Annonse

Nyhetsstudio

Tengs-saken er på Riksadvokatens bord
Mannen i 50-åra er siktet for drapet på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Foto: Privat

Tengs-saken er på Riksadvokatens bord

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten. Det får Dagbladet opplyst.

- Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen. Han er forsvarer til mannen i 50-åra som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Riksadvokaten skal ha fått tilsendt statsadvokatens innstilling for omkring ei uke siden. Hvor lang tid han vil bruke på å komme med sin konklusjon er uvisst.

Det Riksadvokaten som til slutt skal ta en beslutning om siktede skal tiltales og en rettssak gjennomføres, om saken skal henlegges eller om den må sendes tilbake til politiet for ytterligere etterforskning.

- Vi forbereder oss nå med utgangspunkt i at det kommer en tiltale. Det er vi nødt til å gjøre, uansett hva resultatet blir til slutt, sier Kristensen.

Tirsdag gjennomføres et nytt fengslingsmøte for mannen i 50-åra. Møtet vil bli gjennomført som kontorforretning, altså at den siktede ikke møter opp fysisk.

- Han ønsker ikke å møte, men begjærer seg løslatt, sier Kristensen.

En 12 uker lang rettssak mot mannen er allerede forhåndsberammet med oppstart 31. oktober. Mannen er også siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

Les hele saken

Siktet for drapene på Tengs og Tina

Annonse

Kirkenes: Vogntog sperrer E6

Et utenlandsk vogntog har kjørt seg fast og sperrer E6 i Solheimslia, melder politiet i Finnmark på Twitter.

- En del trafikale utfordringer på stedet. Politiet er på vei, skriver de videre.

Annonse
Russisk opposisjonspolitiker dømt til fengsel
Foto: Yuri KOCHETKOV / POOL / AFP

Russisk opposisjonspolitiker dømt til fengsel

En russisk domstol dømte fredag den russiske opposisjonspolitikeren Ilja Jasjin åtte og et halvt år i fengsel for å spre «falsk informasjon» om den russiske hæren.

Det melder Reuters og den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta.

I juli ble hjemmet til Jasjin ransaket etter påstander om at han hadde spredd «falsk informasjon» om den russiske hæren.

Amnesty international er blant organisasjonene som har fordømt påstandene mot Jasjin.

BBC-journalist Will Vernon omtaler dommen som den strengeste straffen for uttalelser mot Russlands krig i Ukraina til nå. Det skriver Vernon på Twitter.

Annonse

Ole Jonny Strand (39) døde etter voldshendelse i Søgne

Det var 39 år gamle Ole Jonny Strand som døde etter en voldshendelse på Langenes i Søgne søndag 4. desember. Det skriver politiet i en pressemelding fredag.

Navnet gis ut i samråd med de pårørende.

En person er siktet for grov kropsskade med døden til følge etter hendelsen.

Den siktede sitter i varetekt med fire ukers brev-, besøks-, og medieforbud.

- Politiet har også fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med detaljer om dødsårsak av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Henrik Hegdahl, i pressemeldingen.

Annonse

Sør-Afrika vil avkriminalisere kjøp og salg av sex

Regjeringen i Sør-Afrika sa de vil avkriminalisere kjøp og salg av sex. De håper lovendringen vil gjøre det lettere å bekjempe vold mot sexarbeidere.

Nå er loven lagt ut på høring.

– Vi håper avkriminalisering vil minimere menneskerettighetsbruddene mot sexarbeidere. Det vil også bety bedre tilgang til helsetjenester og bedre beskyttelse for sexarbeidere, bedre arbeidsforhold og mindre diskriminering og stigma, sier Sør-Afrikas justisminister Ronald Lamola.

SWEAT, en organisasjon for sexarbeidere, er enige.

– Når de ikke lenger blir ansett som kriminelle, kan sexarbeidere jobbe mye bedre sammen med politiet for å takle vold, skriver de på Facebook.

Loven som er foreslått, handler bare om kjøp og salg og regulerer ikke sexindustrien. Lamola sier ytterligere reguleringer vil komme senere.

Vold og overgrep mot sexarbeidere er et omfattende problem i Sør-Afrika, og flere grusomme hendelser har rystet befolkningen. I oktober ble flere mennesker, som antas å være savnede sexarbeidere, funnet i en bygning i Johannesburg.

(NTB)