Annonse

Nyhetsstudio

Ringebu: Mann i 70-åra omkom

En mann i 70-åra er funnet omkommet i Fåvang i Ringebu kommune i Innlandet etter en leteaksjon som ble iverksatt da mannen ble meldt savnet. Mannen ble funnet klokka 16 lørdag. De pårørende er varslet.

- Politiet takker alle frivillige organisasjoner for deres innsats i leteaksjonen, skriver de på Twitter.

Annonse
Nye opplysninger om lekkasjen
Foto: NTB

Nye opplysninger om lekkasjen

Svenske myndigheter kommer stadig lenger med puslespillet rundt hva som skjedde da gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble sabotert i september.

Typen sprengstoff som ble brukt er identifisert, og svenske etterforskere vil nå avkrefte teorien om at eksplosjonene stammet fra sprengladninger inne i rørledningene, skriver Expressen.

– Vi tror i grunnen vi vet hva som skjedde på plassen. Vi gikk jo ut med at vi fant sprengladninger på et stort antall deler. Ut ifra det vet vi også hva slags sprengstoff, sier etterforskningsleder Mats Ljungqvist.

Han tar analysen lengre.

– Vi kan også trekke slutningen om hvordan det har skjedd, metode og så videre. Om man da vet hvordan det har skjedd kan man også trekke slutninger om hva man skal se etter.

Han sier at eksplosjonen ikke var noe som kom fra innsiden av røret.

(NTB)

Annonse
Dødsulykke på norsk skip
I SØR-AMERIKA: «Viking Polaris» ligger etter ulykken til havn i den argentinske byen Ushuaia. Her under bygging på Sunnmøre tidligere i år. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB

Dødsulykke på norsk skip

Én passasjer omkom og fire ble skadd på det norskflaggede cruiseskipet «Viking Polaris» ved Kapp Horn, sørenden av Sør-Amerika, tirsdag. Det går fram av en pressemelding fra Statens havarikommisjon.

- Skipet ble truffet av en stor bølge, og flere vinduer til passasjerlugarene ble slått inn, skriver kommisjonen, som har besluttet å undersøke ulykken.

«Viking Polaris» ble ferdigstilt så seint som i september i år, etter bestilling fra rederiet Viking Cruises, i sin tid grunnlagt av Sveits-baserte Torstein Hagen. Hun er 205 meter lang og 23,5 meter bred.

Skipet er spesialdesignet for ekspedisjoner i Antarktis og på de store innsjøene i Nord-Amerika, og rommer 378 gjester i 189 lugarer, ifølge Skipsrevyen.

Viking Cruises eier også «Viking Sky», hvis passasjerer i 2019 måtte evakueres etter at hun ble liggende og drive utenfor kysten av Romsdalen.

Annonse

Mann tiltalt for Lier-drapet

En mann i 40-åra er tiltalt for drapet på 69 år gamle Sukanya Banglek i Lier sist vinter. Rettssaken mot mannen starter i Buskerud tingrett i januar 2023.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, sier til NRK at mannen erkjenner at han er skyldig i volden som førte til at kvinnen døde. Mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen. Spørsmål om eventuell straffskyld vil ikke bli besvart før rettssaken.

Det var den 8. januar i år at den 69 år gamle svenske kvinnen Sukanya Banglek ble funnet død i en bolig i Lier i Viken fylke.

(NTB)

Annonse
Ilja Novikov hevder han er etterlyst i Russland
Foto: Berit Roald / NTB

Ilja Novikov hevder han er etterlyst i Russland

Frode Bergs advokat, Ilja Novikov, er etterlyst i Russland, skriver NRK.

Dette skriver han i et innlegg på Facebook torsdag.

Novikov bor for tiden i Kyiv i Ukraina.

Det er ukjent hvorfor han skal være etterlyst.

(NTB)