vi melding om at en lignende bil har kjørt av veien i Rauma. Det er en bil med lignende beskrivelse.

Politiet mener nå at minst to personer gjemmer seg i området hvor bilen har kjørt av veien.

- To personer gjemmer seg i området, det er det vi har indikasjoner på foreløpig, sier Reite.

Han har ingen informasjon om hvilke verdier personene eventuelt har fått med seg.

- Det er knust noen ruter, og gjerningsmenn har vært inne, men jeg vet ikke hvor omfattende det er eller hva slags verdier de har fått med seg.

Etterforskere og krimteknikere er på åstedet, sier han.