Annonse

Nyhetsstudio

Tennåring skadd av bål i hule

Nødetatene rykket lørdag kveld ut etter at en person tente et bål i en hule i Drammen.

En person er skadd, melder politiet.

- En tenåring er sendt til sykehus for videre undersøkelser av skader. Jeg vet ikke noe om skadeomfanget, sier operasjonsleder Tommy Eriksen til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at det er tre ungdommer som har tatt seg inn i en lokal hule, som er til åpent bruk for alle.

- Ungdommene har brukt noe sprit for å få fyr på bålet, og en av guttene skal så ha fått brannskader, sier han.

Videre opplyser Eriksen at politiet er på stedet for å undersøke om det er lovlig å tenne bål i denne hulen, og om hva som har skjedd.

- Hvis man skal tenne bål, så burde man vite hva man gjør. I en hule er det ofte kort vei mellom vegger og tak, så det sier seg selv at det ikke alltid er like smart, sier operasjonslederen.

Annonse

Fjerde brevbombe funnet i Spania

Den fjerde brevbomba i Spania på to dager er funnet - denne gang i landets forsvarsdepartement, ifølge Reuters.

Annonse

Vil fjerne mulighet for å forbedre karakterer

Et utvalg foreslår å ta bort muligheten for å forbedre karakterer fra videregående skole ved søknad om opptak til høyere utdanning, samt å fjerne tilleggspoeng.

Utvalget la fram sin rapport torsdag.

- I dag har vi et lappeteppe av tilleggspoeng og rangeringsmuligheter, der alder trumfer kompetanse. Dette fører til at mange bruker lang tid på å komme i gang med studiene og at poenggrensene har blitt kunstig høye. Det gir oss ikke bedre kandidater eller arbeidstakere og det har store samfunnsøkonomiske kostnader, sier leder Marianne Aasen av Opptaksutvalget i en pressemelding

Utvalget, som ble satt ned i 2021, fikk i oppdrag å gå gjennom regelverket for opptak til høyere utdanning. Målet var å foreslå et forståelig og fleksibelt opptaktsregelverk.

Blant forslagene utvalget fremmer, er å fjerne alle tilleggspoeng. I dag kan en skaffe seg studiepoeng ved å gjennomføre blant annet førstegangstjeneste og folkehøyskole. En kan også få studiepoeng for alder. Utvalget mener poengene forsinker oppstarten i høyere utdanning, særlig på studier med mange søkere.

Utvalget foreslår også at forbedrede karakterer ikke skal telle i opptaket. Karakterer i fag en ønsker å forbedre etter å ha gjennomført årene på videregående skole, ikke skal telle.

Det skal være mulig å ta nye fag etter fullført videregående, men ikke forbedre karakterer.

Søkere som trenger en ny sjanse, kan i stedet ta en opptaksprøve, skriver utvalget, som foreslår en kvote på 20 prosent for dette.

(NTB)

Annonse
NRK trekker seg fra samarbeid med VG
Her fra VG-lista på Rådhusplassen i 2011. Foto: NTB

NRK trekker seg fra samarbeid med VG

NRK trekker seg fra det redaksjonelle samarbeidet med VG om VG-lista. Det melder Medier24.

Det er NRKs P3-sjef Camilla Bjørn som bekrefter det.

- Vi har produsert Rådhusplassen og tilhørende turne. VG står dermed fritt til å arrangere dette uten oss, sier Bjørn til Medier24.

Hun understreker at det er vemodig å trekke seg fra VG-lista, men at det er riktig strategisk.

Statskanalen mangler over 300 millioner kroner neste år.

NRKs budsjett for det kommende året innebærer flere kutt i ulike produksjoner. Onsdag ble det kjent at Sportsrevyen legges ned etter 60 år på grunn av strengere økonomiske rammer. Også det populære talkshowet «Kåss til kvelds» rammes.

Annonse

Ny brevbombe oppdaget i Spania

Enda ei brevbombe er oppdaget i Spania, dagen etter at ei annen bombe i går gikk av på den ukrainske ambassaden i Madrid, melder storavisa El Mundo.

Den nye bomba er oppdaget under skanning av en pakke sendt i posten til en bygning på flybasen Torrejón de Ardoz rett øst for Madrid. Deler av basen brukes til felles Nato-aktivitet.

Én person ble lettere skadd under detonasjonen på den ukrainske ambassaden. Samme dag ble ei annen bombe funnet hos et selskap i den nordøstlige byen Zaragoza som lager militært materiell.

Det er uklart hvem som står bak forsendelsene, og det fryktes at flere bomber vil dukke opp i løpet av dagen. Policía Nacional etterforsker sakene, blant annet for å avdekke hvorvidt de har forbindelse til hverandre.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Medier: - Brevbombe gikk av ved Ukrainas ambassade i Madrid