Annonse

Nyhetsstudio

Fotgjenger alvorlig skadd etter påkjørsel

En fotgjenger er alvorlig skadd etter en trafikkulykke med en bil i Fredrikstad kommune i Viken fylke fredag ettermiddag.

- Luftambulanse er på vei til stedet, og det er store trafikale utfordringer, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Førerkortet til bilføreren er beslaglagt. Ulykkesstedet blir undersøkt av politiets kriminalteknikere.

Annonse
Tar pause: - Ubehagelig
Foto: Erlend Aas / NTB

Tar pause: - Ubehagelig

Dag O. Hessen har bestemt seg for å ta en pause fra å ytre seg, etter reaksjoner fra forrige ukes «Debatten».

Hessen skrev først om opplevelsen på sin Facebook-side, hvor han skriver at debatten etter Debatten har vært overraskende og ubehagelig.

Khrono omtalte saken først.

- Det har vært mange gode tilbakemeldinger, men veldig mange med ikke bare kritisk, men aggressivt tonefall fra begge sider. Den ene siden er jeg vant til og tåler greit, men det er verre når det kommer fra siden man selv anser seg som en del av, skriver han og legger til:

- Jeg har reflektert over hva som gikk feil i Debatten, men tida er inne for en tenkepause - og pause både fra Facebook og ytringer i klimadebatten.

Hessen er professor ved Senter for biogeokjemi i Antropocen ved Universitetet i Oslo.

Annonse
Kreml ut mot USAs forsvarsbudsjett
KONFRONTERENDE: Kreml mener USAs forsvarsbudsjett er konfronterende. Foto: Natalia Kolesnikova / AFP / NTB

Kreml ut mot USAs forsvarsbudsjett

Ifølge Reuters er Kreml mindre fornøyd med USAs nye forsvarsbudsjett.

- Dette dokumentet er ekstremt konfronterende, sier en talsperson for Kreml, ifølge nyhetsbyrået.

Dokumentet skal ifølge Reuters vise til et budsjettdokument godkjent av amerikanske styresmakter tirsdag, som gir Ukraina 800 millioner dollar, i overkant av 8 milliarder kroner, i militærhjelp.

Annonse

AFP: Russland nekter for mistenkt kupp-involvering

Den russiske ambassaden i Tyskland nekter for å være involvert i planene til det mistenkt planlagte kuppforsøket av den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen i landet, melder nyhetsbyrået AFPs Berlin-korrespondent Deborah Cole på Twitter.

Politiet mistenker en eldre mann i 70-åra for å være en av lederne i nettverket. Ifølge påtalemyndigheten skal vedkommende blant annet ha kontaktet russiske myndigheter med sikte om å forhandle om en ny orden i landet så snart den tyske regjeringen ble styrtet.

En «Reichsbürger», som betyr «borger av riket», anser seg selv som etterkommer av Det tredje riket – Nazi-Tyskland. De anerkjenner ikke den tyske stat. Nettverket skal dermed ha ønsket å forhandle fram en ny orden med Russland og USA – de allierte under andre verdenskrig, etter å ha kuppet til seg makta.

- Ifølge nåværende undersøkelser er det imidlertid ingen indikasjoner på at personene som ble kontaktet, reagerte positivt på forespørselen hans, sier påtalemyndigheten.

Les hele saken

25 arrestert: Planla kupp

Annonse
Farevarsel for snø
Foto: Meteorologisk institutt

Farevarsel for snø

Meteorologisk institutt har oppdatert farevarselet for snø i Møre og Romsdal, og nordlige deler av Sogn og Fjordane.

- Snøen laver ned og ser ikke ut til å gi seg før torsdag seint ettermiddag. Kjør forsiktig, skriver de på Twitter.

Det er også gult farevarsel for snø i Trøndelag, deler av Nordland og Sør-Troms, og kraftig snøfokk i deler av Øst-Finnmark.